Välkommen in för bok- eller restips!lördag 1 februari 2014

Att drömma om höns

Bild lånad från Pinterest; everydaybeautifullife.tumblr.com
Bild lånad från http://www.countryliving.com

Bild lånad från Pinterest; All the Beautiful things by Loreta

Bild lånad från Pinterest

Bild lånad från Pinterst;
 Hej vänner!
Tittar in och önskar er alla en skön lördag!
Hos oss har minusgrader ersatts av plusgrader och snön smälter sakta...! Dock perfekt väder för snögubbar vilket äldsta sonen och mannen tog tillvara på.

Vi fortsätter att drömma, läsa på och planera för höns här hemma hos oss. Vad är väl då bättre än att läsa om höns och titta på inspirerande bilder. Pinterest är en suverän källa till vackra bilder!
En annan inspirationskälla är Marie & Gustav Mandelmanns fina och informationsrika bok "Självhushållning på Djupadal". Jag följer också Bara Annas blogg från Småland och hennes liv med barn och höns är en annan källa till inspiration såväl som tips.

Trevlig helg!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Det låter så härligt att drömma och planera för höns. Kanske skulle jag också tänka i de banorna om jag hade utrymmet. Att äta egenodlat och närproducerat är en underbar förmån. Att ha djur och grönsaker i sin egen trädgård är speciellt härligt med barnen. Men jag måste säga att vår yngsta är mycket svårflirtad när det gäller frukt och grönt. Inte många sorter som hon gillar inte. Till och med våra egenodlade tomater är hon misstänksam mot!! Vi andra äter desto mer ;-).
  Ha en fortsatt underbar helg!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. You know me! Jag drömmer om höns och är så glad att vi har flera gårdar nära. Min förra chef hade höns och kom flera gånger i vecka med nyvärpta ägg till mig. Underbart!

  Ska titta på Bara Annas blogg!

  Så härligt att ni är igång med hönsplaneringen. Jag är lite avis såklart ;)

  KRAM min vän

  Lotta

  SvaraRadera
 3. God morgon min vän!
  Tycker det är så roligt att vi är på samma våglängd och att vi hittat till varandra.
  Jo, jag funderar med på att odla litegrann nu framöver, testa lite. Och så har vi även tankar om att föda upp kaniner till slakt. Då skulle vi ju ha både sånt kött och tupp/kyckling och även ägg. Då klarar mig sig ganska långt. Vi gillar kött och det är ju det som är dyrt att köpa och så verkar det ju vara en massa konstigheter i det man köper nu för tiden. Nä, vi funderar vidare och se vart vi hamnar....

  Mandelmanns trädgårdar vet jag var det ligger. Vi har kört förbi skyltar om det många gånger när vi kört runt där nere på Österlen. Måste köra inom där nästa gång.

  Önskar dig en skön söndag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men så spännande..ni planerar att bli med höns alltså !! Jag är så förtjust i rasen som har nästan som mamelucker runt benen..kommer inte på nu vad rasen heter.

  Stor kram

  SvaraRadera
 5. Hej!!
  Vilka underbara bilder!!! Har själv en liten dröm om höns, men får inte riktigt medhåll här hemma.....
  Men skam den som ger sig...
  Ha det gott!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera