Välkommen in för bok- eller restips!söndag 1 januari 2012

Dröm reskalandern för 2012 del 1

Januari: Boulders Beach, Kapstaden, Sydafrika

Februari: Öliv på Ko Phan Ngan, Thailand

Mars: Grönska på Mallorca i mars

April: Lyxliv på Hotel Oberoi, Hurghada, Egypten

Maj: Båtturer på Como sjön, Italien

Juni: En långhelg i England med siktet inställt på den vita trädgården på Sissinghurst Castle

Nyårsafton inleddes med glögg i växthuset Vissa bilder av Bokcaféet i byn, andra lånade på Google Pictures  

Hej vänner!
Hoppas ni fått en god start på det nya året!
Hur firade ni nyårsafton? I sus och dus eller i lugn och ro?
Vi hade goda grannar på middag. Kvällen inleddes i växthuset med glögg. Mannen hade satt ut marschaller genom trädgården samt snickrat en ljuskrona i trä som hängde uppe i taket och sken vackert. Lägg till fårskinn, kandelaber och pepparkakor så får ni hela bilden. Mysigt var det!

Ikväll får ni ta del av min drömreskalender för 2012!!! Iaf den första halvan av den.
Jag drömmer och planerar resor i mitt huvud nästan konstant för närvarande. Jag tror mörkret är en bidragande faktor, kan man annat än längta efter solljus, vackra vyer och lite äventyr?!
Idag har jag bokat en vårresa till min favorit ö-Mallorca. Flygbiljetterna hade gått ner totalt 1400 kr från dagen före. Är det möjligt?! Dessutom var det direktflyg med SAS.
Vi längtar!!!

Januari:
Jag älskar Kapstaden med omnejd, som ni redan vet, och kan inte tänka mig ett vackrare resmål än Kapstaden i januari. Vindarna fläktar skönt, naturen är underskön, stränderna kritvita, vinerna och maten suverän, människorna trevliga och boendena super mysiga. Lägg till endast en timmes tidsomställning och nattflyg från London så passar det även småbarnsfamiljen.

Februari:
I slutet av 90-talet och början av 2000-talet reste jag ett antal gånger till vackra Thailand och dess övärld i södern. En ö jag inte utforskat ännu är Ko Phan Ngan så årets februariresa skulle jag styra dit. Inte för några full moon parties skull utan för skönt strandliv i en enkel bungalow belägen i en sluttning ovan stranden. Blommorna prunkar runt omkring och måltiderna får det att vattnas i våra munnar. Vi avslutar med att ta nattåg upp till Bangkok för lite shopping och citypuls innan hemresa.

Mars:
I mars möter jag helst våren på Mallorca. Solen värmer oss försiktigt och ömt. Ön börjar vakna upp efter sin årliga vinter törnrosasömn.  Borden står åter ute på serveringarna och vi beställer ostbaguetter och färskpressad juice. Ön är grönskande och oemotståndligt vacker så här års. 

April:
Skulle jag få resa i april skulle jag satsa på en påskvecka på flotta Oberoi hotell, Hurghada, Egypten. Medeltemperaturen är behaglig såväl i hav som på land så här års. Vi lämnar knappt hotellet utan äter gott och plaskar i poolen på hotellet.

Maj:
Majresan går till en ny plats för mig; Como sjön, Italien. En långhelg vid denna vackra plats skulle vara den perfekta inledningen på den stundande sommaren.

Juni:
Jag har länge drömt om att få uppleva engelska trädgårdar när de är som fagrast. En långhelg i juni skulle jag hoppa på planet från Malmö till London och hyra bil och fara ut på landsbygden. Huvudmålet skulle vara den vita trädgården på Sissinghurst Castle.

Vart skulle ni fara om ni fick välja fritt och vilken månad på året skulle det vara?
Klockan är mkt, allt för ikväll!!!

Kram Anna


4 kommentarer:

 1. Vilken härlig idé! Jag åker med !!!!

  Jag drömmer konstant om resor jag med. Det blir lite roligare då. Igår bokade vi en resa till Köpenhamn tillsammans med 16 vänner. Enbart vuxna blir vi men vi har så himla kul ihop. Det kommer att bli första helgen i juni. Långt kvar men gott att ha massor av saker att se fram emot.

  Din man låter som Ernst! Här snickrar vi ihop en ljuskrona bara så där! Önskar min man kunde sånt med ;)

  Vi firade nyår med våra grannar och hade det jättetrevligt.

  Kram Anna. Och du-god fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Hallå Anna!
  Tack för härlig hälsning! Så kul att ha en Köpenhamn tur att se fram emot! Vi ska dit på en ministay senare i veckan. Köpenhamn i juni låter toppen.

  Jag fnissade när du nämnde Ernst för mannen sa när han byggt ljuskronan att det var lite "Ernst-varning" på den. Det är dock positivt i mina ögon med lite Ernst feeling på det hela!!

  Ha en skön kväll Anna!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hahahah!! kan inte låta bli o dras med i "ernst" här c",)
  När det är sagt så drömmer oxå jag om å resa. Kollade påsktur till "syden"...för det första gick det nästan inga flyg här upifrån. För det andra måste vi övernatta på hotell både ned OCH uppturen. Den turen som passade någelunda kom på 43 000 kr, 5 personer i en vecka...hm. Tror jag drömmer vidare jag!!
  Drömturen blir nog new Zealand i januari/februari c",)

  klem Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Anna,

  Vilket härligt inlägg, massor av restips! Och växthuset... Kommer aldrig att tröttna på att se bilder från det, så underbart det ser ut med marschallerna och ljuskronan!

  Vår nyårsafton firades med Niklas bror, sambo och fem barn. Full fart alltså, men ändå i lugn och ro här hemma. Det blev lite väl sent, men det får man väl ta en gång per år!

  Så roligt att ni har bokat resa, det är alltid trevligt att ha en bokad resa att se fram emot. Jag kan tänka mig att våren på Mallorca är superfin!

  Du vet ju vad mitt favoritresemål är, men jag ska försöka tänka lite utanför boxen denna gång. Jag skulle gärna hyra ett litet enkelt skotskt castle en vacker höstvecka. Dagtid vill jag promenera i gummistövlar i de vackra omgivningarna, och på kvällarna skulle vi äta långa middagar i skenet av levande ljus och brasor i öppna spisar. Efter middagen skulle vi sitta i rutiga öronlappsfåtöljer och läsa böcker och dricka te.

  Det får vara dagens resedröm, men jag kanske återkommer med fler!

  Ha en fin onsdag där nere i söder, hoppas att ni inte blåser bort!

  Kram Elin

  SvaraRadera