Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 12 december 2010

Pingvinspaning på Boulders Beach

Afrikanska pingviner på Boulders Beach, Simonstown
Pingvinspanare
Pigviner på väg ut i vågorna
Söta, söta pingvinkompisar
Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej!
Hoppas ni alla har en fin, stämningsfull 3:e advent!
Vi har färdats med tåg genom vårt vackra, vintriga Sverige denna helg! Också det en minnesvärd resa! Men ikväll flyr vi snön och kylan för pingvinstranden Boulders Beach.
En solig torsdag morgon i Kapstaden packar vi in oss i bilen efter frukost och bilar ner längs Kaphalvön. Vi passerar ett pärlband av semesterorter, bland annat Kalk Bay med sin levande fiskehamn och små antikhandlar och grannorten Fish Hoek med en lång, barnvänlig sandstrand.
Vårt mål för dagen är Boulders Beach. Denna fina strand ligger i den lilla staden Simonstown, för övrigt den sista utposten innan man når ner till Godahoppsudden och Kaphalvöns sydligaste punkt. Här bland fantasifulla klippblock och ljusa sandkorn huserar de afrikanska pingvinerna.
Vi betalar entré till nationalparken och inleder med att sola och bada en stund på den lilla men fina sandstranden som ligger inbäddad bland stora klippblock. Därefter ger vi oss av på den snitslade träspången som ringlar sig fram längs med grönska, här och där ser man en pingvin, så småningom når vi fram till en annan strand, denna reserverad för pingvinerna. Här fullkomligt kryllar det av söta pingviner. De vaggar fram på sitt karaktäristiska sätt, slänger sig ut i vågorna för att snabbt flyta in igen med nästa våg eller kopplar av på klipporna. Förundrad tittar vår ettåring storögt på dessa exotiska djur. Lika trollbundna är vi vuxna. För pingvinerna fängslar och fascinerar. Man kan inte få nog av att kika på dem!
Till slut vinkar vi hej då till pingvinerna och avslutar utflykten med en fantastisk fisklunch uppe på Boulders Beach Lodges veranda med utsikt över havet. Ett besök i vår favorit inredningsaffär i Simonstsown, the Meeting Place, hinns också med. En gigantisk kudde i det vackraste blommönster får följa med hem. Denna gång blir det ingen lunch här men de har annars en jätte bra restaurang på ovanvåningen där jag tidigare ätit suveräna mezetallrikar.
Jag önskar er alla en god start på nya veckan imorgon!
-Anna

3 kommentarer:

  1. Å så häftigt! Riktigt vackra bilder, pingviner är ju väldigt speciella att se.
    Ja här har vi att göra må du tro! :) Packningen är så gott som färdig för mig och barnen (mannen har inte ens börjat med sin), men nu städas det för fullt. Vi vill ju inte att husvakterna ska bli rädda när dom öppnar ytterdörren! :)
    Jag som inte brukar få någon direkt resfeber när vi ska åka iväg har ordentligt pirr i magen denna gång. Det känns ju så speciellt att få åka tillbaka till vårt hemland och träffa alla vänner efter så lång tid.
    Jag har inte bestämt mig för om jag ska göra blogginlägg under resan eller om det blir när jag kommer hem, det är svårt att veta nu innan om jag kommer att vilja ägna tid åt datorn eller inte. Men det märks ju. Om inte annat så ses vi i cyberspace om en månad igen. Ha det så gott under tiden, och jag passar på att önska en god jul redan nu utifall vi inte hörs innan. Men med jag kommer med största sannolikhet att kika in här medan vi är borta!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Underbara bilder och text. Jag blir mer och mer övertygad om att vår nästa resa går till Sydafrika och jag ska ta med mig alla dina tips. Otroligt vackert.

    /Lena

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det låter. Känner verkligen att en sådan resa skulle vara på sin plats nu. Imorgon har vi lusse på dagis. Vi är i ett vindskydd med massa marshaller o öppen eld.

    Kram Betty !

    SvaraRadera