Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 22 december 2011

Dagar före jul på sydkusten

Ett av många ljus hemma just nu!

Julinfluerat i köket

Mera ljus

Fusk amaryllis från IKEA, sedan igår utbytta mot äkta mörkröda!

Mys i vardagsrummet
Vi spanar ut över havet. Nästa hållplats Tyskland!!

Ljuslykta gjord av sonen på dagis.Den får sällskap av en av husets många hyacinter

Hej vänner!
Hoppas allt bra i julstöket! Eller har jullugnet redan nått er?
Det är tydligen när man bestämmer sig för att ta en paus i bloggandet som längtan efter att göra ett inlägg  infinner sig som starkast!!!

Jag har hunnit ha 2 dagars ledigt från jobbet med sonen och från att ha undrat om det verkligen är jul inom räckhåll har julfriden infunnit sig, stressen försvunnit och julstämning och förväntan anlänt. Härligt!
Imorse kunde man stundtals skymta solen. Underbart! Så sonen och jag packade spade, hink och varm choklad och for ner till stranden. Det blev en mysig stund bland sand, tång och brusande vågor.

Ikväll har vi klätt julgranen. Vi upptäckte ganska snabbt (efter ett kras i golvet) att det mesta av vårt pynt är av glas. Inte helt idealiskt med en nyfiken, julgrans beundrande 2-åring hemma!! Men så vackert det blir med granen som lyser upp i vardagsrummet. 


Sedan de invändiga fotona togs igår förmiddag har huset fyllts på av vackra blomster. Inte minst ståtliga amaryllis. Det är jul för mig!


Önskar er en fin "dan före dan" imorgon och en riktigt god jul!
Kram Anna6 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Sonens ljuslykta är ju helt fantastisk!
  Jag klädde granen igår också och önskar att mina julkänslor hunnit ikapp mig, men inte ännu... Det beror nog på att vi jobbar fortfarande. Men när skinkan kommer in i ugnen ikväll och dofterna sprider sig i huset, så tror jag det är klappat och klart! :)

  Vi åker ju som sagt till Thailand efter nyår och det ska bli skönt med värme, ledighet och lite sol på näsan trots att jag inte hamnade där jag ville... Men till nästa år kanske jag ber om lite "reshjälp" och tips från dig om det är ok!

  Jag önskar dig en riktigt fin jul och ett gott 2012 Anna, med många spännande res- och bokinlägg!! Hoppas tomten hittar ner till Skåne också! Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vill önska dig och familjen en God Jul Anna!

  Vilka ljuvliga bilder du bjuder på också. Just nu sprakar elden i öppna spisen och vi äter saffransbullar och slår in paket. Så härligt att fira julen i Sverige.

  Kramar från Lotta!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!

  Vilka underbara bilder du bjuder på (som alltid) och så mycket fin julstämning. För nog lyckas vi få till julstämning här nere i Skåne trots att snö och kyla lyser med sin frånvaro. Vi får kanske bara jobba lite hårdare på det. ;)

  Det låter som ni njuter av ljuvliga lediga dagar och tar dagen som den komer och njuter för fult. Precis som det ska vara.

  Tack snälla fina Anna för julkortet och den vackra ängeln som värmde mitt hjärta så tillsammans med alla rara ord. Du har ett otroligt stort och vackert hjärta du härliga kvinna och är en mycket uppskattad bloggsyster. Tack för all värme du sprider här i bloggvärlden och jag ser fram emot ännu ett spännande bloggår här hos dig.

  En riktigt god jul till dig och din familj!

  Stor julkram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Å så härliga bilder, vilket underbart julmys ni har hemma hos er! Jag har inte kikat in på lågra dagar pga pausen, men blev glatt överraskad nu mär du hade gjort et så fint och juligt inlägg.
  Hoppas att ni har en fin julafton! Jag vaknade för en timme sedan efter nattjobb och snart ska vi duka fram en massa god mat här. Vi hörs snart igen!

  Julkram Elin

  SvaraRadera
 5. Tack för julhälsning!!
  Vilka undebara bilder du bjuder på, måste säga mig enig med ARATORP, ÂLSKAR sonens ljuslykta...en idé att sno med sig till jobbet!
  Här har självate dagen avlöpt med grötbrunch hos mannen syster med familj, så julmiddag hemma med fler av mannens syskon o mamma c",)
  Härligt med massa folk runt bordet tycker jag!
  Njut ledigheten Klem Anna, vi bloggas snart igen!

  SvaraRadera
 6. Känner mig nästan som om jag befinner mig i Skåne direkt när jag ser dina underbara bilder!

  Hej och god fortsättning förresten! Jag håller med dig om att när man tar ett litet blogguppehåll då blir längtan som störst.

  Jag har umgåtts så mycket som möjligt med Natalie, min dotter, men redan tidigt i morgon bitti åker hon ner till Cypern igen. Jag känner lite ångest över det men det är ju så att hon är vuxen och har skapat ett liv därnere. Hon kan inte tänka sig att flytta hem igen- just nu!! Men som sagt, vi kommer oftare dit än om hon inte bott där!

  Vilka jättefina bilder du bjuder på! "Tyskland nästa" är en sån där bild som säger så mycket. Framtid är det jag tänker på när jag ser den!

  Ha en riktigt fin annandag jul! Kram Anna

  SvaraRadera