Välkommen in för bok- eller restips!söndag 3 november 2013

Livet på sydkusten
  
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg!
Vi har haft en mysig långhelg med pojkarna.
Jag hade planerat ett bokinlägg ikväll men sparar det några dagar, tiden sprang iväg....
Istället vill jag dela med mig av några foton från vår skånska sydkust.
Vi bor några kilometer upp från havet och så här års blir inte strandbesöken täta, annat är det sommartid, men för inte så länge sedan tog jag med mig vår vovve ner för en promenad.
 
Jag slås alltid av den enorma frihetskänsla som havspromenaderna bjuder på. Det är som att den öppna horisonten framför mig inbjuder till tankeverksamhet, kloka tankar, tankar ofta målade i glada färger, spännande tankar men också en stark känsla av ro, harmoni och inre frid. Tankar blandade med stunder där jag bara är i nuet, där hjärnan får en stunds semester, solen som strålar i mitt ansikte, vågornas brus när de slår in mot stranden, en ensam båt uppdragen för säsongen. Min vovve som lycklig nosar i sanden och badar i vågorna.
Stunder som dessa fyller jag på batterierna.
Älskar att bo nära havet!

 
Önskar er alla en fin kommande vecka!
Kram Anna
Ps. Stort tack för de fina kommentarer ni tar er tid att lämna här. De är mkt uppskattade!

4 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen något speciellt med promenader vid havet, den där frihetskänslan som inte finns någon annan stans.

  Skönt att ni haft en riktig myshelg tillsammans, det behöver man! Vi har varit i både Borås och Jönköping på fester i helgen. Det var intensivt och roligt, och jag är faktiskt glad över att vara ledig idag så att jag får vila lite efter alla mil i bilen.

  Tack för mailet, svar kommer så småningom! Nu ska jag fylla på kaffekoppen och surfa vidare en stund. Hoppas veckan har börjat bra!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Men vilka underbara bilder !!!! Jaaa...det är verkligen ngt speciellt med havet..samma känsla får jag när jag går på tur i fjällen..samma mäktiga kraftfullhet !

  En fin vecka till dej...kraaaam

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Vilka underbart vackra grå bilder. KLanongillar. Jag kan rikitgt känna strandpromenaden du beskriver och hur det blåser och viner och man får saltstänk i ansiktet. Älskar havet jag med och skulle nästan ge vad som för att bo närmare. Längtar redan till vår semester vid havet i januari då vi åker till vårt älskade Phillip Island igen.
  Du får allt hålla dig tills imorgon eller dagen efter tills du får se mina blomplanteringar. Har inhandlat blommor i förra veckan och nu på kvällen innan solen gick ner så sprayade jag ytterligare ett lager på korgarna så nu är de svarta, I morgon är det Melbourne Cup Day (kl 15 a race that stops the nation!!) så vi är lediga och ska fixa i trädgården, dessutom ska vädret bli fint.

  Vi har faktiskt fyra terminer hos oss till och med. Termin 1 går fram till påsk. Termin 2 går fram till slutet av juni och termin 3 fram till slutet av september och sista och fjärde slutar dagarna innan jul. Då får vi jul/sommarlov på 6 veckor. Alla andra lov (3 st) är på två veckor. Det var ovant i början men nu gillar jag uppdelningen. Här startar sedan skolan igen i månadsskiftet januari/februari. Dessa regler skiljer sig lite mellan olika delstater. På Tasmaninen har man tex treterminssystem. Sedan skiljer det lite i när man kan börja och en del annat. Skulle nog vara mer praktiskt med ett och samma system över hela landet för folk som faktiskt flyttar runt i bland.

  Ha det gött Anna!
  Stor kram Anette

  SvaraRadera
 4. Kan inte annat än att hålla med! Saknar att inte bo så nära havet. På sommaren gör vi ju det. Men jag hade mer än gärna njutit havsluft även på vinterhalvåret!!!

  Kram på dig! /Anna

  SvaraRadera