Välkommen in för bok- eller restips!söndag 26 februari 2012

Söndagstankar och växthusfika

Söndag i växthuset

Äppelstund

Grannens häst betar i vårsolen

Kväll hemma på Bokcaféet i byn

Rosenprakt
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Söndag.
Innan jag fick barn infann sig inte sällan en känsla av att helgen var över när söndagen passerat lunchtid. Den känslan dyker aldrig upp längre, trots att jag vill ha minst lika mkt helgtid nu som innan. Med en liten lever man kanske mer i nuet. I sonens perspektiv är en dag till synes ändlös. Jag tror det har influerat mig att också vara mer i nuet.
Inte ens söndagkväll inger vemod, jag njuter mer i stunden och tänker inte speciellt mkt på att en måndag morgon väntar rönt hörnet. Men en måndag morgon med en 2-åring kan ju också vara minst lika underbar som en söndag morgon!!

Idag skiner solen generöst över sydligaste Skåne. Vi har tillbringat förmiddagen ute i trädgården. Härligt! Förmiddagsfikat bestod av äpplen idag vilka vi intog i ett vindskyddat, varmt och ombonat växthus.

Vi börjar alltmer inse växthusets fördelar och användningspotential. Att kunna gå in och värma sig där en stund är riktiga guldstunder. Dessutom ser man vår trädgård från ett annat perspektiv.  Ett stenkast bort betar grannens hästar, åt andra hållet ser vi lilla vattefallet och framför hästhagen har vi planterat en liten äppellund (betoning på liten ännu så länge) som börjat växa till sig.
Till sommaren ska vi plantera rosor på ena sidan av växthuset, den som vätter ner mot huset. Just nu tror vi att det blir vackra vita Winchester Cathedrals.

Det börjar bli allt ljusare om morgnarna och kvällarna. Fantastiskt!
 Inne eldar vi fortfarande en massa ljus, nytt är att lite mer vårlika blommor börjat dyka upp i krukor och vaser i vårt hem.

Har ni sett några vårtecken ännu hos er? Kanske har ni redan fått känna av sommar- eller höstvindar beroende på var ni bor i världen?!

Önskar er alla en solig söndag!
Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Härliga vår!! Pratade just med en vän i Malmö...hon o sambon har just köpt sig bil så de kör skåne runt på helgerna!!
  Visade mig bilder på vårblommor, gula härliga blommor i jorden c",)

  Ha en fin vecka, Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Så kul med en hälsning från dig!
  Vilken super idé att svischa runt Skåne på helgerna! Det har vi också gjort periodvis. Älskar roadtrips längs nya vägar!!
  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte se mig mätt på dina bilder.
  Vill sitta där, i växthuset. Äta ett äpple ;) Vad underbart ni har det och jag blir lycklig av att läsa det du skriver.

  Jag ska tända ljus snart, ännu är solen uppe men den är på väg ner. Vilken energi den ger, vårsolen!

  Älskade vår.

  Ha en fin vecka Anna och tusen tack för att du alltid skriver så rart till mig.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Så fint du/ni bor. Vilken underbar miljö med hästra runt knuten.

  Alla fina dagar räknas, så är det i slutändan :-)

  Ha en fin måndag

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!

  Underbara bilder, jag kan inte se mig mätt på dom! Växthuset har precis som du skriver en otrolig potential, kan användas till så mycket.

  Här har det smält bort ganska mycket snö, men det främsta vårtecknet är nog fåglarnas sång som nu hörs mer och mer. Härligt!

  Nu ska jag googla Winchester Cathedrals, blev nyfiken på att se hur dom ser ut.

  Hoppas att veckan har börjat bra. Här har vi sportlov nu, men vi åker inte iväg någonstans utan det får bli ett par dagsutflykter mellan jobbdagarna. Barnen njuter av sovmorgnar och tid med kompisar.

  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Dessa bilder är pracis vad jag behöver idag! Där skulle jag vilja sitta och dricka ett glas vin och ljuga lite lagom!! Skämt å sido, jag längtar så efter mitt gamla växthus jag hade i mitt förra hus.

  Nu har vi för liten tomt för ett växthus :(

  Men då får man glädjas åt andras :)

  Kram ANNA

  SvaraRadera
 7. Åhhh, de där växthuset är helt ljuvligt Anna! Vilken dröm det är och tänk vad mycket glädje och sköna stunder det kommer att skänka er. :)

  Härligt att läsa om hur du njuter av livet här och nu och visst blir livet verkligen mer här och nu med barn. De är en gåva och de lär oss verkligen vad som är viktigt här i livet.

  Du och jag delar ju alla dessa härliga vårtecken nu som formligen exploderar runt om i Skåne. Lycka! Det går juinte annat än njuta och känna livet i sig.

  Ta hand om dig vännen och fortsätt njuta av nuet denna tisdag.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Hej vänner!
  Stort tack för era jätte fina kommentarer!!! Jag tackar och bugar!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera