 |
Äldsta sonen har skördat rödbetor och morötter |
 |
Egenodlad Galiamelon |
 |
Grönsaker varvas med blommor i odlingsbäddar och rabatter |
 |
Mellis- mumsa på sockerärtor |
 |
Älskade solrosor lyser upp i trädgården |
 |
Tomatfrossa pågår Samtliga foton; Bokcaféet i byn |
Hej vänner!
Hoppas ni njuter skön fredag!
Hos oss fullkomligt frossar vi grönsaker för närvarande!
Belöning för odlande, rensande och vattnande.
Det är en sådan härlig känsla att ta med sig korgen ut på kvällen och först gå upp till växthuset och skörda tomater, gurka och meloner (nytt för i år för oss!). Tomaterna är så söta att vår snart 5-åring äter de små cochtailtomaterna som godis.
Sedan vandrar jag vidare ner i trädgården. I det nya landen fullkomligt svämmar det över av röd-gul- och purjolök, de sista rödbetorna skördade vi häromdagen men squashplantorna fortsätter att bjuda på ett överflöd. Ljuvliga små morötter som barnen älskar att skörda och mumsa på och så palsternackor som är så goda att tillaga i ugnen.
Så rundar jag uthusen och framför smedjan skördar jag bönor, sockerärtor och just nu, vår stora favorit- majs! Att koka majskolvarna och sedan äta dem rakt av, de smakar gudomligt!
Så funderar du på att prova på det där med odling och självhushåll, ge det en chans! Det är verkligen tillfredsställande!
Önskar er en trevlig helg!
Kram Anna
(som nyss njutit middag med getostgratinerad squash och rödbetor, tomatsallad och tzatziki!)