Välkommen in för bok- eller restips!måndag 11 februari 2013

Drömmen om en honungsros hemma

Underbara honungsrosor på creperian i Hablingbo, Gotland

Ljuvliga honungsrosor i Visbys botaniska trädgård

Rosprakt

Vackra Constance Spry

Skönheter-Madame Hardy


Rosenprakt i botaniska trädgården, Visby

Gatuhus i Visby

Mera honungsrosor
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en bra dag!
Här har veckan börjat bra.

Igår drömde jag om rosor och sommar.
Vi funderar på att plantera honungsrosor vid en rosbåge eller spaljé på baksidan. Jag stegade runt i trädgården igår och funderade över den mest idealiska platsen. Så var rostankarna igång och plötsligt funderade jag på vart mina älskade Gertrude Genkyll ska få flytta för de står inte idealiskt på nuvarande plats. Vår gigantiska bok skuggar dem för mycket. Trots det skänker de väldoftande, skönheter. Men vem vet hur de skulle leva upp på en mer lämpad plats?! Kanske intill växthuset?
På innergården satte vi dels en vit Iceberg förra sommaren och dels två andra favoriter- Karen Blixten. Det ska bli spännande att se hur de klarat vintern.

Ja, rostider, som vi längtar, men runt hörnet väntar en vår och sedan en sommar!
Må så gott!
Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Ah det är något speciellt med rosor! Du skildrar det så fint i dina bilder. Kommer alltid att tänka på Gotland när jag tänker på rosor.
  Snart är det vår och du kan börja greja :-) Tack för dina fina ord inne hos mig, du skulle vara den perfekta grannen, inga grannfejder här inte! ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ohh, ja vilken längtan man får efter vår och trädgårdsmys. Planterade en honungsros i höstas och jag undrar också hur den har det... Har en Constance Spry, som tyvärr inte vill blomma - kan bli en ny sådan i vår...
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. Härligt med rosor! Jag bor i ett hus byggt 1929 och trädgården är såå tråkig. Som tur är så finns alla gamla fina äppleträd kvar ..men annars ha de tidigare ägarna tagit bort alla fina rabatter. Jag håller på och funderar hur vi ska få till trädgården och ska nog ta hjälp, så det blir riktigt bra! Vi ska bygga en veranda på baksidan och i och med det ska vi ta tag i trädgården...och jag vill ha rosor bla.. Maria i Skara

  SvaraRadera
 4. Visst är det ljuvligt! Jag har en honungsros som svingar sig upp i päronträdet. Det blir liksom ett andra flor när den tar över efter päronblommorna. Sen surrar det av bin över allt. Alla som har möjlighet borde ha en honungsros i sin trädgård...jag har fem:)
  Ha en härlig alla hjärtans dag
  Milla

  SvaraRadera