Kokboksläsning ute i trädgården
Läckra recept och vackra foton
Mums!
Samtliga foton är fotogfraferade ur boken ovan av Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Skiner solen hos er också? Hoppas det! Vi njuter av augustis soliga start. Förmiddagen har tillbringats nere på stranden. Det blev ett dopp också. Härligt!!!
Igår satt jag ute länge och bläddrade i en kokbok som jag nyligen återupptäckt. Det är fina kokboken
"Under valnötsträdet- goda idéer från vårt kök"
av Anna & Fanny Bergenström. Den gavs ut 2006.
Har ni inte läst den så kan jag rekommendera den!
Lagade ett busgott pestorecept ur den igår och häromkvällen chevredip med timjan som vi serverade med kokta rödbetor som del i en buffé. Många vackra bilder att njuta av också. Vad sägs annars om frasiga prioger med fetaost?
Dags att ge sig ut i solen igen. Jag ska passa på att påbörja en ny bok!
Må så gott!
önskar
Anna
Hejhej! Ja, den är riktigt bra! Jag är ju lite av en samlare på kokböcker och Anna Bergenström är en klar favorit! Ha en skön lässtund! Kram Lena
SvaraRaderaHåller med om att denna kokbok är otroligt bra. Bra att du påminde mig om att använda den, den har legat på hyllan utan att bläddras i alltför länge nu.
SvaraRaderaSolen har skinit här hela dagen, men jag har haft en del att göra inomhus. Hann dock med en promenad inne i stan på eftermiddagen, det var mysigt. Ser fram emot att få höra vilken bok du börjat läsa! Jag har precis läst ut Högre än alla himlar, så nu återstår det trevliga bekymret att välja vilken nästa bok ska bli.
Ha en fin tisdagkväll!
Kram Elin
Hej Lena! Tack för hälsning! Hoppas du också får sköna lässtunder!
SvaraRaderaKram Anna
Hallå Elin!
Härligt att ni också haft en solig dag! Jag valde mellan ditt Elizabeth George tips, En högst passande hämnd eller Lämna världen av Douglas Kenney. Deckaren segrade
och jag har tillbringat em i London och Cornwall. Härligt! Ska bli spännande att höra vad du läser härnäst!
Vi hörs!
Kram Anna
Det lät gott!
SvaraRaderaHar du receptet på den dippen som man kan få ta del av? Kokar du bara rödbetorna som dem är?
Alltid kul med lite nya mattips.
=o)
Hej Tine!
SvaraRaderaDu kokar bara rödbetorna och skalar dem. Dippen : Mosa 200 gr getost/chevre. Blanda i ca 2 dl tjock youghurt, 1 tsk flytande honung och 2 msk finhackade färska timjanblad. Krydda med salt och peppar. Låt röran stå ngn timme. I receptet står det att röran även är god till ugnsrostad paprika eller ugnsrostade rotfrukter.
Ha en toppen dag i NZ imorgon!
Kram Anna
Hej Anna, vad skoj att du har hittat till min blogg :o) Och så fick jag chansen att kika in hos dig och din mysiga blogg! Jag är uppväxt söder om Malmö och bodde i Trelleborg innan jag flyttade till Danmark. Jag älskar den västra/sydliga kuststräckan och kör gärna där så ofta jag får tillfälle. Så jag förstår att du trivs där :o)
SvaraRaderaHoppas att du har en riktigt härlig sommar, så ses vi här i blogglandia snart igen!
Kram kram
Ulrika