Välkommen in för bok- eller restips!söndag 26 juni 2011

Vänskap

Vallmofält på Söderslätt, Skåne, juni 2011 Foto:Bokcaféet i byn
Hej vänner! Hoppas ni haft en fin midsommarafton samt solig, skön helg! Vi har haft en riktigt mysig midsommar helg med god mat, trevligt umgänge och klart godkänt väder.
Jag rotade igenom mina bokhyllor ikväll för att jaga rätt på några gamla favoritböcker som jag tänkte tipsa om, ifall ni missat dem . Jag skulle just göra ett inlägg på bloggen då telefonen ringde. Så nu blir det ett annat inlägg istället. För i telefonen hördes en bekant stämma fråm min härliga vän S som numera bor i Berlin. Vi träffades på ett vandrarhem ute på absoluta bondvischan på Nya Zeeland för 10 år sedan och har varit goda vänner sedan dess. Det har blivit ett antal återträffar under dessa år. Första gången hon besökte mig i Sverige anlände hon strax efter jul en vargavinter. Låset till mitt hus hade frusit när vi kom från flygplatsen. Hon bodde närmast i sin skidjacka hela veckan och när vi en kväll promenerade till tunnelbanan uppe på söder efter en middag på thaihaket Ko Phan Ngan så fotograferade hon inplogade bilar som satt fast i meterhöga snövallar. Sommartid har jag tagit med henne på ångbåtstur i Stockholms skärgård, vi har haft picknick vid Drottningholms slott och pratat om allt mellan himmel och jord. Vi har båda ett närmast tokigt resintresse och har alltid hängt med varandra per mail när vi kuskat runt på diverse längre eller kortare turer i världen. För min del har vår vänskap medfört att jag fått besöka och lära känna staden Hamburg vid några tillfällen, paddlat på dess kanaler i city och fikat på ett antal mysiga caféer. Jag har även fått besöka mysiga marknader och jazzklubbar i London när hon bodde där under några år. När jag sedan gifte mig kom hon över två gånger den sommaren, först för att få lära känna min man innan bröllopet och sedan för att närvara vid vårt bröllop. Det är vänskap! Att få ta del av en annan persons kultur, få höra någon annans modersmål, få jämföra våra länder och inte minst att ha så mkt gemensamt det berikar!
Har ni några vänner som ni träffat på ngt udda sätt eller som bor på annat håll i världen?
Önskar er en toppen start på nästa vecka!
-Anna

3 kommentarer:

 1. Wow, det låter verkligen som äkta vänskap. =o)
  Jag har vänner som är från Tyskland, USA...men jag har ännu inte varit och träffat dem i deras hemland och de har int varit hos mig i Sverige. Men det kanske kommer en dag. =o)
  Härlig berättelse du delde med dig av!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  En sådan vänskap är ju guld värd, något att vårda och njuta av! Jag har ju många vänner kvar i NZ som du förstår, samt i flera andra länder. Vänner som står mig mer eller mindre nära, men som alla är viktiga och bildar mitt kontaktnät över jorden. Ej att förglömma är en jättetrevlig bloggvän i Skåne! :)
  Hoppas att ni har det lika soligt och fint som vi idag. Tyvärr har jag en massa att göra inomhus, måste tvätta en massa samt städa lite innan vi drar iväg på vår lilla englandsresa. Men jag ska ta flera fikapauser ute i solen, samt försöka hinna med en liten promenad.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Hej Tine och Elin!
  Ni har förstås ett antal utländska vänner som ni mött på NZ! Spännande!
  Önskar er en fortsatt fin vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera