Välkommen in för bok- eller restips!fredag 3 januari 2014

Drömmar om höns och en "fancy farm girl"!

Tjusigt hönshus att drömma om! Det finns i verkligheten hemma hos fotografen Tiffany Kirchner Dixon

Äkta amerikansk farmgirl med stil!

Så stilig!


Hönshus med stil!
Fotona ovan: Tiffany Kirchner Dixon

God morgon!
Hur mår ni denna fredag? Hoppas bara bra!
Ett nytt år har anlänt- spännande!
Ett nytt år innebär tid för nya mål, förhoppningar och drömmar.
 
Här hemma drömmer vi om höns och egna ägg. Gott om utrymme finns men man ska känna att tiden verkligen räcker till också. Alla djur ska ju ha god omvårdnad. Det blir nog inte riktigt ännu men så fort vi känner att den där tiden finns, då får det bli höns hemma på Bokcaféet!
Under tiden skissar vi på hönshus och kollar in hönsraser, drömmer och läser på!
 
En som verkligen bjuder på inspiration kring höns och lantliv är den fantastiskt duktiga amerikanska fotografen Tiffany Kirchner Dixon med bloggen och företaget "the fancy farmgirl" Jag hittade till hennes blogg häromdagen och föll pladask. Med hennes tillåtelse har jag fått låna en rad underbara foton att visa idag.
Enjoy!
 


Vem säger att livet på landet inte kan få ha en liten (eller stor!) touch glamour?!
Bilderna ovan av Tiffany Kirchner Dixon
Trevlig helg!
Kram Anna


9 kommentarer:

 1. Men så underbart hönshus, och så fina bilder. Det vore något Anna!! Jag ser framemot höns på bokcaféet hur du utvecklar din idé.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Så kul med hälsning från dig! Tack för dina uppmuntrande ord! Trevlig helg!
   Kram Anna

   Radera
 2. Lovely! Precis vad jag älskar. Jag drömmer också om höns ;)
  Ska genast kika in på hennes blogg. Vilken vitamininjektion det här var!

  KRAM finaste och ha en härlig helg. Här strålar solen och snön från nattens "blizzard" glittrar fint.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Ja visst är det bra sköna foton och visst vore det härligt med höns! Hoppas vädret håller sig i schakt hos er! Här fortsatt milt, känns som mars snarare än januari!
   Trevlig helg!!!
   Kram Anna

   Radera
 3. Ja så underbart det vore med egna höns! Finns inget hemtrevligare! Köpte ägg av en bonde i närheten i går (bor i Skottland) och det är ju såå mkt bättre än på affär!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så kul med en hälsning från Skottland! Så perfekt att ha en granne som man kan köpa ägg hos! Instämmer i att det känns bra mkt bättre än de man köper i affären.
   Hälsar Anna

   Radera
 4. Men så himla fint hon har gjort! Så skulle man ju piffa till det. Där gav du mig riktig rolig inspiration och så måste jag ju titta in hos Tiffany såklart.
  Det klart ni ska ha höns när tiden känns rätt. Jag har bara positivt att säga om hönseri FÖRUTOM när höken kommer på besök, usch.
  Du är välkommen hit och kolla in vårt hönseri och få lite inspiration till ert bygge framöver. En liten trevlig vårtripp till Småland kanske?
  Ha en skön helg
  //bara anna

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ja om man ska skaffa djur måste man verkligen ha tiden. Inte alltid lätt när man har småbarn att få tiden att räcka till djur också. Har aldrig tänkt på att jag skulle vilja ha höns, antagligen för att det just tar så mycket tid. Men det finns en himla massa vackra sorter som är och ser roliga ut. Det skulle jag kunna tänka mig kanske att ha, en färgsprakande hönsgård med lite olika sorter ;-)
  Ha en fin trettonhelg. Här firas den inte alls så den hoppar vi förståss över. Vi far istället till Ikea imorgon för att botanisera lite, behöver lite skåp och hyllor till arbetsrummet som vi ska försöka få lite ordning på.
  Sköt om er.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Här finns inga planer på höns, men om det skulle någonsin komma upp så är det här en härlig inspirationskälla. Måste kika in till henne också:)

  Ha en fin kommande vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera