Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 29 januari 2014

Hasta luego Gran Canaria


Byn Fataga
 


Palmernas dal - Fatagadalen

Blomsterprakt i Puerto de Mogán

Lekplats med utsikt i byn Mogán, cirka 6 km norr om Puerto de Mogán

Alla dessa mysiga innergårdar, denna i Mogán

Lycka är en ballong!

Mandelblom på Gran Canaria- svårslaget! Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hola amigos y amigas!
Idag följer en sista hälsning från årets Gran Canaria resa.
Det passar perfekt en dag som denna, då vår lilla skånska by är alldeles insnöad (här driver snön som ingen annanstans...!) att blicka tillbaka, fyllas av värme och vackra minnen. Minnen från en ö som vi kommit att uppskatta så för dess berg, milda klimat, fina stränder, blomsterprakt, färska grönsaker, vänliga invånare och charmiga byar.
 En ö som bortom massturismen har så mkt att erbjuda att en resa dit inte räcker.
Så hasta luego Gran Canaria, tills vi ses nästa gång!

Önskar er alla en fin onsdag!
Kram Anna

Ps. Tack för all härlig respons på föregående inlägg!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder Anna! Jag ligger med huvudvärk och detta inlägg piggade upp. Kram

  SvaraRadera
 2. Anna, ingen kan som du fånga skönheten, värmen och känslan när ni är på resa! Jag vill inget hellre än att uppleva det här. Det finns så mycket vackert i vår värld. Det är fint att kunna dela med varandra.

  Må så gott! Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Åh alla dessa bilder man har från semestern som aldrig tar slut :-) Det känns igen. Så härligt att få drömma sig tillbaka till en sådan plats när man blivit (nästan) insnöad.
  Här är ingen risk för att bli insnöad men snarare instängd! Det är varmt och då tenderar jag till att spendera mycket tid inomhus och tillsist känns det nästan som lite husarrest. Så skönt de dagar då tempen faller något och man kan vara ute helt obehindrat.
  I morse var det så himla grått ute men ändå varmt och rejält fuktigt, nästan lite regn i luften, vilket är rätt ovanligt här i Melbourntrakten, fukten alltså. Jag skom hade mina tjejer som skulle iväg till skolan och ville fota dem och så var det alldeles grått ute. Men det blev bra ändå. Det tog lång tid innan molnen sprack upp och solen titta fram först vid 13 tiden och då blev det varmt på en gång.
  Nu har båda tjejerna kommit hem från första dagen, Sofia från sin allra första skoldag och är så glad och lycklig men väldigt trött. Stora tjejen verkar väldigt nöjd med. Snart tror jag att vattenspridaren får åka fram så att de kan ta ett svalkande "spring" genom vattnet en stund.
  I morgon väntas tempen vända uppåt igen med höga temperaturer och vi börjar svenska skolan då och det ska bli kul tycker vi alla.
  Det som blir kvar får vi använda till att ladda batterierna infår nästa vecka.
  Njut av all snön ni fått och bygg många snögubbar och gör fina änglar.
  Varma kramar Anette

  SvaraRadera
 4. Hej min vän!
  Här har vi äntligen fått lite snö, till barnens stora glädje. Nu får man passa på. Inte längta till vår och sommar utan njuta av vintern och leva i nuet. Märker du att jag blir påverkad av yogan kanske? Där får man träna sig på mindfullness också och det tycker jag är så bra.

  Ljuvliga bilder du bjuder på som vanligt! Planerar ni någon mer resa framöver?

  Må så gott!

  SvaraRadera