Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 28 oktober 2012

Att gå i ide

Underbara Valhallabageriet, Stockholm

Barnens mysiga hörna hemma hos min syster

Stämningsfullt fönster- såväl utsikten som inredningen

Fina detaljer hemma hos syster

Rofylld matplats

Söndag i bokskogen

Höstfärger vid Häckeberga sjön, Skåne
Samtliga foton: Bokcaféet i Skåne

Hej vänner!
Hoppas ni haft en riktigt skön och solig helg!
Min helg har varit kontrasternas helg!!
Från Stockholms sus och dus till stillsam söndag hemma i vår by i Skåne.
 
I torsdags flög jag upp till Stockholm för en minihelg hos min syster med familj.
Möttes av snö (!) på torsdagskvällen. Utsökt middag intogs på East.
Härligt att stundtals byta ut den friska lantluften och stillsamheten mot puls och människohav!
Stockholm är min gamla hemstad och har en speciell plats i hjärtat.
Visiten innehöll också Djurgårdspromenader, shoppingtur längs mysiga Österlånggatan, fredagmiddag med kompis K på suveräna Bistro Ruby i Gamla Stan. Lång lördag frukost hos min syster vid vackert dukat bord. Vi inledde med att
handla sedvanligt frukostbröd på Valhalla bageriet på Östermalm. Har ni aldrig varit där så vallfärda!
En liten juvel med mkt Pariskänsla belägen på Valhallavägen.
Efter hårklippning bar det på eftermiddagen av hemåt Skåne igen.
Idag har vi varit i bokskogen och druckit varm choklad och ätit småkakor som min syster skickade med mig hem från Valhalla bageriet.
Sol och fest i skogen!
 
Nu till något annat.
Jag känner att det är dags att vila bloggen ett tag.
Tanken uppstod oväntat under flygningen upp till Stockholm.
Man får tid för eftertanke i luften.
Jag väljer att följa ingivelsen och "går i ide" på obestämd tid.
Kanske är det dags att fylla den tid som bloggandet tar med annat?
Hemma finns fotoalbum att fylla med foton, en radda böcker som väntar på att läsas och det är ett antal år sedan jag sålde en resartikel. Kanske dags att våga prova det igen?
Vi får se!
Kanske kommer ett inlägg redan om en vecka eller också först till jul.
Vi får se!
Vi ses iallfall på era bloggar eller i verkligheten!
 
Sköt om er och tack för att ni valt att läsa min blogg. Ett extra tack till er som så generöst lämnar respons och små livstecken på bloggen!
 
Kram Anna


20 kommentarer:

  1. Anna...jag blir nästan tårögd. Dels för att jag tycker om att läsa dina fina blogg, dels för att jag kan känna igen mig i tankarna kring tid, hinna med, prioritera. Du väckte något där hos mig.

    Jag förstår så väl att du vill vila. Det är sunt och jag borde också dra ner på tiden framför datorn. Hoppas du tittar in till "Charlie" då och då!

    Så vill jag säga att dina bilder är så vackra. Din systers hem är vackert och mycket smakfullt. Härligt att bo så i city, nära till Djurgårdspromenader och charmiga bagerier som Valhalla bageriet bland annat. Såg brödet Manhattan, det var passande med tanke på vart jag var i går ;)

    Varm kram till dig fina Anna!
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallå Lotta!
      Klart jag kikar in hos dig! Jag älskar att i tankarna korsa Atlanten och landa i ditt Amerika! Ja, det känns faktiskt som att äga sin tid igen. Fast lite längtar jag nog efter att göra ett inlägg. Men istället har jag läst ut suverän bok av Joanne Harris ikväll. Underbart!!
      Sköt om dig! Vi hörs!
      Kramar Anna

