Välkommen in för bok- eller restips!måndag 29 augusti 2011

Morgonhälsning från Bokcaféet


Utsikt från köket i lördags morse


Mina älskade rosor


Välkomnar er alla till en ny vecka med denna bukett

God morgon vänner!
Kickar igång den nya veckan, innehållande augustis sista dagar, med en blomsterhälsning till er!
Jag hoppas att ni alla ska få en riktigt god start på veckan!
När jag vaknade i lördags morse möttes jag av nyutslagna rosor utanför mitt ena köksfönster. Kunde det bli annat än en förtrollande dag?!

Jag önskar jag kunde ge er en varsin lavendelbukett från vår innergård. Istället skickar jag denna bukett genom datarymden till er! Den doftar ljuvligt, hoppas ni kan förnimma det!

Jag hoppas återkomma med lite deckartips ikväll eller imorgon! Tills dess- må så gott!
önskar
Anna

7 kommentarer:

 1. Vilka underbara rosor! Jag har också några som är inne på sin andra omgång nu. Härligt att man får njuta av dem ett tag till :o)
  Har kommit en bit in i 'Sarahs nyckel' nu och fy vad hemsk den är. Jag vill nästan gråta! Men ändå så bra att man vill fortsätta läsa....
  Vilken tur du hade som vann 'Niceville', grattis till det :o) Du får berätta sen vad du tyckte om den!

  Ha en skön måndag och skön start på nya veckan!
  Kram på dig
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Tack Anna! Jag fångar buketten här ;)

  Men så ljuvligt att vakna och se vackra rosor utanför köksfönstret. Jag kan nästan inte tänka mig något bättre!

  Idag är det strålande väder här - att Irene har farit fram här är svårt att förstå. Väder kan verkligen ändra sig. Jag har en dag ledigt till och vi njuter med bra böcker (jag läser just nu Leig GW Perssons Den döende detektiven) och lunch på stranden som vi har i princip helt för oss själva. Känns bra efter två riktigt ruggiga dagar. Tack för dina rara ord! Ha en fortsatt njutningsfull vecka

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder.:-) Stina

  SvaraRadera
 4. Jag lovar dig, doften känns ända hit, både från lavendeln och rosorna! Vilka underbara bilder! Jag har sagt det förr och jag måste säga det igen, ni bor verkligen i ett paradis.
  jag ser fram emot att få läsa om ditt deckartips. Jag försöker läsa ut min "tråkbok" här så att jag ska få börja med nästa, men det går lite segt.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Nyutslagna rosor!? Bara lite avundsjuk... Visst, att vi inte har sådana kan ju delvis bero på att vi inte planterat rätt sort. Ännu. (Tips till oss?) Men också på att hösten inträffade väldigt tidigt hos oss i år. Redan i juni tror jag. Men härligt att njuta av dina jättefina bilder och veta att det rosenblommar någonstans i alla fall. Tack för Lavendelbuketten!
  Höstkram från blåsigt regnigt Halland

  SvaraRadera
 6. Hej tjejer!
  Stort tack för era fina, omtänksamma kommentarer!

  Ulrika, ja Sarahs nyckel berör men precis som du skriver kan man inte sluta läsa den. Att händelsen dessutom ägt rum på riktigt gör det ännu värre på ett sätt samtidigt känns det som att det är en händelse man bör känna till i historien, om inte annat så för att undvika att det någonsin skulle kunna upprepa sig.
  Hoppas solen hittar till andra sidan sundet idag!
  Kram Anna

  Lotta, jag känner nästan sanden mellan tårna hos er! Önskar jag kunde hänga med dig till stranden för några timmar! Leif GW Persson verkar skriva roande deckare eller?
  Ha en toppen vecka!
  Kram Anna

  Stina, kul att du hittade in på min blogg! Ha en härlig dag i Dalarna!
  Kram Anna

  Elin, tack för snälla ord om blommorna och min hemmiljö! Hoppas din "tråkbok" snart blir bättre alt att du snabbt läser ut den. Hoppas du får läsa ngt bättre därefter! Ha en fin dag Elin!
  Kram Anna

  Eva B, tack för din hälsning! Trist att ni har så regnigt och att rosorna inte ville blomma som ni skulle önska. Den rosa rosen på vår innergård vet jag tyvärr inte namnet på. Jag misstänker att den stått där länge. Vi har även en Ingrid Bergman i rött som blommar återkommande. Har just satt en Iceberg (vit) som har underbart välformade blommor. Innergården bjuder dock på ett riktigt snällt rosklimat med värme och vindskydd intill väggarna. Jag köpte en ljuvlig Austinros i somras vid namn Gertrude Jenkyll. Den doftar som gammaldags engelska rosor men är remonterande. Hoppas den ska trivas trots att det inte fått plats på innergården.
  Hoppas solen snart skiner på er igen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra blomster!
  Härligt att vakna upp och upptäcka att rosorna slagit ut och förhoppningsvis sprider en rogivande doft. =o)
  kram

  SvaraRadera