Välkommen in för bok- eller restips!lördag 27 augusti 2011

Sensommar njutning!


Lavendel på tork

Ljuvliga rosor

Lavendels plockas in för torkning


Somrig doft från innergårdens lavendels
Samtliga foton: Bokcafeet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en alldeles underbar lördag!
Igår kväll och imorse var det så där alldeles magiskt sensommarvarmt ute. Det är en mättad värme som förde tankarna till varmare breddgrader, sena kvällar på Mallorca när man sitter ute på verandan sedan solen gått ner och bara njuter av den milda temperaturen som omsluter en tillsammans med ljudet från syrsorna.

Under morgonpromenaden imorse bland fält och gårdar slöt jag ögonen för ett ögonblick och bara andades in känslan av sommar och värme. Jag lyckades landa i ögonblicket utan att i tankarna vandra famåt eller bakåt. Total lycka!

Igår plockade jag ihop några buketter med lavendel som jag hände in i huset på tork. Så vackra de är i sin lila prakt! Tillsammans med den fylliga doften är de bra svårslagna.
Tänk att bo på en lavendelfarm?! En vän till mig jobbade på en sådan under en rundresa i Australien för några år sedan. Det lät nästan som en dröm för mig! Bara tanken av
 ändlösa lavedendelfält
i ett böljande landskap får mig att le och längta! Under tiden njuter jag av mina egna lavendelbuskar som troget håller rosorna sällskap på vår innergård.

Trevlig lördag kväll!
önskar
Anna


10 kommentarer:

 1. Poesi Anna! Jag vet känslan av varm sol, sent på kvällen som omsluter varje del och så syrsor på det.

  Så var det igår här, idag är det Irene Irene Irene och jag vet inte vad det blir av allt. Det regnade förut, nu är det grått, fuktigt ute och stämningen är mysko.

  Det var välbehövligt och härligt att se dina vackra bilder och läsa din text.

  Lovely!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Det är nästan ofattbart att ett väder skulle kunna slå om så drastiskt. Hoppas, hoppas det skingrar sig och solen snart skiner på er igen från en klarblå himmel!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej där! Vi har haft ett underbart sommarväder hela dagen och nu sent på lördagskvällen är luften varm och termometern visar 19 grader. Man bara önskar att det kunde fortsätta så här. Nu är det dags att gå och sova och på radion säger dom, att i morgon blir det regn och nordanvind. Jag vill inte....Jag vill sitta ute hela natten och njuta av sommarvärmen. Suck...
  Men,det är väl bara att gilla läget. Ha en fin söndag, oavsett väder! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint! Gör du lavendel påsar oxå sen för att låta lukten sprida sig i skåp och lådor?
  Kom bara ihåg att inte ha lavendel vid ingången till huset...Det ska tydligen bjuda in döden har jag hört. Gammalt skrock säkerligen.
  Ha en fortsatt skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Så vackert, både bilder och text!
  Att landa i nuet är ibland otroligt svårt, det är bara att njuta när man lyckas! Och visst är det härligt att ha en blogg där man kan samla dessa ögonblick, få dela dem med andra och sedan kunna se tillbaka på dem.
  Hoppas att resten av helgen har varit bra, vi hörs igen till veckan!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Hej Åsa, Tine och Elin!
  Tack för era fina hälsningar!
  Åsa, hoppas du tog tillfället i akt och satt ute länge, länge! Det gäller att njuta för underbart är ofta kort i vårt kära sommar Sverige!!
  Må så gott!
  Kram Anna

  Tine, nej några påsar har det inte blivit. Kanske ngt för nästa år? Jag hade satt en bukett på ena sidan om ingången som jag var så nöjd över. Nu är jag lite tveksam efter vad du skrev...men den sitter ju inte mitt för ingången!!
  Ha en bra vecka!
  Kram Anna

  Hallå Elin!
  Jag har faktiskt aldrig tänkt på bloggen som ngt man kan återvända till längre fram, men det har du förstås rätt i! Kan bara instämma i hur roligt det är att få dela sin vardag med er andra på bloggen samt vice versa följa era liv i vardag och helg. Önskar dig en toppen vecka Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!

  Underbara bilder och ord! Sensommarkänsla rakt igenom! :)

  Ni fick nog en bättre helg vädermässigt än vi. Förutom någon timme med sol idag har det varit skyfall, hemska åskoväder och ett kompakt mörker hela helgen. Riktigt höstrusk! Men idag när solen sken under några få timmar passade jag och maken på att ta en härlig promenad tillsammans. Sedan blev det regn och brasa inomhus igen. ;) En helg med gott om tid för inomhussaker och det är inte dumt det heller. :)

  Ha en fin vecka och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Hej Lotta!
  Tack för din hälsning! Vad mysigt det låter med brasa inomhus! Kanska snart dags att tända den första för hösten hos oss också?! Vi har en öppen spis i köket och att äta höstmiddag intill den är bra mysigt.
  Önskar dig en härlig vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Lavendel och böcker, mysig blog du har! Undrar om vi läst samma E. Georgedeckare i sommar?
  God måndag!

  SvaraRadera
 10. Hej Eva!
  Tack för hälsning! Min bok innehöll en förlovning, gjorde din också det?! Återkommer med recension inom kort så får vi se om det var samma bok!!
  Kram Anna

  SvaraRadera