Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 13 maj 2014

Drömmen om höns
Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hoppas ni har en fin tisdag!
Jag lever just nu i ett dofthav av syréner. Som om inte det vore nog så slog årets första röda ros ut på innergården idag. En hel månad tidigare än förra året! Då fick jag årets för ros levererad till bb och vår andra sons födelse. Den hänger torkad på väggen i vårt sovrum som ett litet minne.

Men nu till det jag skulle skriva om ikväll. 
Höns! Och drömmar!
Vissa drömmar bär man med sig hela livet, andra växer fram.
Önskan om att ha egna höns har vuxit fram. Vår lilla Skånegård har styrt in våra liv på banor vi aldrig hade kunnat ana oss till. Som gammal hästtjej har landet alltid lockat men då i drömmar om en hästgård.
Istället har ett stort trädgårds- och odlarintresse tagit över. En dröm om att ha egna höns totalt översköljt oss och till nästa vår hoppas vi ha iordningställt hus och utegård åt dem och kunna välkomna ett gäng sköna hönor till vårt hem. Jag drömmer om getter också, skulle vilja göra egen getost och tvålar. Den drömmen får vila, det är ett projekt av en helt annan kaliber och det gäller att få ihop vardagen också.
Men drömmar gör livet lite rikare och tar en steget närmare vad man önskar sig.
Så fortsätt drömma, oavsett vad er dröm handlar om!

Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt, drömmar berikar och kan få oss in på vägar vi aldrig trott. Men visst kan de både växa fram och ha funnits/finnas där hela livet. Ibland känns det nästan bäst när det bara får fortsätta vara en dröm, så att allt kan vara sådär fint och oförstört, medan annat vill man bara förverkliga så fort som möjligt:)

  Underbart inlägg och söta bilder. Hoppas ni får hämta ägg så småningom, från er egen hönsgård. Stort lycka till!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 2. PS. Och en dröm jag har är att få ha får, också en helt annan kaliber;) Speciellt när man bor i en villa, om än i en liten by.
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 3. Karin Petersen14 maj 2014 20:18

  Drömmen om höns tycker jag absolut att du ska förverkliga. Vi har höns, en liten lagom skara, som inte går fritt men som har en hönsgård men också stor plats inomhus. De är mycket trevliga och rogivande. Alla har olika personlighet - intressant!
  Vilka underbara bilder på höns och kycklingar!
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!
   Tack för hälsning! Så roligt att höra att du har höns! Hur många höns har ni utan tupp? Ngn speciell ras? Kul det du skriver om att de har olika personligheter!
   Fotona är tagna på Gunnebo. Deras små kycklingar är bedårande!!
   Önskar dig en fin torsdag!
   Hälsar Anna

   Radera
  2. Karin Petersen16 maj 2014 19:31

   Hej!
   Vi har för tillfället 5 hönor och 4 tuppar!!!! Inte helt bra men fungerar. Vi fick i fjor 4 kycklingar och naturligtvis var 3 tuppar! Våra hönor är av raserna Skånsk blommehöna och Dvärgwyandotte. Tyvärr dog vår ursprungliga tupp och vi har köpt en tupp av en dvärgras som jag tyvärr inte minns vad den heter. Våra tuppar är alltså blandras, men o så vackra. Vill du ha en är den gratis!
   Jag njuter så av dem, att gå och småprata med dem, slänga in ogräsrens och gräsklipp som de blir överlyckliga över att få. Äggen får då dessutom underbart gula äggulor. Härligt!
   Hälsningar Karin

   Radera
 4. Drömmar är det viktigaste vi har! Kram Anna

  SvaraRadera