Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 27 november 2011

Storm, resdrömmar och första advent!

Drömmar om sol och blå himmel -Florida, USA
Fotot lånat från resebyran Globetrotter

Att lysa upp i mörkret-1:a advent

Idag har vårt hus lysts upp av levande ljus

Ute pågår en storm men inte är det varmt och ombonat


Hej vänner!

Hur har ni det denna 1:a advent?
Hos oss härjar stormvindar.
Igår somnade vi till ljudet av vinden som yrde och imorse vaknade vi åter till stormbyar blandat med regn.
Så desto mysigare att få tillbringa dagen inne! På nedervåningen är det riktigt varmt och skönt. De tjocka stenväggarna från 1800-talet slutet tätt om oss.  

Efter en lyckad eftermiddagsutflykt till Ystad igår med gott fika på Helsa På (varmchoklad med smarriga bullar till!) och blominköp på mysiga Ordonnance intill torget väntade en hemma dag idag.

Mannen bakade lussekatter medan jag tände levande ljus överallt och dukade för adventsfika med goda grannar. Sonen satt i fönstret och väntade ivrigt på sin kompis. På CD-spelaren gick the Priests skivan varm.
Snart satt vi alla bänkade i köket med endast levande ljus som ljuskälla. Kaffe, tea, lussebullar och pepparkakor. Bättre än så blir det inte!

På sena eftermiddagen sprack det plötsligt upp för en stund i det annars så täta molntäcket. Det blev en välbehövd hundpromenad. Nu sitter jag och knappar på datorn med ljudet från vinden som susar utanför.
Söndagsfrid råder i huset!

Önskar er alla en skön söndag kväll!
Kram Anna

Ps. Just idag är jag nöjd med att vara på hemmaplan men tidigare i veckan har jag drömt om varm sand mellan tårna, blå himmel att vila ögonen på, vajande palmer, roadtrips mellan strandorterna, slippa bylsa på den lille täckbyxor och tjockjacka och istället plaska i salta vågor.
Fick jag resa iväg med familjen imorgon skulle vi korsa Atlanten och landa i Florida.
Jag har aldrig varit i USA...ännu! Det börjar bli dags och just nu lockar sol, barnvänligt resmål, burgers och beachtime!
Vart skulle ni resa om ni fick kliva på ett plan vart ni vill imorgon?!

10 kommentarer:

  1. Vilken stämning du har hemma! Blundar och känner doften av Lussebullar!!

    Jag har jobbat i Florida i ett år. Som Au-pair i mitten på 80-talet! Underbart, ljuvligt och oförglömligt! Everglades, Miami Beach, Disney, Key West och miljoner små ställen som blev smultronställen så småningom...

    Jag reste runt mest på östkusten och en avstickare till mammas syster i Houston. Jag ångrar att jag inte åkte till västkusten.

    Min drömresa går också till USA. TA med hela familjen dit. Tänk att få ta en road-trip från ena sidan över till andra :)))


    Och...det där med YSTAD, mysigt!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. En roadtrip från ena kusten till den andra låter som en suverän idé Anna!!!
    Kul att du jobbat i Florida! Jag har hört en hel del gott om den västra sidan också.
    Stort tack för dina alltid lika glädjespridande kommentarer Anna!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Anna,

    Vad fint ni har det och skönt att vara inne när det är sådant busväder. Hoppas att ingen har kommit till skada på grund av Berit. Minnet av Irene är helt färskt och jag vet vilken skada den stormen ställde till.

    Jag tycker USA har så mycket att erbjuda! Florida är alltid en favorit. De många nationalparkerna är fantastiska på olika sätt. Västkusten har sin tjusning och östkusten har sin charm, tycker jag ;)

    Jag rekommenderar er resa till USA! Och själv hoppas jag komma till vackra Skåne en dag igen:)


    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Jag ska vara lite tråkig och säga att om jag fick kliva på ett flyg nu och resa vart jag ville, så skulle jag resa hem till Skandinavien. Träffa hela fmailjen och vänner och mysa ner mig i familje hemmet. =o)
    Låter som ni hade en mycket fin första advent. Mycket mys, julbak och ljus. SOm det "ska" vara. =o)
    Trevlig vecka!
    kram

