Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 24 oktober 2012

Längtan

Sommardukat i trädgården

Rosor på innergården

Pojkarna på dagstur på Österlen. Sol och värme en julidag.

Aklejornas förtjusande entré i vår trädgård- välkomna åter nästa sommar kära ni!

Morgon vid Bokcaféet i byn

Kusinlek på stranden i juli

Vallmons berusande färgprakt

Vår första sommar med växthusodling

Jag trivs bäst i öppna landskap, ja så är det bara!

Året då luktärtorna svämmade över hos oss!

De glädjeskänkande solrosornas entré i sommarens slutakt
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
En sen onsdagshälsning från södern!
Ute härskar mörkret, inne dricker vi tea och tänder ljus.
Mysigt, visst men jag LÄNGTAR efter sommaren igen.
Min absoluta favorit årstid.
Vilken lycka att sitta här i mörkret och blicka bakåt till allt vi upplevt, sett och tagit del av under de efterlängtade, levande och vibrerande sommarmånaderna.
Värmen, ljuset, grönskan, solen, prakten, all tid vi vistas utomhus, grönsaksodlingarna, havsbaden, strandstunderna, utflykterna....
Härliga minnen.
Jag gör som jag brukar göra, drömmer tillbaka till sommaren som varit och blickar fram mot den som kommer!!
Under tiden ska vi givetvis njuta höst!
 
Önskar er en strålande torsdag imorgon!
Här bär det av på en ministay till Stockholm!
 
Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Underbart vackert Anna! Det känns så nära men ändå inte när man ser bilderna. Hösten och mörkare tider kommer med stora steg.

  Härligt med en ministay i Stockholm!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Lotta!
   Passar på att tacka för alla de hälsningar du lämnar hos mig! De är så uppskattade! Stockholm var jätte mysigt! Det har en speciell plats i mitt hjärta liksom jag vet att det har för dig också!
   Men lantlivet här hemma i Skåne är mer jag. Varvat med lite storstadspuls mellan varven så kan man inte klaga!
   Önskar dig en fin start på nya veckan!
   Kramar Anna

   Radera
 2. Härliga bilder. JAg minns flera av dem från sommaren som gick. Härligt att njuta igen. Här hos oss tar det fart nu och blir ljusare på kvällarna och det är såå härligt. Annars är vädret lite (mycket) upp och ner men också rätt svalt fortfarande. HAr ännu inte haft någon direkt supervarm dag ännu vilket alltid händer i oktober. Vi hade några fina dagar i början av veckan men nu idag är det ner till 14 och regn och helgen blir sval fast utan regn tror vi. Närsta vecka talas det dock om 30 grader!. Så medans vi fryser lite så har de värmebölja i norr och massor av skogsbränder härjar just nu sedan några dagar och ingen lättnad i vädret de närmsta dagarne.
  Landet upp och ner gör verkligen själ för sig väldigt ofta!
  Ha en härlig helg!
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!
   Vilket upp och ner väder hos er! I torsdags föll det snö i Stockholm på kvällen. Så förvånad jag blev!! Hemskt med skogsbränder som härjar hos er. Hoppas, hoppas de får regn i de drabbade områdena. Är det New South Wales eller Queensland? Låter lovande för er med riktig värme i kommande vecka!
   Kramar Anna

   Radera
 3. Hej vännen!
  Oooojaaaa....vi längtar efter sommar!!! Jag måste erkänna att jag börjar bli mer o mer anti-vinterhalvår. Jag älskar höst och vår, men vintern klarar jag bara av i små doser. Så T:s och min dröm om ett hus i Italien eller Frankrike, måste bli sann en dag. Hänger ni på?? :o))))
  Dina bilder är ljuvliga och jag minns hur varmt det var den där dagen hos dig i växthuset. Underbart!! Ja, här är det allt annat än underbart just nu. Det härjar maginfluensa hos oss. Först lilla A i söndags, hemma några dagar, så åkte jag på det (usch...och jag som blir så himla dålig) och nu när vi bägge kändes oss bättre....ja, då kräkte lillFia inatt igen. Bläääää.... vill inte mer nu! Hoppas, hoppas att resten av familjen klarar sig ifrån det. Jag har jättemycket att fixa med nu inför jul i butiken och hinner inte passa sjuka barn eller mig själv heller för den delen :) Hoppas att ni har klarat er bättre.
  Önskar en jättefin helg med mycket höstsol, för det behöver vi eller hur!
  Kramisar
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Hej Ulrika!
  Ja vintern kan vi banta rejält:-) Jag drömmer om ett hem på Mallorca! Antingen får jag lära mig franska eller så får vi nöja oss med att bo på samma breddgrad!! Just nu drömmer jag om Frankrikeresa! Surfar på nätet och läser på om de olika delarna. Kanske blir det en sväng söderut till sommaren. Vi får se!
  Krya på er kära du! Vi hörs!
  Kramar Anna

  SvaraRadera