Välkommen in för bok- eller restips!söndag 6 november 2011

Hösthelg på hemmaplan

Fina äpplen hos grannarna

Växthuset i höstskrud

Utflykt i höstsolen
Samtliga foton:Bokcaféet i byn

Hej vänner!

Hur har ni det denna novemberhelg?
Vi har hemmahelg med lövkrattning, hundpromenader och sköna stunder i solen.
Vår lillkille vill inte åka vagn längre men går gärna, dock i den riktning han känner för!! Igår skulle vi hem till goda grannar och hämta äpplen och kom då på idén att locka med trädgårdsvagnen. Det fungerade! Iaf på ditvägen!!
Med oss hem fick vi en stor kasse vackra, röda vinteräpplen.

På kvällen lagade vi god indisk kikärtsgryta från härliga kokboken "Under valnötsträdet" av systrarna Bergenström. Och plötsligt drömde jag om Indien igen och kunde inte låta bli att kolla upp flygpriser och flygrutter till Goa. Tyvärr är det inte så barnvänliga flygtider dit. Till Goa innbär det 3 byten och en restid på cirka 17-18 timmar, minst. Även om vi skulle flyga till Bombay, en stad jag älskar, och ta natttåg ner till Goa skulle man behöva flyga hem mitt i natten från Bombay. Mannen och jag diskuterade varför flygen från Bombay till Europa ALLTID går nattetid. Det enda jag kunde komma på var att det kanske är lättare att ta sig till flygplatsen trafikmässigt sent på kvällen. Bilköerna i Bombay är inte att leka med!!

Nu har vi hunnit inleda söndagen med långfrukost och snart väntar mera utetid. Det är härligt med helgerna då man hinner vistas ute en hel del under de ljusa timmarna.

Sköt om er och önskar er en riktigt härlig söndag!
-Anna

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Röda äpplen är så vackra. Gott att äta och snyggt att dekorera med.

  Jag är också en sån som kollar resor jämt. Ni verkar resa långresor ni, härligt! Vi konkar mest runt i Europa. Just nu är jag inne mer på storstäder.
  Mest beror det nog på att dottern bor på Cypern och dit är det lätt att ta sig när som.

  Skönt att vara ute om helgerna. Här blir det lummerjakt idag!

  Ha en fin dag ute! // Anna

  SvaraRadera
 2. Hej!! Visst är det väl hääärligt med helg, va uppe "lite" längre om kvällen, sova "lite" längre om morgonen...va ute o kosa sig ilag med familjen!!
  Indien, kunde tänkt mig en längre resa, mannen är inte på när det gäller Indien eller Afrika...tyvärr. Vi har ju fortfarande en stor del av våra egna länder oxå o besöka, så det är inte synd om mig precis!

  ha en alldeles härlig söndag, Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Mmm, mycket gott i kokboken "Under valnötsträdet", den finns i min recepthylla oxå:) Även "Kärlek, oliver och timajn" av samma författare är bra!
  Ha en skön söndag! Kram Suz

  SvaraRadera
 4. Som en dröm är det där ni bor! Och ännu bättre att njuta av allt när det är helg. Älskar ljuset, vidderna, klimatet, naturen....allt!

  Jag tycker äpplen är underbara på alla sätt och vis. Både att äta, titta på och har inne och ute. Jag är äppelberoende tror jag ;)


  Kramar!

  SvaraRadera
 5. LÅter som en helt fantastisk helg!
  Så vardagligt, men så underbart! Och i och med att jag inte gjort nåt likannde på väldigt länge (med trädgård mys och sånt) så låter det hela ganska exotiskt. =o)
  Ja, varför är flygen mitt i natten? Ingen aning, kanske trafiken. När jag reser hem till Sverige anländer jag alltid runt midnatt. Dum tid i och med att det inte går några tåg hem vid den tiden, så jag får alltid spendera pengar på hotell en natt.
  Ja, det blev en sån där perfekt dag hos oss igår, när man seglar runt på små moln. Eller….dagen började med migrän för min del, och de där molnen kanske var inverkan av smärtstillande…. =o)
  Ha en fortsatt bra vecka!
  kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig helg! Underbara bilder som vanligt!
  Jag blev verkligen påmind om när vår son var två år och aldrig någonsin ville sitta stilla i vagnen, han sprang åt alla håll och vi fick ständigt jaga honom. Inte alltid lätt att hinna med!
  Tack för att du påminde om Under Valnötsträdet. Det får nog bli lite bläddring i den underbara boken idag!
  Dags för lite kaffe framför nyhetsmorgon!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 7. Hej på er allihopa!
  Vilka härliga kommentarer ni lämnat hos mig!
  Anna, så härligt med dotter på Cypern! Förstår att det blir en och annan resa dit!

  Anna i Norge, din make har nog bara inte förstått Indiens och Afrikas storhet ännu!!! Nej, men det passar nog inte alla. Iaf inte Indien!! Ni bor i ett mkt vackert land, finns förstås hur mkt som helst att uppleva här i norden också!

  Suz, den andra boken av systrarna har jag inte. Kanske ngt att kika på för framtiden!

  Lotta, jag fnissar när du skriver äppelberoende. När jag väntade min son fick jag total gröna blanka äpplen cravings!! Bara MÅSTE ha dem!! Jag tror vi gillar varandras landskap! Finns en del likheter! Inte minst närheten till havet!

  Tine, jag tror dina moln var alldeles äkta! Sommaren verkar stå runt knuten hos er nu!! Planerar du en Sverige/Norge tur till sommaren nästa år?

  Elin, hoppas du fick en lugn skön morgon! Tack för att du delade med dig av erfarenheter från när din son var liten. Skönt att veta att min inte är ensam om det!! Vintips finns i föregående blogginläggs kommentarfält!!

  Kram på er!
  -Anna

  SvaraRadera