Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 4 februari 2014

Att leva lantliv

Bild lånad från Pinterest; http://zsazsabellagio.blogspot.se

Livet på landet Bild lånad från Pinterest; placeinthecountry.tumblr.com

Bild lånad från Pinterest; aplaceinthecountry.tumblr.com
 
Trotjänare Bild lånad från Pinterest

Bild lånad från Pinterest: feebii.tumblr.com

Att leva lantliv
Att leva lantliv är för mig att vara omgiven av naturen
Att ha längre till mataffären och barnens kompisar än vad man skulle önska men att samtidigt tycka att det är värt det
Att vara omgiven av djur
Såväl de vilda som de tama.
När jag tänker på det lantliv vi lever med hund, barn, hästhage gränsande mot vår trädgård, omgivna av fält och slätt så kopplar jag det starkt till dels djur och dels odlingar (Odlingsintresset sparar jag till en annat inlägg).
Djuren för att de står för en ursprunglig och tilltalande levnadsform för mig, det att leva sida vid sida med djur. I våra uthus bodde förr i tiden såväl häst, grisar, höns och förstås en ko. Tydliga spår finns kvar. Vi hade för en tid sedan en av byns äldsta invånare över på fika. Han berättade om hur det var här i byn för en 70 år sedan och framåt. Han ville gärna visa oss var i uthusen vilka djur bott. Vår 4-åring gick andaktsfullt i hans fotspår och lyssnade med stora öron. Plötsligt blev våra uthusbyggnader (huset är en kringbyggd skånelänga) så mkt mer levande.
Jag har haft hästar tidigare, idag hund. Men jag längtar efter fler djur. Höns står överst på vår lista. 
Läste igår en spännande artikel om getter och getmjölk och getost och blev fängslad. 
Jag har provat stadslivet också och det är inget för mig.

Så ikväll skickar jag med dessa något osammanhängande men uppriktiga tankar och känslor samt en räcka foton som inspirerar och berör mig en hyllning till livet på landet! Det liv som jag vill ha med min familj!

Kram till er alla!
/Anna

8 kommentarer:

 1. Tack för den fina känslan du skapat i din text och bilder. För mig finns det en romantisk tanke med att bo på landet, äga hästar och stall och när jag ser bilderna förstärks verkligen det. :-)
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara tankar och bilder, Anna! Det är härligt när man lyssnar på sin inre röst och hamnar där man ska! Höns hade varit min mummer ett också... Kramkram

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med dig Anna och jag hoppas och tror att vi människor kommer att inse vad vi har förlorat genom att vår nära kontakt med djur och natur har förminskats under så många årtionden. Det bondesamhälle som fanns när jag växte upp hade naturligtvis inte bara fördelar, men en sund nära djurkontakt var en stor sådan. Jag tror att fler och fler kommer att söka sig tillbaka till det lilla, naturliga, som en form av backlash på att man inte riktigt orkar med att hinna med i dagens samhälle. Låter kanske som att jag är en bakåtsträvare, men det är snarare en önskan om ett innerligare, mer nära liv.
  Fortsätt med dina fina bilder och inspiration!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt inlägg! Vi bor bara ett par km från vår stad, men när jag cyklar till affären går det hästar på ena sidan vägen och kossor på den andra. Det känns verkligen som ett stort privilegium att kunna bo på landet. Varje dag!!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!
  Här finns det ingen längtan efter djur. Antagligen för att jag inser hur stort ansvaret är att ta hand om dem och jag känner inte att min tid skulle räcka till det. Eller ...jag prioriterar andra saker kanske stämmer bättre.
  Men visst låter det härligt med djur runt ikring sig. Kan tycka att det är vanligt här med typ "hobby farm" där man har lite av varje runt huset. Eller så har man gärna lite mark och så hyr man ut till någon bonde så att hans kor kan beta upp gräset. Men jag nöjer mig med att bo långt från stora stan (Melbourne) men ändå på landet fast inne i en stad. I bostadsområdet bor vi i utkanten och det blir både tyst och lugnt. Dessutom granne med hagen gör att man kan "inbilla sig" att man har djur för just nu när jag skriver detta så hör jag fåren bräka högt alldeles utanför mitt fönster. Ändå är det tre meter till staketet som skiljer hagen från vår tomt och sedan huset. När man sitter i vardagsrummet så ser man ut över vidderna och det känns som om man äger allt. Det räcker för mig. Lite större tomt för mer grönska och kanske en pool skulle jag vilja ha men det är allt. Annar så hälsar jag hellre på andra som har djur och tittar på dem ochså men det räcker för mig :-)
  Måste verkligen varit kul med en tur av era gårdsbyggnader och att mannen kunde berätta dess historia.
  Tror du att dina killar kommer dela rum i framtiden när de blir större? Här har tjejerna börjat dela rum sedan något år när vi åker på semester. Det funkar bättre och bättre för varje år som går. Tidigare hade de dock väldigt olika sovmönster och vanor så det var jobbigt för de störde varandra både vid sänggång och vid läggdags. Här på hemmaplan sover de tvärsöver och kan se in till varandra och jag tror att det räcker, de vill gärna ha sina egna rum.
  Hoppas du får lite chans till att vila upp dig och kanske ta en extra tupplur under dagen. Minns hur det känns att vara helt slut av att ha varit uppe och ammat och allt annat på natten istället för att sova som man vill. Kan minnas att jagibland somnade och mannen hittade mig sittandes på soffan i vardagsrummet med barnet i famnen, båda två sovandes gott, men vi hade suttit där på tok för länge. Men men det var tider de, nu är de båda skoltjejer och det är härligt.
  Ha en underbar dag och snart en trevlig helg!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. PS Den där dokumentären om Phillip Island såg vi för flera år sedan när den gick på Tv här. Helt underbar och fascinerande. Tror att det var i den de berättade att en av pionjärerna på ön som höll på med att skydda pingviner var en svenska som bodde i ett av husen ute på udden.
  Såg att de visade filmen häromdagen och tänkte att jag skulle låta mina tjejer se den.
  Tjingeling igen!

  SvaraRadera
 7. Jag kan bara instämma i din hyllning åt livet på landet!
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 8. Ljuvligt! Lantliv gör mig också lycklig, får mig att må bra. När jag ser de här bilderna blir jag extra glad för jag har det här nära oss….ladorna, hö, hästarna, hönsen, berg, vovvar ;) Så jag fick mig en kick in - längtar till våren och allt kommer igång efter vinterns vila (som också är skönt, i lagom dos ;)

  Nu packas det sista inför varmare breddgrader: en resa till västra karibien väntar!

  Varm kram min vän!

  Lotta

  SvaraRadera