Välkommen in för bok- eller restips!fredag 24 januari 2014

Alla kan vi bidra


Alla kan vi bidra till att göra världen till en bättre plats för fler att leva på

Pretentiösa ord? 
Nej, det tycker jag faktiskt inte. Det finns så mycket vi i väst kan bidra med att det faktiskt bara gäller att hitta något projekt som man vill engagera sig i. Har man inte tiden kanske man har pengarna att bidra med? Varje krona räknas. Har man inte pengar att avvara kanske man istället kan bidra med sin tid och sitt engagemang. Kanske hjälpa till med läxhjälp för nyinvandrade barn, regelbundet gå ut med en äldre person på ett äldreboende, skänka kläder och leksaker till ett asylboende etc.  
Det finns många sätt att göra skillnad på. 

Jag följer sedan en tid en helt fantastisk blogg,  
Den beskriver arbetet på och kring en skola för barn utan ekonomiska medel i Ugandas huvudstad Kampala. Jag blev så fascinerad av Anna och Jennies idoga och entusiastiska arbete att jag numera så gott som dagligen följer deras och rektorn och tillika grundaren av skolan, Eddies, arbete. För mig är detta ett meningsfullt projekt att bidra till och stötta. Småskaligt, det vill säga Anna och Jennie är de som styr upp projektet i Sverige, informerar och samla in pengar till skolan. Inga mellanhänder, ständiga uppdateringar på bloggen och därmed en känsla av att det jag bidrar med faktiskt kan göra skillnad.


Just nu förbereder de för Annas nästa resa ner till Uganda (hon står själv för resekostnaderna). Bland annat samlar de in pengar för att barnen ska få myggnät över sina sängar. Nej, det handlar inte om att skydda barnen från kliande myggbett, vilket hade varit gott nog för barn är barn. Men i fattigare delar av världen handlar det ofta om att i första hand skydda barnens hälsa och liv. I detta fall att skydda dem från den livshotande sjukdomen malaria. Kanske fler vill vara med och bidra till det? 
Kika gärna in på Anna och Jennies blogg om barnen på Bristol Academy och bidrag till myggnät kan sättas in på deras konto som ni hittar här. Anna i förgrunden och Jennie i bakgrunden omgivna av några av Bristols många och härliga barn Fotona är lånade med tillstånd från deras blogg
Alla kan bidra med något, det gäller bara att bestämma sig!
Önskar er en fin helg!
Kram Anna


4 kommentarer:

 1. De är helt fenomenala!

  Så fina bilder du visar i ditt förra inlägg! Vera och Frans såg dem också och blev väldigt förtjusta, Frans gillade paprikorna och Vera gillade bouganvillorna (stavas det så?)

  Kan tänka mig hur kallt det är hos er när det blåser, oj oj. Här har blåst i flera dagar nu också men jag har det bra som bara kan gå in i skogen då när det är dags för promenad, där märks det knappt att det blåser. I dag ska vi städa i hönshuset, vi drar oss för att gå ut i kylan men vi blir ju ganska fort varma bara vi sätter igång.

  Ha en skön helg!
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Det är ett sådant härligt projekt de jobbar med Anna och Jennie, de imponerar och inspirerar och de ger iallafall mig en enorm pepp att vi kan göra skillnad. Faktiskt göra skillnad. Som du säger, så tror jag bara att om alla valde något sätt att göra skillnad på så skulle den här världen se lite bättre ut för många fler!

  Kram på dig! /Anna

  SvaraRadera
 3. Tack för det inlägget! Jag fastnade länge här. Tror att många inte ger eller engagerar sig för att man inte tror det gör skillnad eller att korrumption tar det mesta. Och så visar du dessa hjärtevärmande människor. Underbart!
  Kram
  Åsa

  SvaraRadera