Välkommen in för bok- eller restips!söndag 24 februari 2013

Stämningsfullt utan ström hemma + strandliv att drömma om

Steka köttbullar på stormköket

Tända ljus.....

i hela huset....

...igår kväll när vi var strömlösa
Fotona: Bokcaféet i byn

Öliv att drömma om på Mauritius!
Foto: lånat från http://mauritiusattractions.com

God morgon vänner!
En hälsning från ett blåsigt södern.
Jag och säkert många med mig, längtar otåligt efter vår nu.
Vintergäcken och snödropparna som dök upp för någon vecka sedan väckte vårkänslor och hopp om ljusare och varmare tider.
Tids nog så, det är ju faktiskt "bara" februari ännu!!
 
Igår kväll fick vi ett drygt 4 timmar långt strömavbrott. Det inföll lagom till vi skulle laga middag.
Mannen tog resolut fram stormköket och stekte sonens köttbullar i skenet från kandelabern. Därefter pasta och med en god avacadosallad till så var middagen redo.
I matrummet tände vi en massa levande ljus, utanför låg innergården  och bygatan i heltäckande mörker. I gamla skolan skulle några ha fest och efter ett tag såg vi skenet av levande ljus från den gamla skolsalen.
Mysigt!
Efter maten tände vi en brasa i kaminen och flyttade över till fåtöljerna. Där satt vi länge och njöt av värmen den utstrålade, tystnaden och stillheten medan vinden vinde utanför husdörren.
Ibland är det skönt att stänga världen utanför, lämna datorerna och tevens snabba brus och bara vara. Låta samtal och eftertanke få ta plats.
 
Från en 3-årings perspektiv var det ju dessutom extremt spännande att innan läggdags bygga tält i mörkret på sitt rum och låtsas campa. Att sedan få krypa i säng med strumpor och varm pyjamas på sig med ficklampan i högsta var nog närmast en jackpot.
 
Idag njuter vi dock av varma golv och ström igen!!
 
Igår em kom mina föräldrar hem från den gröna, sköna ön Mauritius.
Vilket vackert ställe det verkar vara! Vi åt fisksoppa och senare semlor tillsammans och fick höra om sköna bad, sköldpaddor, långa frukostar och strandliv. Det värmer en frusen februarisjäl och som i ett trollslag befinner jag mig också någonstans där på den kritvita stranden.......!
 
Önskar er alla en skön söndag!
Kram Anna


3 kommentarer:

 1. Hej där Anna!
  Vad man saknar strömmen när den är borta. Tänk att den alltid går isamban med att man ska laga middag? Varför är det så? :-) Vi brukar också ha det så. Fast vi har gasspis så det funkar rätt bra samt att vår grill/BBQ går ju också på gas. Det värsta är dock att vår yngsta på snart 5 år inte alls är speciellt road av strömavbrott och blir väldigt orolig när hon inte kan ha sin nattlampa tänd vid sängdags så jag tycker inte om när det händer vid den tiden. Även mitt på dagen blir hon orolig över det för ifall det inte skulle komma igång fram tills på kvällen. Men som vuxen kan jag uppskatta det för vad det är.
  Skönt att den är tillbaka och att ni har det varmt om fötterna nu iallafall. Här har vi det överdrivet varmt just nu så det går åt andra hållet.
  Nej nu ska här krypas i säng för min söndag är till ända!
  Sköt om dig och din familj!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Så mysigt ni hade det under strömavbrottet, tänk så spännande det kan vara för en treåring när man gör något speciellt av det! I vårt hus finns ingen backup alls för eventuella strömavbrott, så vi håller tummarna att det inte ska bli några längre strömavbrott i vintertid. Huset skulle frysa sönder ganska fort om det var riktigt kallt ute. En kamin står högt upp på önskelistan.
  Jag förstår att du genast började drömma om Mauritius! Det ser otroligt vackert ut, jag ska genast surfa vidare och ta reda på mer. Strandliv låter otroligt lockande just nu!
  Ha det fint resten av veckan så hörs vi snart igen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Älskar att ni vände ett strömavbrott till något så positivt!!
  Låter så mysigt! Visst är det skönt att bara vara ibland, tänk att det kan behövas ett strömavbrott för att man ska göra det. Känns som min laptop är med mig överallt nuförtiden och jag jobbar på de mest konstiga tider :-)

  Kram!

  SvaraRadera