Välkommen in för bok- eller restips!lördag 4 juni 2011

Smarrigt fika i Köpenhamn

Fikastund på the Royal Café i Köpenhamn, Amagertorv 6 Morotskaka i danska tappning Båda fotona: Bokcaféet i byn Hej vänner! Idag har jag tillbringat en mysig dag i ett soligt Köpenhamn med två goda vänner. Det blev mkt shopping blandat med välsmakande lunch på en italienare vid Gråbrotorv samt senare en fika på jätte fina caféet The Royal Café. Som en liten oas, endast ett stenkast från det hektiska Ströget och vägg i vägg med Illum Bolighus, ligger detta fina café inbäddat i blad och blomster. Vi beställde in välsmakande små smörebröd (min bestod av sparris och stenbitsromcreme- alldeles fantastiskt god!) samt toppade med hallonkakor eller morotskaka. Innan hemresa köpte vi med oss blommor samt strosade runt nere på Illums fina mat- och vinaffär i källaren. Det är dejligt att vara i Köpenhamn! Ha en fin söndag imorgon! önskar Anna

5 kommentarer:

 1. Hej Anna!

  Ja, det är verkligen dejligt! Jag älskar också Köpenhamn... Och ni som bor i Skåne har ju förtvivlat nära dit! En nära storstad som ändå känns väldigt mycket utland, eller hur?
  Din fika gick inte av för hackor, den heller! Mums!
  Hoppas ni har det ljuvligt i värmen!
  Kram från Fritsla

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Det måste vara helt underbart att så enkelt och snabbt kunna åka över till Köpenhamn när andan faller på! Jag har aldrig varit där, men det står högt upp på min lista över städer att besöka. Äta smörrebröd, strosa på mysiga gator, köpa färska blommor... Aaah!
  Fortsatt trevlig helg!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Hej tjejer!
  Instämmer i att Köpenhamn verkligen känns som utlandet Lena. Mysig stad, så många fina gator att flanera längs och mysiga uteserveringar.
  Elin, det känns faktiskt fortfarande exotiskt att ha en stad som Köpenhamn på en timmes avstånd. Du får komma ner och äta lite smörebröd vid tillfälle!!
  Kram till er båda!
  -Anna

  SvaraRadera
 4. Så fu bor i Skåne, sant? Och besöker du ofta den danska sidan?
  Ser ofattbart ljuvligt ut i alla fall. =o)

  SvaraRadera
 5. Hej Tine!
  Ja det blir ett antal Köpenhamnturer per år. Älskar den staden! Känns så annorlunda från Sverige också trots att det är så nära!!
  Kram Anna

  SvaraRadera