      Radera
  2. Hej Anna!
    Såå tråkigt, men fullt förståligt. Din blogg är den som givit mig mest inspiration den sista tiden - hoppas du får lusten tillbaka!
    Kom hem idag från Sydafrika. Tror jag hittat "din" bokhandel i Stellenborsch och T och jag har har haft en himmelsk vinprovning på Remhoogte. Jag kommer lägga in lite bilder i veckan - kanske du tycker det e kul se...
    Tack ännu en gång för dina underbara texter o bilder. Lycka till vidare!!
    Stor kram
    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika!
      Tack för fina rader! Självklart vill jag läsa om er resa! Mannen blev eld och lågor när jag berättade att ni besökt Remhoogte och gillade det! Han har letar efter deras viner såväl i Danmark som Sverige men tyvärr..!
      Jag inväntar vingårdsbilder på din blogg!!! Kul att er resa blev så lyckad!
      Kramar Anna

      Radera
  3. Hej Anna!
    Här sitter en till och blir lite tårögd! Men jag förstår också dig så väl, emellanåt behöver man ta paus, prioritera tiden och vara här och nu. Jag känner likadant då och då. Just nu befinner jag mig i ett tillstånd där jag tycker tiden bara rusar iväg och jag hinner inte alls vad jag vill!

    Jag hoppas vi inte "tappar kontakten", jag tycker verkligen om din blogg, ditt sätt att skriva och dina fina bilder. Vi kanske springer på varandra i Ystad en vacker dag:)

    Och det låter alldeles fantastiskt rätt att du skulle sälja reseskildringar/reportage - platserna du beskriver vill man åka till direkt!

    Lycka till fina Anna, jag hoppas du återkommer på något sätt!

    Kramar Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Suz!
      Tack för detta inlägg och alla andra fina ord du lämnat hos mig på bloggen tidigare! Ja just nu känns det som tiden rusar fram. Då kan jag längta efter en apelsinlund på Mallorca... Fast vi bor bra här i södern också! Jag lovar att heja om jag känner igen dig:-)

      Vi hörs!
      Kramar Anna

      Radera
  4. Hej vännen!
    Tycker att du gör helt rätt som väljer att följa din magkänsla. Man behöver en paus ibland från sådant som tar tid, hur roligt det än är. Jag har också mina små pauser då och då.
    Men jag hoppas att du kommer tillbaks, för jag njuter av både text och bilder hos dig och en bättre reseskildrare får man leta efter. Så lycka till, säger jag, med dina reportage....absolut ska du sälja de igen!!!
    Det låter som att du har haft en fantastisk helg i Sthlm. Jag längtar också efter storstadspuls, mina väninnor och caféfika :) Måste, måste ta mig ner till Malmö en dag....
    Det hade varit skoj om vi också hinner ses innan jul.
    Här är vi på benen igen och igår njöt vi också av varm choklad och nybakade kanelbullar i skogen. Underbart väder!! Men idag är det kallt och blåsigt och cykelturen imorse var inte så angenäm. Snart ska jag över och jobba i Hbg, men först måla lite och en vals med dammsugaren :))

    Njut av din paus...ta väl vara på den, dig själv och familjen!! Vi kanske hörs alldeles snart....
    Stor varm kram
    Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Tack för ännu en fin hälsning inne på min blogg! De glädjer mig alltid mkt! Iband så får man pausa, skönt att det går! Iaf bloggandet...!! Lite citypuls och egentid är verkligen guld värt mellan varven.
      Varm choklad i skogen men sin familj, det blir inte mkt bättre än så en solig oktoberdag. Lustigt att vi satsade på samma tema med våra familjer. Men gillar man skog är det kanske ett givet alternativ en fin helgdag!
      Hoppas vi får till en träff om inte alltför lång tid!
      Sköt om dig och familjen!
      Kramar Anna

      Radera
  5. Hej vännen!

    Jag förstår dig så väl eftersom jag själv har gått i ide denna höst. Men samtidigt är det så himla mysigt att kika in här och tanka inspiration, jag kommer verkligen sakna dig om uppehållet blir långt. Men lyssna till hjärtat och gör allt det där du inte hunnit med. Resereportage tycker jag verkligen du ska satsa på, du är bäst på att beskriva platser på ett levande sätt.

