Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 22 januari 2014

Marknadsdag i Puerto de Mogán

Jordgubbar på fredagsmarknaden i Puerto de MogánVäskor, grönsaker, smycken etc på Puerto de Mogáns marknad


Gott om fik och restauranger i hamnen

Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni har en bra vecka!
Allt väl nere hos oss. Inte mycket till snö men kalla vindar som ger vinterkänsla...brr!
Desto soligare var det i Puerto de Mogán på Gran Canaria för någon vecka sedan. Dagen innan hade regnet öst ner och på fredagsmorgonen vaknade vi till idel blå himmel och vindstilla. Kort sagt en sagolik morgon.
Fredagar är marknadsdag i mysiga lilla Puerto de Mogán där vi bodde under veckan.
Vi gav oss av ner till hamnen redan vid 9 och njöt av kommersen, stämningen och det fina vädret.
I grönsaksståndet shoppade vi loss ordentligt. Stora jordgubbar som vi strax därefter kalasade på, bönor till en soppa, färska stora avacados, paprikor och frukt. Billigt och odlade på ön. Lite avundsjuk är man på Kanarieöarnas fantastiska odlingsklimat. Kanske där man skulle bo?! Nej, lite för långt hemifrån men svårslaget för en vecka i solen.

Puerto de Mogán är en gammal fiskeby som trots att turismen har hittat hit har behållit en del av sin gamla charm samt en fortsatt aktiv fiskeflotta. Det är levande att flanera runt bland fiskebåtar och caféer och restauranger. Beundra bouganvillan eller bara sitta på en bänk och blicka ut över vattnet. Det finns även en fin, vindskyddad liten strand i byn.

Allt för ikväll! 
Önskar er en fin torsdag imorgon!
Kram Anna

3 kommentarer:

 1. Som i en saga Anna! Så gott det gör att se de här vackra färgerna, grönsaker, frukt, liv och rörelse….marknader när den är som bäst i vacker miljö!

  Vi har -12 just nu och det känna isande kallt. Det blir stor kopp te ikväll och så ska jag drömma om Puerto de Mogán.

  Sköt om er i och som vi säger här "stay warm"

  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Åhh så härliga bilder du bjuder på i Januarikylan. Härligt att komma iväg och fylla på lite ljus och värme.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Äntligen har jag hunnit med att sätta mig ner och läsa ikapp hos dig. Tack för att jag fått åka med till Gran Canaria. Så härligt det ser ut. Gillar det karga landskapet och det förvånar mig lite, ser ut som jag tänker mig att Gran Canyon i USA ser ut på vissa bilder i alla fall.
  Härligt att ha tillgång till bil så att ni kunde ta er runt på enkelt sätt med småkillarna, bilar är bra för att sova i.
  Det jag föll mest för är bougenvillean i så många färger. Visst finns de här i Australien också men jag kan liksom aldrig se mig mätt på dem och de är ändå väldigt förknippade med Medelhavet för mig.
  Sedan var det ju också kul att vi kunde byta marknadeerfarenheter lite. Jag fick följa med dig på din och du kom på min. Tänk att marknader är så universella och ändå är man så fascinerad av dem.
  Nu roppar mannen att mitt kaffe visst blir kallt så det är bäst jag går nu. Han serverar det ute på verandan i vår nya utemöbel.
  Ha en trevlig helg!
  Kram Anette

  SvaraRadera