    SvaraRadera
  5. Jag ska vara lite tråkig och säga att om jag fick kliva på ett flyg nu och resa vart jag ville, så skulle jag resa hem till Skandinavien. Träffa hela fmailjen och vänner och mysa ner mig i familje hemmet. =o)
    Låter som ni hade en mycket fin första advent. Mycket mys, julbak och ljus. SOm det "ska" vara. =o)
    Trevlig vecka!
    kram

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!
    Himmel vilken storm!!! Jag höll andan varje gång det tog i, livrädd att taket skulle lyfta. Vi försökte rädda så mycket vi kunde igårkväll, men sååå mycket förstört ändå. Bl a mitt gamla fina fönster som jag hade tänkt hänga inne i butiken, det blev krossat av ett flygande trädgårdsbord i teak. Snacka om krafter!! Spenderade hela morgonen ute i trädgården idag och röjde upp. Hoppas ni kom undan...

    Tur att man kan mysa inomhus och det gjorde ni med råge igår kan jag läsa. Mysigt med adventsfika och lussebak :o)

    Jag har så många platser jag skulle vilja åka till nu, men en tur tillbaks till USA lockar alldeles säkert. New York i juletid har alltid varit en dröm, men sand mellan tårna i december skulle jag absolut inte säga nej till. Kanske till min väninna i Sydney :o)
    Ha en skön start på veckan söta!
    Kramen
    Ulrika

    SvaraRadera
  7. Nya zealnd, here I come!! Dit ville min resa gå, fira jul o nyår med syster yster o hennes sambo c",)

    Ser på svenska nätsidor att det varit riktigt mkt vind i södra delar av Sverige. Här i Norge var det nordland som tog den största törnen... Vi hade högvatten delux, kajer under vatten, båtar högre upp än nånsin bla.

    Ha en fin vecka, Klem Anna

    SvaraRadera
  8. God morgon Anna!

    Vilka härliga första advent-bilder, jag vill bara krypa in i dom och njuta av ljusen, dofterna, musiken och smaken av nybakta lussekatter! Det verkar ha varit en helt perfekt dag trots storm, så länge man får vara inomhus så kan det vara riktigt mysigt när det viner utanför fönstren.

    Nu har jag oväntat fått några dagars sammanhängande ledighet, jag hade nämligen skrivit fel i min almanacka och trodde att jag skulle jobba i morgon trots att jag är ledig. Så det var en mycket välkommen överraskning när jag upptäckte mitt misstag!

    Ha en fin tisdag Anna, själv ska jag mest njuta av ledigheten och i kväll blir det hockey med min kusin. Livskvalitet!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  9. Glömde ju... Om jag fick hoppa på ett plan i morgon skulle jag vara förutsägbar och åka till Nya Zeeland! Men det roliga är att min dröm inte är så långt borta som man skulle tro, idag ska vi nämligen boka resa! Återkommer med mer detaljer sen. :)

    SvaraRadera
  10. Hej Anna!

    Ja hjälp, vilken blåsig helg det blev! Jag blir lika förundrad varje gång över hur snabb väder kan slå om. Från en helt vanlig dag till en vansinnesstorm som får marken att skaka till att sedan återigen återgå till det vanlga. Det var en pärs men det är skönta tt det är över nu och att det trots allt gick så bra so det gjorde. Inte en enda människa skadades och det är skönt. Jag tror att många har både Gudrn och Per i minnet och stannar inne när det blir en klas3-varning.

    Vilket härligt adventsmys ni hade Anna! Underbara bilderoch det låter så härligt när du berättar om ert mys. .)

    Jag har heller aldrig varit i USA så jag kan förstå din längtan. Själv drömmer jag om att besöka New Orleans en dag. En dag så.

    Oj, det finns ju så många platser jag skulle vilja åka till bums. Jag skulle åka till Skottland. Eller varför inte återvända till Toscana. Men jag vill ju också åka till Australien och Nya Zeeland och häls apå våra vänner där nere. Ja, du ser... jag kan inte bestämma mig. ;) Kanske dags att tippa lite lotto och hålla tummarna. ;)

    Jag hoppas att du och familjen får en riktigt härlig vecka och att blåsten håller sig borta nu.

    Kram Lotta

    SvaraRadera