Välkommen in för bok- eller restips!söndag 19 juni 2011

Tillbaka blick

Fornalutx mysiga gränder på Mallorca Det prunkar i trädgården Sonen doftar på lavendel i blom Vackra valv på vingården Santa Catarina ovanför Andratx
Färgprakt i juni
Samtliga foton: Bokcaféet i byn God morgon!
Så har det hunnit bli söndag. Igår kväll var vi på middag hos vänner i mysiga Lund. Det blev en traditionsenlig promenad till Botaniska trädgården. Där var hela områden färgade i lila av vackra blåklockor. Rosor och mkt annat prunkade också. Tyvärr var kameran hemma....
Idag regnar det nere hos oss. Då kan jag inte låta bli att tänka tillbaka ett år och minnas vår sköna junivecka på Mallorca. Ön var fortfarande grön och fin efter våren men värmen och de ljumma kvällarna hade anlänt.
Det blev utflykter till några av favoritbyarna, vinprovning på fina Santa Catarina, vackert beläget ovanför Andratx, sköna strandstunder, flanerande längs med hamnpromenaden i Palma och mysiga frukostar ute på altanen.
Helt enkelt en alldeles underbar och avkopplande vecka med familjen.
Ha en riktigt skön söndag!
-Anna

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Så otroligt vackert! När är bästa tiden att åka till Mallorca tycker du?
  Här har det regnat och regnat i helgen, och gårdagens släkkträff fick hållas inomhus. Jag hoppas att solen och sommarvärmen kommer tillbaka snart. Det hade varit trevligt med en fin midsommarafton, men just nu ser prognoserna inte särskilt bra ut.
  Dags att äta upp daimglassen (börjar nog bli beroende, hihi) och gå och sova nu. Men vi hörs snart igen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. God morgon Elin!
  En hel del regnskurar har vi haft här under helgen. Trist att ni fick hålla träffen inomhus. Vi får hålla tummarna för midsommar!
  Bästa tiden är lite olika beroende på vad man vill ha. September/oktober är ofta solsäkert och fortfarande riktigt varmt och skönt i havet och i oktober färre turister. Juni är en skön sommarmånad med "lagom" varmt och oftast bra väder, dock inte super varmt i havet ännu. Juli och augusti är nästan i varmaste laget för min smak men för solsäkra dagar och sköna bad förstås suveränt. Januari med sin mandelträdsblom är oslagbart vackert men rätt kallt. Inte minst i husen!! Jag gillar april för grönskan och den alltmer värmande solen men vädret är ett lotteri så års.
  Daimglass låter underbart gott!
  Ha en bra start på nya veckan!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har! Kommer gärna tillbaka Kramar Susanne

  SvaraRadera