Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 25 augusti 2011

I böckernas värld


Böcker, böcker- jag älskar böcker!
  
Hej vänner!
Här har ni en bloggerska som just nu suckar högt. Jag hade just skrivit klart ett inlägg och skulle bara ta bort ett foto. Bilden blev kvar men allt jag skrivit försvann. Pust och suck. Ja, jag vet att värre saker kan drabba en, så här slutar klagandet.

Har ni haft en fin torsdag? Jag hoppas det!
Ikväll tänkte jag skriva några rader om böcker och bokläsning.
Jag älskar böcker och jag vet att jag delar det intresset med många av er andra bloggare och bloggläsare också.

I förrgår beställde jag hem en hög pockets Vilken lycka! Ibland lyxar jag till det med en inbunden. Att sedan få öppna bokpaketet, fundera ut vilken bok man ska börja med, slå sig ned på en skön läsplats och bara få låta boken sluka en. Det är ren njutning och avkoppling för mig! Tänk så många människor och platser man får möta och upptäcka i böckerna. Vissa platser jag läst om under åren har legat till grund för val av resmål.

I tisdags var det start för höstterminens träffar i bokcirkeln i vår by. Fyra glada kvinnor i olika åldrar som  alla älskar böcker, träffas regelbundet i vår byskola för samtal kring läsupplevelser. Underbart! Vi turas om att ordna fika och i tisdags var det min tur. Det blev härliga samtal om de böcker vi läst under sommaren ackompanjerat av tea och scones. Det är ren lyx för mig som lantis att slippa köra bil och kunna promenera till våra träffar och att för några timmar i mysig miljö få diskutera iakttagelser, tolkningar, skrivstilar, miljöer och allt möjligt mer tillsammans. Dessutom får bokcirkeln mig att läsa en del böcker jag aldrig själv skulle ha valt. Det är berikande.

Idag hände något alldeles fantastiskt, ett bokpaket landande i min brevlåda! Det är snälla Lotta med fina bloggen Min plats i solen som skickat mig ett tröstpris i hennes tävling. Lustigt nog visade det sig vara en bok jag blivit tipsad om och velat läsa nämligen "Niceville" av Kathryn Stockett. Tjohoo!
Tack snälla Lotta, vilken glädjespridare du är! Den ska jag läsa efter att jag avslutat en dansk deckare som jag just påbörjat, det är ytterligare ett fall för Köpenhamns polisens Q-grupp av Adler-Olsen.

Jag hade tänkt recensera en Elizabeth George deckare ikväll men den sparar jag till ett annat tillfälle. Dags att avrunda kvällen med en kopp tea och några sidor bokläsning!

Trevlig fredag och god bokläsning önskar jag er!
-Anna

5 kommentarer:

 1. Älskar också böcker : ) kram och trevlig helg! Sofia i Hjo

  SvaraRadera
 2. Här har ni en till booklover :) och vad härligt med paket med en bok som du dessutom längtat att få läsa!

  Jag tycker också det är något magiskt med en hög med böcker som man längtat efter. Det är en speciell känsla att titta på dem, känna lite, läsa texten på baksidan, titta på framsidan och fundera vilken bok som man absolut inte kan låta bli att börja med....mmm!

  Jag ser fram emot att du recenserar och ger bra tips på sköna höstlitteratur.

  Det låter ljuvligt med en bokcirkel och att ni alla bor så nära. Scones och te till är ju perfekt. Får drömma lite om och se er framför mig :)

  Stor kram Anna!! Tack för dina alltid så underbara ord

  SvaraRadera
 3. Ja, tänk vilka underbara världar och människor vi får möta genom böckernas värld. Jag kan inte tänka mig ett liv utan böcker. Att läsa är lika självklart som att andas för mig och jag tror att min och litteraturens kärlekshistoria kommer att vara så länge jag lever. :)

  Vad roligt med en bokcirkel i er by och vilken fin gemenskap ni har. Mysigt att träffas och äta gott och prata böcker under några timmar. :)

  Bra att paketet kom fram till dig ordentligt och att du tyckte om boken Anna. Själv tycker jag väldigt mycket om den. Det är en bok som berör och som stannar kvar. Tack själv snälla Anna för dina fina ord! :)

  Ha en fin helg och njut av den tropiska sommarvärmen som dök upp lagom till helgen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Alltid kul med paket i brevlådan. =o)
  Önskar dig en härlig helf, med förhoppningsvis massa läsning.
  kram

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!
  Hoppas att helgen har börjat bra. Jag är ledig och ska vara barnvakt åt mina syskonbarn idag, det ska bli så roligt.
  Den där känslan när man får öppna sitt bokpaket är helt underbar. Jag älskar hela processen från beställning tills boken är läst, och jag är så glad över att jag är en läsande människa. Tänk så mycket de människor som inte kan/vill/orkar läsa böcker går miste om!
  Boken jag läser just nu är förresten inte ett dugg bra, men nu har jag tagit mig igenom tre fjärdedelar och kan väl lika väl läsa ut den. Men jag längtar såå efter att få börja med nästa bok, som blir Sarahs nyckel.
  Kram kram!

  SvaraRadera