Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 12 januari 2012

Att andas ut och sluta ögonen för en stund....

Min absoluta favoritblomma

Trädgårdens glädjespridare nummer 1!

Gul skönhet

Liten älskling bland solrosorna

Mitt egna lilla solrosfält Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hur har er torsdag varit? Helg i sikte!
Jag har känt mig trött i 2 dagar. Funderade på vad jag skulle blogga om ikväll. Inspirationen var inte på topp. Istället en känsla av att behöva komma på ngt, snarare än känslan av att vad kul att få blogga.
Men innan jag började skriva kvällens inlägg så kikade jag in hos en annan bloggvän
Tack Lotta, ditt blogginlägg fick mig att tänka på att bloggandet inte får bli ännu ett måste på den långa lista som fyller ens vardag av bör och ska. 

Så istället för att lägga tid och energi på att pressa fram ngt när nu hjärnan går på lågvarv och jag helst bara ville lägga upp fötterna på soffan och försvinna in i min underbara bok , så slöt jag ögonen för ett ögonblick, tog ett djupt andetag och landade i tankarna på en favoritplats.
Mitt lilla men ack så älskade solrosfält.

 Med slutna ögon ser jag denna vackra, inte den bildskönaste kanske, men med sin enkelhet, varma färg och anspråkslöshet, fantastiska blomma.
Solros, sunflower, ett älskat namn på en älskad blomma. För vad saknar jag inte mest just nu. Jo just solljus, värmande solstrålar på ryggen en sommardag, morgonens första solstrålar som lyser in i huset en tidig, tidig sommarmorgon. Och så förstås, dessa ståtliga, glädjespridare!

Så mitt i denna gula färgparad lämnar jag er för ikväll och försvinner in i böckernas förtrollade värld!
Jag önskar er alla en avkopplande, skön helg utan måsten och bör men full av små stunder av glädje och ro!
Kram Anna

Ps. Tack snälla, fina bloggvännerna Anna i Norge och Anna i Västergötland för de fina bloggutnämningarna jag fick av er! Jag blev jätte glad! Jag återkommer med tips på lite andra favoritbloggar!

14 kommentarer:

 1. Nu har jag hittat hit också :-) Vilken fin blogg du har! Resor och böcker, två av mina favoritsaker! Jag tror jag kommer hitta mycket inspiration här inne framöver! Hälsar Christina som snart är i Silicon Valley igen.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!! Underbara solrosor...har du alltså et FÂLT med solrosr hos dig?
  Nästan så jag planerar en tur längre söderut i sommar, till Skåneland c",)
  Jag sitter alltid länge på din blogg, njuter bilder o text, du är helt fantastiskt målande med dina texter Anna c",)

  Ha en fin helg o njut i fulla drag!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Christina!
  Kul att du kikade in här! Så underbart det låter att få lämna ett vinter kallt Sverige för ett soligare Kalifornien! Ska bli kul att titta in på din blogg och se vad du hittar på i din amerikanska vardag!

  Hej Anna!
  Ja, men det är ett väldigt litet fält Anna:-) Kanske ska det utvidgas till sommaren? Vi får se!!
  Tack för de fina orden du skriver om min blogg! Jag blir jätte glad! Om ni kommer söderut i sommar så får du gärna höra av dig! Ni är välkomna att hälsa på oss!

  Kram till er båda och trevlig helg tjejer!!! /Anna

  SvaraRadera
 4. Kloka ord en sån här tordagskväll. Ibland räcker inte orken till riktigt. I början på veckan var jag galet trött men nu framåt fredagen inser jag att jag snart får sova!!

  Solrosen är så ljuvlig. Nu har jag kommit på andra tankar så nu ska jag nog så lite solroser också! De ska få förgylla min sensommar i är :)

  Och du...vi skulle nog behöva en vecka eller två i solen!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!

  Jag älskar solrosor, en av mina absoluta favoritblommor.

  Vilken tur att det finns många här ;)

  Jag vill ge dig massor av bloggkärlek! Jag har en egen award: <3 <3 <3

  Den vill jag ge dig för att du inspirerar, skriver så fint och för att jag blir alltid så glad när du skriver till mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!
  Ja en vecka eller två i solen nu hade varit oslagbart:-) Idag skiner solen nere hos oss. Underbart!! Kanske inte shortsväder men man får hålla tillgodo. Kul om du också satsar på solrosor!
  Trevlig lördagkväll Anna!
  Kram Anna

  Hej Lotta!
  Tack för fina, härliga ord och awarden!!! Finns det solrosfält i dina trakter? Jag misstänker det! Landsbygden kring er verkar alldeles underbart fin!
  Trevlig helg Lotta!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken fin blogg du har :) Precis som du så är jag en stor vän av solrosor, man blir glad bara man ser dem :) Önskar idg en fin lördagskväll!

  SvaraRadera
 8. Underbart! Härligt att kunna ta ett djupt andetag och försvinna sig bort en stund. Om jag skulle göra det, hamnar jag hemma i Skandianvien, men mina tankar går både till Norge och Sverige. =o)
  Dina bilder är SÅ fina, och förmedlar en härlig känsla av sommar, sol och en tid av avkoppling och glädje.
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Jag tror att vi är många som behöver sluta ögonen och andas för en stund. Detta oftare än vad många av oss gör redan idag.

  Solroso är vackra att se på. Det håller jag med dig om.

  Ha en toppenfin dag

  SvaraRadera
 10. Ännu ett väldigt läsvärt inlägg här på din blogg! Du skriver så bra och det träffar så rätt, ibland är man inte lika sugen på att skriva och mest trött. Och så ibland tar man ändå en stund i bloggvärlden och så kommer det lite energi, som att titta in hos dig till exempel:)
  Ha en go söndag!
  Kram Suz

  SvaraRadera
 11. Och här går jag och svär över den snö- och isfattiga vintern. Efter det här börjar jag längta efter sommar istället!!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 12. Hej tjejer!
  Ett stort, varmt tack till Happy Gunhild, Tine, Mammaxtre och Suz för att ni tog er tid att lämna så fina kommentarer hos mig!
  Önskar er alla fyra en fin vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Hej Åsa!
  Tack för kommentar!
  Lite klurigt att gissa vilken Åsa det är men jag tror jag kan ana! Kanske finns det en fyrbent i familjen vars namn börjar på L?!!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Bingo!!
  /Kram igen från Åsa

  SvaraRadera