    Vilka härliga dagar du hade i Stockholm! Även jag har tillbringat helgen med min syster, fast i Småland. Kom hem idag till en decimeter snö, det var inget vidare. Så vackert din syster bor, och det där brödet ser sååå gott ut...

    I morgon ska jag, Klara och hennes kompis åka till Stockholm för lite shopping, det ser vi fram emot. Det kommer mest att bli affärer som passar tjejerna, men jag hoppas kunna klämma in ett par Elin-butiker också.

    Nu är det dags att åka och fixa lite hämtmat, sen blir det bloggsurfande och bokläsning resten av kvällen. Härligt!

    Ha det gott kära du och njut av din bloggledighet. Och varmt, varmt välkommen tillbaka när du vill, orkar och hinner!

    Kramar från ett vintervitt Valbo
    Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin!
      Jag önskar vi bodde i samma stad så vi kunde fika och prata böcker, NZ, resor och allt möjligt annat vi gillar!! Hoppas ni fick en mysig dag i Stockholm! Det är bra härligt med lite citypuls då och då!
      Snö hos er...jösses! Det är tidigt men kanske har det redan smält?!
      Tack för fina ord om skrivandet. Just nu läser jag som en tok. Läste ut underbara " En smak av vin" av Joanne Harris ikväll samtidigt som jag i bilen om dagarna lyssnar på en bra ljudbok.
      Sköt om dig och vi hörs!
      Kramar Anna

      Radera
  6. Nej men, jag blir också lite tårögd. Jag har också gått i ide lite, har inte bloggat på en vecka, det bara blev så, har liksom inte lust just nu. Behöver tiden till annat. Så jag har inte läst bloggar så flitigt heller men fick sån saknad efter din och gick in här och märkte att du har samma tankar som jag med bloggen.

    Jag älskar dina bilder och vilket vackert hem din syster har! Och vet du, jag har en hemlig önskan om att sälja en researtikel jag med ;-) Du inspirerar!!
    Stor kram och sköt om dig och jag hoppas att vi inte tappar kontakten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christina!
      Ibland behövs det vilotid. Tack för fina ord om bloggen du vet att det är ömsesidigt! Älskar din blogg och dina Cali-skildringar! Klart du ska prova att sälja artiklar! Bara skriva och skicka till tidningarna. Kanske här hemma i Svedala. De borde älska ditt Californien!! Jag vill iaf sätta mig på planet dit sådär varje gång du bloggat!!
      En gemensam fika på ett café i Kalifornien vore ngt. Kanske ett bokcafé?!!!
      Sköt om dig så länge så hörs vi!
      Kramar Anna

      Radera
  7. Fina, fina Anna. Första tanken som slår mig är "Nej!". Av helt själviska själ. För att jag älskar din blogg och för att jag tycker att din röst är så oerhört viktig här i bloggvärlden. Du sprider så otroligt mycket värme, glädje och kärlek både här och i kommentarfält. Jag behöver min Anna-dos.

    Men efter att ha bloggat i snart 3 år vet jag också att man ibland behöver dra i handbromsen. Att det behövs paus. Tid för eftertanke och tid att göra annat. För hur otroligt roligt det än är att blogga så tar det en hel del tid. Tid som självklart tas från något annat. Jag tar själv mina små pauser då och då. Pauser som behövs för att hitta tillbaka till glädjen och lusten. Att få längta lite.

    Jag hoppas att du njuter av din paus kära vän och att blogglusten snart slår till igen och att du då återvänder. Skriv när du har tid och lust och utan några krav. Just där befinner jag mig nu. Jag skriver tt inlägg när jag har tid och lust och detsamma gäller bloggrundor och kommentarer hos andra. Just nu går familj och min bok först. Det är så det få vara just nu. Men du vet att jag kikar in här hos dig. Hela tiden. Fattas bara annat. Och vi hörs ju även på andra sätt. På tal om det kommer jag snart att höra av mig. Det handlar om bloggträff, afternoon tea, vår och min trädgård. ;)

    Underbara bilder från din helg hos syster. Mysigt att träffas och storstadspuls behöver vi alla emellanåt. :)

    Njut nu av den skånska hösten och gör allt det där som du vill göra vännen och du - skriv. Av hjärtans lust. Det finns ingen bättre tid än här och nu.

