Välkommen in för bok- eller restips!fredag 24 februari 2012

Att fundera på en helg med tea, scones och hästar i New Forest

Naturupplevelser i New Forest, England
Bild från: www.bedandbreakfast-newforest.co.uk

Fina, fina New Forest ponnies som betar fritt
Bild från google pictures

Övernattning i New Forest
Foto: www.bramshawforge.co.uk

Mysigt boende på Daisybank cottage,
http://www.bedandbreakfast-newforest.co.uk

Bed and breakfast med utsikt
www.bramshawforge.co.uk

Hej vänner!
Fredag kväll och en hel helg framför sig.
Lovely!!!
Våren har anlänt hos oss i södern men med den kom också häftiga vindar. De ska visst regera hela helgen så jag skulle inte tacka nej till en helg i mysiga
New Forest, England.

Det var några år sedan jag sist var där. Beläget i sydöstra England inbäddat i ett vackert landskap bestående av en stor nationalpark där söta New Forest ponnies betar fritt, halmtaksklädda hus, mysiga byar där jag vill dricka afternoon tea med scones till, checka in på ngt "cosy" bed & breakfast och inta middagen på byns egna lilla pub med lågt i tak och en sprakande brasa.
How about that?!

Önskar er en jätte härlig helg!
Kram Anna


13 kommentarer:

 1. Åhh Anna, nu får du mig att längta till England så att det gör ont i mig. Det är mitt andra hemland och just de södra delarna av England kommer för alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat. Underbara bilder och nu längtar jag. Speciellt då jag hör vinden vina runt husknutarna här ikväll. Våren har verkligen stormat in med besked över Skåne.

  Ta hand om dig vännen och ha en härlig helg.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Jag hade dig i åtanke när jag skrev detta inlägg. Vet ju att några av er fina bloggvänner är sanna Englandsfantaster!! Jag älskar New Forest och dess omgivningar. Men allra mest drömmer jag om en resa till Sisinghurst m.fl ställen i försommartid.

  Imorgon ska vi på middag till goda vänner som planerar för ett år i England! Särskilt kvinnan i huset är en sann fantast så vi lär dricka minst en kopp tea och vältra oss i allt som har med denna ö att göra!!

  På söndag avtar vinden enligt prognosen. Då får det bli trädgårdsfix!

  Önskar dig och familjen en alldeles underbar helg Lotta!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Åh, här har du en Englandsfantast till!! Servera mig en kopp PG:s, scones, clotted cream och shortbreads and I´m in heaven ;-)!

  Kul du hittade till min blogg, för nu hittade jag ju hit. Ska läsa mer här när jag kommit hem från detta pensionärsstället...

  Kramar från fru Sederblad i Puerto Rico

  SvaraRadera
 4. Jaha! vad är det här för underbart ställe....hur ska jag hinna arbeta? Jag vill ju bara resa runt, läsa böcker, dricka te och vin, sova i sköna sängar och uppleva vackra landskap.

  Anna - du får mig på reshumör, drömhumör, uppleva världen humör!

  Lovely!

  Ha en fin helg kära du

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, det låter verkligen super härligt!
  Här är sommaren officiellt över nästa vecka, precis innan den ens börjat. Hoppas kunna göra en eller flera resor till varmare breddgrader under året, annars får jag krupp.
  Kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej tjejer! Tackar för fina kommentarer som lyser upp min lördagmorgon. Vi är kvar i Sverige men har ätit en riktig English breakfast med tea, toast, egg, cheese & marmelade!!

  Fru Sederblad, kul att du kikade in här trots att du är kvar i Playa del la Pensionär där internet visst kostade mucho dineros! Önskar dig en fin dag i förhoppningsvis solen! Jag tipsade nyligen om ett ställe på GC som verkar vara Puerto Ricos motsats. Kolla in här om du vill; http://www.bokcafeetibyn.blogspot.com/2012/02/escape-to-country.html
  Kanske ngt för en dagstur ut på vischan?

