Välkommen in för bok- eller restips!



måndag 11 oktober 2010

Linda Olsson

Foto: Niclas Ryberg
Hej!
Mitt emellan två resinlägg om Nya Zeeland passar jag på att presentera en svensk författarinna som är bosatt på just Nya Zeeland sedan många år tillbaka. Hon heter Linda Olsson och succédebuterade med boken "Nu vill jag sjunga dig milda sånger ".
Om författarinnan:
Linda Olsson föddes i Stockholm 1948. Hon är utbildad jurist samt författare. Hon bor sedan 1990 i Auckland på Nya Zeeland. Linda Olsson har tillsammans med sin familj även bott i England, Kenya, Singapore och Japan. Hon gick sin första skrivkurs i London 1988. Hennes debutroman kom till under en skrivarutbildning på universitetet i Auckland.
Böckerna:
Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006)
En otroligt vackert skriven bok som skildrar vänskap och kärlek i dess olika former. Boken utspelar sig dels i Dalarna och dels på andra sidan jordklotet i Nya Zeeland. Den handlar om en framväxande vänskap mellan två kvinnor i olika åldrar.
Att läsa denna bok är som att hålla ngt mkt värdefullt och för en kärt, i händerna. Underbar bok, rekommenderas varmt! 5 teakoppar Sonat för Miriam (2008)
I denna bok får man följa en manlig kompositörs liv. Adam Anker, som huvudpersonen heter, bor tillsammans med sin dotter på den lilla ön Waiheke, utanför Auckland, Nya Zeeland. Ett liv som är präglat av tystnad och hemligheter. Men en fasansfull olycka med dödlig utgång får huvudpersonen att göra en resa bakåt i historien och att bryta tystnaden som hittills präglat hans liv. Hans resa i sitt förflutna tar läsaren med till såväl Polen som Sverige.
Ännu en finstämd, långsam och vackert skildrad bok av Linda Olsson. Hon är en mästare på att skilda sorg och kärlek på ett ödmjukt och samtidigt vackert sätt.
4 teakoppar
God läsning i höstsolens sken önskar jag er!
-Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar