Välkommen in för bok- eller restips!söndag 31 juli 2011

Skördetid

Nyskördad vitlök Majsen växer sig hög
Sockerärtor och majs i köksträdgården
Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Idag har jag skördat vitlök! Provade några klyftor till middagen.
Mums, smakrika men milda!
Igår plockade jag sockerärtor i mängder och ett kilo potatis fick följa med in från potatislandet ikväll också. Majsen har vuxit sig riktigt hög nu och det är så roligt att få följa och skörda det som kommit upp ur landen.
Jag är ny i odlarsvängen men redan helt såld. Utöver att det förstås smakar gott med egenodlade grönsaker är jag barnsligt förtjust i att följa hur squashen, savoykålen, majsen, bönorna och ärtorna växer. Jag blir glad av att se solrosorna växa och inväntar ivrigt deras blomning. De grönsaker som växer under jord, morötterna samt purjolöken kan jag bara fundera över storlek och smak på. Kanske lyckas jag, kanske inte!!
Men det är vägen dit som skänker glädje, lyckas vi får upp ngt är det bonus.
Så ser livet ut för en glad hobbyodlare en sommarkväll i Skåne!
Trevlig kväll!
önskar
Anna

4 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt med egenodlade grönsaker! Morötter blir så goda när man odlar dem själv. =o)
  Det är ett gift par här i NZ som börjat med sin egna "chutney" eller vad man ska kalla det, av egenodlad vitlök och valnötter. De krossar valnötter och vitlök och blandar bara in lite olivolja och eventuellt lite salt. Sen säljer de det på burk runtom i landet. Smakar ljuvligt gott och är bra till en massa rätter. De röker oxå vitlök och blandar med valnötter och olja. Man kan få till mycket om man har fantasin. =o)
  kram

  SvaraRadera
 2. Hej igen Tine!
  Vilka kreativa människor! Berättade just för mannen vad du skrivit. Kul med idéer på vad man kan hitta på! Må så gott Tine!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj så det växer hos er! Du måste verkligen vara begåvad med gröna fingrar, för när man ser bilderna kan man inte tro att du är nybörjare!
  Det var roligt att kika in idag och hitta flera nya inlägg. Nu ska jag kolla vidare vad som har hänt i bloggvärlden, och sedan får det nog bli lite bokläsning i skuggan. Har hållit igång sedan sju i morse, så nu är jag verkligen värd en paus! :)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Hej Elin!
  Låter skönt med bokläsning i skuggan! Jag tror det är den bördiga skånska jorden som vi har att tacka för härliga grönsaker. Imorgon väntar stranden!!!
  Vi hörs!
  Kram Anna

  SvaraRadera