    Stor, stor kram finaste vännen♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej bästa Lotta,
      Vilken kommentar att mötas av! Ren och skär glädje från min sida och tacksamhet, över de fina ord du skriver! Afternoon tea låter alldeles underbart!!!
      Nu fortsätter vi ta in den skånska hösten!
      Stor kram från sydligaste Skåne till dig!
      /Anna

      Radera
  8. Anna!!

    Jag blir också tårögd och jag känner ett sting i hjärtat. Jag är också där..Letar efter tiden. Vill så mycket. Bloggen dammar känns det som.

    Just nu känner jag mig på väg tillbaka men vet inte hur långt det räcker.

    Har du Instagram? Vill gärna följa dig där om du har någon.

    Befinner mig i Dublin och vilken resa. Önskar jag kunde dela den med dig.

    Jag hoppas att din blogglust kommer tillbaka för inne hos dig har man alltid kunnat vila upp sig med underbara skildringar både med resor och böcker. På tal om böcker var jag inne i en underbar bokaffär här i Dublin. Jag gick i timmar :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Anna, Anna!
    Att få en kommentar hela vägen från Dublin! Du vet hur man värmer en ressjäls hjärta!!! Härligt att du har det bra och njuter mysig stad! Den där bokhandeln låt bra mysig....!
    Sköt om dig och välkommen hem till Sverige igen!
    Stor kram Anna

    SvaraRadera
  10. Vet du Anna, jag såg detta inlägg när du skrev det, men ändå inte. Jag brukar läsa dina texter så noggrant, men denna gång hoppade jag över slutet. Jag upptäckte nu varför och egoismens rena drag nästan rann över mig! Huvaligen, hemska tanke att inte kunna läka själen en stund hos dig. Att inte kunna andas ut så där långsamt som man bara kan när dina texter letar sig in och helar i denna "snabba värld". Men som så många andra har sagt, vid närmare eftertanke så förstår jag dig till fullo och önskar ju faktiskt väldigt mycket att du ska "satsa" mer på ditt skrivande, så jag får väl bara hoppas att du hinner slänga ur dig ett och ett annat ord i förbifarten till oss också:)

    Största kramen
    Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa Helene,
      Vilka fina ord att mötas av! Vi lever sannerligen i en snabb värld. Just nu lyssnar jag på en ljudbok i bilen till och från jobbet. Den utspelar sig på en liten ö utanför South Carolina, USA. Som balsam för själen! Varje dag fångar den mitt intresse och stänger ute allt annat sus och brus. Nu väntar "bok i handen". Läsdags på soffan!!
      Sköt om dig! Vi hörs!
      En lika stor kram från Anna

      Radera
  11. Åhh, Anna min Anna!

    Varför är det så? Varför läser jag flera bloggar som skriver som dig o jag känner?
    Blir så ledsen i ögat, hjärtat o själen av oss ledsna, deppiga o trötta kvinnor i vår bäst ålder.
    Ônskar att jag kunde sända norrsken ner till dig som du kunde sitta ute o se på, under en pläd med en god kopp kaffe o se på o bara fördjupa dig i, finna vägen vidare...den där vägen som jag skrivit till dig tidigare om, o som du nu skriver att du gjort förr...skriva o sälja reseskildringar. VAD VÂNTAR DU PÅ quinna?!

    Ha en fin vecka vidare, klem Anna

    SvaraRadera
  12. Hallå Anna!
    Det där norrskenet låter underbart! Tack för dina fina peppande ord! Det är svårt att våga tycker jag, så mkt lättare att fortsätta på den väg man befinner sig. Men så gillar jag mitt vanliga jobb också! Fast det lämnar liten tid och ork för skrivande.
    Sköt om dig!
    Stor kram Anna

    SvaraRadera