Välkommen in för bok- eller restips!



lördag 9 februari 2013

Ommöblering hemma på Bokcaféet i byn

Vardagsrumsbordet har fått flytta in i köket och bli mysig skrivhörna
 
Vardgsrumssoffan har flyttat in i köket och ersatt stora matplatsen

Köksskänken blev fin i det som tidigare var vardagsrum och som nu blivit ett stort matrum
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hur har ni det?
Hoppas ni haft en fin vecka och en skön lördag!
Här har vi njutit av en alldeles blank lördag i kalendern och fyllt den med skogspromenad i ett vindstilla Skåne och inte minst ommöblering i vårt hem!
Jag fick ett ryck på förmiddagen att vi skulle testa de förändringar vi pratat om en tid och mannen och sonen hakade snabbt på.


I köket har vi dels haft en större matplats (dock med fönster i norrläge) och dels en frukosthörna med morgon- och kvällssol och fin utsikt över trädgården. Den stora matplatsen är mysig vintertid när naturligt ljus ändå är bristfälligt men vår och sommar känns den mörk och trist.
Samtidigt har jag saknat en soffa och lekhörna för sonen i köket där han kan vara när vi lagar mat etc.
Så idag utrymdes vårt ljusa vardagsrum, vägg i vägg med köket men med fönster såväl mot norr som mot söder och innergården, och in flyttade vår matgrupp.
Vips fick vi en matsal modell större!
Trågsoffan fick bli kvar längs en vägg men in flyttade också köksskänken som maken stylade tjusigt med löpare, ljusstakar och glaskupa.
I köket fick vi istället massor av utrymme för lek samt en stor skön soffa att krypa upp i.
Vårt fina vardagsrumsbord blev plötsligt överflödigt men visade sig bilda en perfekt liten skrivhörna ihop med en av de gamla köksstolarna.

Sedan vi slängt ut den klumpiga, moderna trappan som vi aldrig tyckte passade in i vårt gamla hem, och ersatt den med en smidig spiraltrappa i gjutjärn har vi fått ytterligare ett litet vardagsrum vid entrén. Så till den delen fick idag tv:n som är inbyggd i en bokhylla flytta. Så numera ser vi på tv i våra gamla Gripsholmsfåtöljer med Bornholmskamin intill.

Vi invigde "matsalen" ikväll med massor av levande ljus och smäktande spanska toner från Julio Iglesias på stereon.
Mysigt!

Imorgon blir det kanske en promenad på stranden om det är lika vindstilla som idag!
Önskar er alla en riktigt skön söndag!
Kram Anna
 

11 kommentarer:

  1. Åh vart är USA-kudden från? Precis en sådan jag letar efter till mitt vardagsrum! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Malin!
    Den är från Lexington Home.
    Hälsar Anna

    SvaraRadera
  3. Morron Anna!
    Härlig måndagsstart. Fick iväg tjejerna till skola och kinder och sedan raskt in till affären för veckohandling alldeles själv. Första gången på ....innan tjejerna föddes. Nu är de stora och har saker nästan varje dag i veckan så jag får en hel del tid över vilket är ovanligt men skönt. Snart ska jag iväg dock och hämta minsta då de har inskolning på kinder med färre timmar så här i början.
    Så fint det ser ut. Att flytta runt grejer är bra men ibland svårt om man köpt saker i "rätt storlek" så att de inte passar någon annan stanns. Jag gillar din lilla skrivhörna, fint bord och stol.
    Att ha en "myshörna/lekhörna i ett kök är toppen för barnen är ändå där. Att som vi också ha TV:n där är väll egentligen lite sisådär för det blir svårt att höras för alla. Mannen och jag vill prata och tjejerna lyssna på TV så ibland saknar jag att vi inte byggde ett typ lekrum där de kund hållit till. Menmen så är det . Inget större problem men man kan ju alltid önska och planera ifall man skulle bygga igen.
    Nu ska jag skynda iväg och hämta minstingen.
    Kram ANette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette!
      Tack för trevlig hälsning här! En tv ska faktiskt få flytta in i vårt kök. Iaf under några år! Ja visst är det kul att möblera om och hitta nya platser eller användningsområden för en favoritmöbel.
      Önskar dig en fin tisdag full av solsken!
      Kram Anna

      Radera
  4. Vilket drömhem ni har!! Så vackert inrett, älskar den lilla skrivhörnan!
    Det är så kul med ommöblering, hur ett rum kan få en helt annan karaktär.
    Här har det inte hänt mycket i helgen, jag har åkt på lunginflammation så soffläge har det varit trots det otroligt vackra vädret utanför.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christina!
      Alltid lika trevligt med en hälsning här från dig!
      Ja visst är det häftigt hur ett rum kan ändra karaktär efter vad man fyller det med. Lika roligt är det att se en möbel komma till sin rätta på rätt ställe!
      Stackare som fått lunginflammation, inte att leka med. Hoppas du snabbt kan vila dig i form.
      En krya på dig kram till dig,
      Anna

      Radera
  5. Så fint ni har gjort det Anna! Jag kan se det framför mig. Ni har det så otroligt charmigt och mysigt hemma hos er. Kanske vill du visa fler bilder? Annars får jag komma ner och våldgästa er igen ;o)))
    Jag hoppas att vår lilla ommöblering ska ske innan denna veckan är slut. Vi har februarilov hos oss och alla är fria. Så nu ska jag se till att måla de sista delarna på det nya 'karlkammer'-skåpet, så att vi kan få upp det i matrummet. Snart kommer jag inte att ha så mycket tid över för hemmet längre, så bäst att smida nu..... :))
    Ha en fortsatt mysig kväll vännen!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej rara Ulrika,
      Tack för värmande ord om vårt hem! Ja, alla delar lämpar sig nog inte för foto men ska använda kameran här och där mellan varven!! Du är alltid välkommen förbi oss igen!
      Så ni har lov denna vecka i Danmark, så skönt!!! Förstår att du spurtar på medan du har med tid till ditt förfogande!
      Sköt om er och njut ledig vecka!
      Kram Anna

      Radera
  6. Så vackert du möblerat och vilka underbara trämöbler!:))

    kram på dig och fortsatt skön vecka:))

    kråke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kråke,
      Tack för fin hälsning! Önskar dig också en fin vecka!
      Kram Anna

      Radera
  7. Åh så vackert Anna, ni har verkligen det charmigaste hem man kan tänka sig! Genuint och stilfullt på alla sätt och vis, jag skulle kunna flytta direkt in! Det är alltid roligt att förändra och förbättra hemma, ibland behövs inte så mycket för att det ska kännas som ett helt nytt hem.
    Kram!

    SvaraRadera