Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 30 december 2014

Drömresekalender 2015

Januari- Sydafrika

Februari- fjällstation i Sverige

Mars- Miami Beach, Florida

April- öarnas ö- Mallorca

Maj hemma på Bokcaféet i byn, finns inget bättre

Juni- en vecka på engelska landsbygden


Juli- hos syster på Gotland

Augusti- skördetid hemma


September Hyra hus en vecka i Provence, Frankrike

Oktober underbara Goa, Indien

November Agaete dalen på Gran Canaria

December Julen firar vi hemma i Skåne

Kära läsare,
Tack för att ni hängt med under ytterligare ett år på Bokcaféet i byn!
Mindre tid läggs på bloggen sedan jag blivit tvåbarnsmamma men ni är en trogen skara som kikar in här regelbundet och jag hoppas att ni får njuta av något bok- res- eller Skånetips emellanåt.

Här är årets drömresekalender från mig.

Januari: 
Jag inleder året med ett land som jag föll handlöst för 2006 när jag reste från norr till söder. Sydafrika.
Sedan dess har jag varit på bröllopsresa där 2008 och på en längre vistelse med vår äldsta son 2010. Kapstaden med omnejd, inte minst vindistrikten är vår favorit. 
Vi längtar tillbaka!!

Februari:
Vad vore väl mysigare än att tillbringa en vecka på en svensk fjällstation! Dagarna ute i skidspåren, lunch i våffelstuga och sedan middag på fjällstationen om kvällarna innan man slocknar utmattad kort därefter.

Mars:
Jag har aldrig varit i Florida men jag är så sugen på att cruisa fram i en hyrbil längs Miami Beach. Palmer, coca cola, havsbad och kul shopping.

April:
Vår på Mallorca, ön i mitt hjärta. Finns inget bättre!
Jag har varit där varje vår de senaste 10 åren tror jag.
Så vackert att klockorna stannar.
Längtar......!

Maj:
Maj tillbringar vi gärna hemma i trädgården. Det påtas i landen och i rabatterna.
Så sitter jag gärna i trädgårdsmöbeln och läser en bra bok och blickar ut över blommande äppelträd.

Juni:
Juni i England. Alldeles, alldeles oemotståndligt!
Älskar den engelska landsbygden, de har verkligen förstått hur man håller landet levande.
Tea, scones and lovely chocolate biscuits!

Juli:
Juli på Gotland. Denna vackra, spännande ö.
Här tillbringar min syster med familj delar av året och vad är väl bättre än en syster/kusin-reunion i sommarvärmen. Inte att förglömma, de smarriga crepsen i Hablingbo en ljummen julikväll.

Augusti:
Stor skördemånad. Då håller vi oss helst hemma på Bokcaféet och njuter av tomater, gurka, paprika, sallad och en massa mer som landen ger.

September:
Kvällarna börjar bli mörkare och kylan börjar göra sig påmind. Varför inte då hyra ett hus i Provence och njuta av fortsatt sol och värme? Kör vi på!

Oktober:
Goa Goa. Älskad plats på jorden. Ett Indien light, där man liksom får det bästa av Indien utan att det behöver suga musten ur en varje dag. Stränderna, maten, människorna, dofterna, kaoset. Livsglädjen!

November:
Vårt senaste favoritresmål som småbarnsföräldrar. Gran Canaria. Lagom varmt, lagom långt bort, lagom exotiskt och alldeles underbart. Bergen, maten, byarna fjärran massturismen, fruktmarknaderna, ljuset.
 
December:
Denna månad trivs vi bäst hemma. Julpyssla med barnen och sedan fira julen i vårt fina gamla hus. Och förstås tid för planerande av nya resor:-)

Jag önskar er alla en riktigt 
GOTT NYTT ÅR!
Kram Anna

9 kommentarer:

 1. Ett riktigt Gott Nytt År till dig också, fina Anna!
  Låter som en helt underbar resekalender:)
  Men jag kan verkligen rekommendera att utöka Florida med Fort Lauderdale, då det var mycket lugnare och vackrare än Miami Beach (även om det också får finnas med på besöksmålen) och så Anna Maria Island på Floridas västkust, en oslagbar strand! Om än något kallare i vattnet när vi var där i februari.

  Önskar dig ett fint 2015!
  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
 2. Sitter här och bara njuter av din lilla kavalkad av bilder! Åhhh underbart! Det bästa av det bästa och engelska landsbygden och Mallorca står högt på min önskelista nu, tack vare dig!
  Önskar dig ett härligt och roligt år och tack för all inspiration och sköna bilder du bjudit på...
  GOTT NYTT ÅR till dig!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Jag hänger med direkt :) vill passa på att tacka för en fin blogg och önska dig ett riktigt härligt 2015 , med eller utan resorna :) ps kan tipsa om Mexico där jag befinner mig just nu , måste vara en av världens finaste stränder , Maroma Beach ! Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jag tycker så mycket om att läsa din blogg och ser fram emot dina inlägg.
  Det jag har börjat bli mer och mer nyfiken på nu är att resa upp till norra Sverige och se hur samerna lever, det skulle vara spännande.
  Gott Nytt År till dig vännen!
  Och du, det kommer snart fler hönsinlägg hos mig.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter underbart! Önskar dig och din familj allt gott inför kommande året. Tack för alla vackra bilder du delar med dig utav. Kommer ni till Mallis i april får vi ses på en fika igen. stor varm kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Kanske juni kan bli den walesiska landsbygden! Här är verkligen också vackert! Croeso, välkommen!

  SvaraRadera
 7. Ett riktigt gott nytt år till dig och familjen kära Anna. Jag hoppas att ni får ett strålande fint 2015 och jag är helt övertygad om att flera av månaderna i din fina kalender kommer att gå i uppfyllelse. Fantastiskt vackra bilder som alltid.♥

  Ta hand om dig vännen och ser fram emot ett nytt härligt bloggår här hos dig. En oas att njuta av.♥

  Kram

  SvaraRadera
 8. Gott Nytt År och god fortsättning! Underbart med en drömresekalender. Jag skulle kunna tänka mig flera av resmålen; Sydafrika, Mallorca, Provence. Sen skulle jag gärna bila runt i mitt älskade Italien, få chansen att upptäcka New York, återvända till mitt underbara Sydney och utforska mer av Australien. Tänk så många fantastiska platser det finns runt om i världen men också här i Sverige.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Gott nytt år!

  Av dina resmål skulle jag verkligen rekommendera att du reser till Provence och Florida, jag gillar dessa två områden SKARPT.

  Ett tips om du ska hyra bil är att kolla Hyrbilguiden.se, där du kan jämföra priser över hela världen - har funkat sjukt bra för mig när jag rest utomlands och haft behov av hyrbil!

  SvaraRadera