  Lotta, du ringar in min drömtillvaro också; resa, läsa, äta och dricka gott, reflektera, nya möten och förstås tid med nära och kära. Vi är lyckligt lottade som har möjlighet att resa! Såg hos Aratorps Lena att du varit i Marthas Vineyard. Det verkar vara en vacker plats!
  Önskar dig och familjen en riktigt skön helg!
  Kram Anna

  Hej Tine!
  Jag blir nyfiken på vad ni kan ha för spännande resor att se fram emot 2012! Trist att ni snuvats på sommaren. Tur man kan resa då. Kanske kan ni få en varm, skön höst! Jag önskar er verkligen det!
  Trevlig helg kära du!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Ja, det är bara att hålla med... Du får oss att längta bort och iväg, Anna! Och tack för det! Det behövs en spark i ändan i bland...

  Mina starkaste minnen från England är två somrar med EF i tolv (!) års-åldern (undrar om någon mamma släppt iväg sin tolvåring själv på språkresa idag...) nere i Bognor-Brighton området. Fina byar, kallt hav och långa pirer. Sedan har det ju blivit oräkneliga turer till London, men landsbygden ligger ännu orörd för mig. Spännande!

  Eftersom jag gillar whiskey så är min drömresa Skottland på hösten med hedar, dimma, slott, porlande vatten och årgång i glaset framför brasan på kvällen...

  Jag har städat mitt hem hjälpligt nu på morgonen så jag slipper det när vi kommer hem från jobbet i eftermiddag. Nu laddar jag inför en busy lördag för här lyser solen!!! Yippie!!! Han en fin dag!!!
  KRAAAAM!

  SvaraRadera
 8. Och du... Jag glömde ju. Ditt grönsaksland. Suck...

  SvaraRadera
 9. Hallå Lena!
  Sol här med! Tjohoo...att vi sedan höll på blåsa bort mellan fälten på morgonrundan är en annan femma..!
  Ja dessa språkresor. Jag var på språk- och konfirmationsresa på Guernsey i 13-års åldern tror jag det var. Jätte fina kanalöar och inte fullt samma tempo som på engelska fastlandet!!

  Skottland låter underbart! Jag är ingen whiskeyfantast men att vandra på hedarna, sova på ngt slott och så en mysig pubmiddag med en pint till. Why not!!!
  Önskar dig en bra dag på jobbet och en riktigt skön, ledig dag imorgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Hej Anna!

  Det kan inte sägas nog många gånger, du är bara bäst på att ta med oss bloggläsare på resor runtom i världen! Tack vare dig får jag se massor av nya platser, det gör mig så glad!

  Jag har tillbringat en hel månad i sydöstra England, men New Forest har jag inte hört talas om. Fast på den tiden hade jag bara kompisar och party i huvudet, det var en annan del av mitt liv. Det ser i alla fall helt underbart ut, vilken dröm!

  Visst är det härligt med helg, och jag njuter av att vara ledig. Nu börjar det dra ihop sig till fest, så det är väl bäst att jag sliter mig från datorn och fixar till mig lite.

  Ha det gott Anna!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 11. Hej Elin!
  Så underbart med en ledig helg för dig! Det är du väl värd!! Kul med fest också! Vi har just varit på mysig middag hos vänner i Lund. God fisksoppa stod menyn. Love it!

  Kul att du uppskattar resinläggen! Jag älskar att botanisera bland vackra platser, mysiga boenden och spännande miljöer. Roligt att få dela med sig. Längtar efter att få höra mer från din NZ-resa i sommar!!!

  Önskar dig en skön söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Ja jag säger inte nej!! Gärna en ridtur också :-) Det ser så otroligt idylliskt ut! Vi har precis kommit hem från en utflykt till San Francisco, det hettar lite i ansiktet, solen är stark redan i februari. Nu ska vi krypa upp framför en film med ett glas vin. Jag önskar dig en fin fortsättning på helgen! Kram!

  SvaraRadera
 13. Hallå Christina!
  Tack för hälsning! Ja en ridtur där vore inte fel:-)
  Mysigt med utflykt! Stark februarisol låter exotiskt! Men i växthuset var det varmt och gott idag!!
  Önskar dig en toppen vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera