Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 20 februari 2013

Ekologiskt i Wales- restips!

Övernatta på b & b på Nantgwynfaen Organic Farm B&B


Trädgårdsbilder från 1700-tals gården Llanerchaeron, Wales

Fantastiska murar runt trädgården och odlingarna på Llanerchaeron, ett Natinal Trust ägt gods
(foto 2 & 3 från hemsidan)

Egenuppfödda grisar och kor finns på Llanerchaeron
Foto: från the Daily Mail, Andreas von Einsiedel

Hej vänner!
Hoppas ni har en bra vecka! Här spurtar veckan på. Redan torsdag imorgon.
Häromkvällen såg vi ännu ett härligt avsnitt av brittiska serien
"Escape to the Country" på kanal 8.
I detta avsnitt letade de hus/gård i Wales och i sedvanlig ordning besöktes även några intressanta platser i området.
Denna gång var det den fantastiska gamla gården Llanerchaeron, i National Trust beskydd, belägen i Wales som fick besök.
Vilket spännande ställe!
Inspirerade  av romarna byggde de rör under grönsaksodlingarna i vilka de eldade under kallare perioder för att värma upp jorden och på så sätt skynda på samt förlänga ordlingssäsongen.
Finurligt, inte sant?!
Dessutom var odlingarna på äkta brittiskt manér omgivna av vackra, höga stenmurar.
Blommor blandas med grönsaker i landen.
 
Som pricken över i:et hittade jag ett charmigt boende jag gärna skulle vilja checka in på med familjen för några dagar, endast en halvtimme från Llanerchaeron;
Den ekologiska gården Nantgwynfaen.
Så med det brittiska pundet lägre än på många, många år är det bara boka och ge sig ut på smala country lanes genom ett vilt Wales!
 
Önskar er alla en fin torsdag imorgon!
Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Underbart! Men min drömresa (bland andra...) är Skottland. Höglandet på hösten. Torvbrasor, whisky och slottsboende... Ja. Eller Engelska landsbygden typ Midsomer. Härligt att nästan varje hörn av världen har sin tjusning, eller hur!? :) Kramis

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Tack för dina ramtips. Har ännu inte bestämt mig. Just nu lever jag med "fyra ramar" på väggen i några dagar så får jag känna på dem ;-)
  Bilderna från Wales får mig att tänka på Alice i Underlandetfilmen. Det är så grönt och frodigt och färgerna riktigt "hoppar" ur datorskärmen och de söta grisarna med "gröna örhängen". Allt gav en lite sagokänsla. Hade gärna velat åka till Wales och Skottland innan jag flytta hit ner till andra sidan. Nu antar jag att det inte lär blir av, fast vem vet.
  Jag testade att kolla in på kanal9 play som du nämde (ny kanal sedan jag flyttat). Där hittade jag husjägarprogramet men tyvärr har hela deras kanal "förbud" för alla som inte befinner sig på svenska mark att titta på programmen. Så ända chansen är att skaffa sig en ny IP-adress. Tydligen kan man prenumerera på dem och då se all TV utan begränsning. Har funderat på det men ej slagit till. Lyckades dock se Mia på Grötö via datorn idag och gillade det jättemycket. Verkligen glatt överraskad.
  Många kramar från Down Under!
  Anette

  SvaraRadera
 3. Min drömresa med! Skottland....har alltid velat åka. Anna, du hittar de mest underbara platser! Alltid!

  Stor kram och tack för det här härliga. Vilken vacker värld vi har!

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för ditt mail och lycka till-hälsningar :) Har bara arbetat två dagar, men känner redan nu att jag har hamnat helt rätt. Stortrivs!!
  Idag är jag ledig och har min egna butik öppen. Men det blir sista fredagen. Hädanefter har jag bara öppet lördagar.
  Trist att lill-putte har varit sjuk igen. Ni har också varit hårt drabbade i vinter :( Nu hoppas jag att våren drar med sig friskare barn. Trots att det fortfarande ligger lite snö och massor av is kvar, så fick jag vårkänslor idag. Fåglarna kvittrade som aldrig förr och solen sken i förmiddags. Härligt!!
  Så kul att se foton från svunna tider i smedjan. Jätteskoj att ni fick de med huset. Det hade vi också i huset där jag växte upp som var från 1800-talet.
  Vårt nuvarande hus har ju bara 65 år på nacken, så det är inte lika spännande!

  Njut av helgen med familjen, så hörs vi snart!!
  Stor kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Ser väldigt mysigt ut! Har själv aldrig varit i Wales men däremot Skottland och Irland. Fast hjärtat klappar starkast för good old England. Älskar att köra runt på landsbygden. Laddar för en tur i mitten av mars. Ska bli underbart. Då blommar för hoppningsvis både påskliljor, kamelior och en och annan magnolia.
  Trevlig helg!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk idyll! Du är fenomenal på att nosa upp dess ställen! Vi tar och checkar in där nån gång i framtiden ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. God morgon tjejer!
  Stort tack för alla härliga kommentarer!
  Storbritanniens olika hörn lockar helt klart många av oss!
  Milla, din marstur till England låter härlig!!!
  Önskar er alla en skön söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera