Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 10 januari 2012

Drömreskalendern 2012 del 2


Juli: Lata semesterdagar hemma på sydkusten 

Augusti: En tripp till vackra Gotland

September: Paris i högform

Oktober: Franska toner på Korsika

November: Vi korsar Atlanten för Florida

December: Omtumlande, spännande Indien

Hej vänner!
Hur har ni det?
Jag har återigen konstaterat att en hel vinter hemma i Sverige inte är min "cup of tea". Jag längtar efter sand mellan tårna, måltider utomhus i skuggan, ljumma sommarvindar, salta bad och bokläsande under en palm. Sandlekar med sonen, soluppgångar och solnedgångar.... Vore det inte för jobb och en så kallad vardag skulle jag genast hoppa på ett flyg med familjen söderut.
Istället drömmer jag om resor, planerar framtida resor, gläds med andra som är ute och reser och ja, lusläser resartiklarna i helgtidningen. I helgen var det ett suveränt resereportage i SvD från mysiga, lyxiga bergbyar ovan Rio de Janeiro bestående av schysta boenden, kanon restauranger och goda viner. Nästan så jag ville boka en resa till Rio...! Inspirerande var det hur som helst!

Ikväll bjuder jag på min drömreskalender för 2012 del 2:

Juli: 
Sommaren tillbringar jag allra helst hemma på sydkusten. Jag njuter av rosor, färska grönsaker från vårt land, strandstunder nere vid havet, grillmiddagar med vänner och helt enkelt sommar hemma på Bokcaféet i byn.

Augusti:
I slutet av sommaren skulle jag bra gärna återse Gotland igen. Vår vistelse där förra sommaren gav mersmak. Nu skulle jag vilja återvända och se det i sensommarskrud. Denna gång skulle det bli en tur upp till fascinerande Fårö. En och annan crepes lär det bli och förstås strosande i Visbys trånga gränder.

September:
Min absoluta favorittid för ett besök i den franska huvudstaden måste bli september. 
2010 hade vi en alldeles fantastisk långhelg där med vår då 11-månaders lille kille. Parisborna var avslappnade och nöjda efter att just ha kommit tillbaka till sin stad efter semestrar. Termometern visade på en 24 grader, vi njöt av luncher på uteserveringar, middagar i picknick form i Luxenburgträdgården och vin, baguette och ost på balkongen på kvällarna sedan den lille somnat.
Det gör jag gärna om i september igen!

Oktober:
I höstas såg jag ett tv-program som tog mig med till några sockersöta, stilfulla byar på ön Korsika. Jag bestämde mig direkt- denna franska pärla ute i Medelhavet bara måste vi besöka vid tillfälle. Mallorca brukar vara underbart vädermässigt så här års och jag misstänker att det gäller Korsika också.

November:
Många resor har jag gjort ut i världen men hittills har aldrig USA varit resmålet. 2012 är det dags! Vi styr kosan ner till barnvänliga Florida för lättsamt semesterliv. Fun, sun and sealife lär vänta!!

December:
Jag älskar Indien. Så är det bara! Mellan varven får jag riktig Indien-abstinens. Jag längtar då efter myller, färgprakt, dofter, värme, tokiga händelser, tågresor genom böljande landskap, spännande möten, organiserat kaos men kanske mest den livsglädje jag upplever hos dess befolkning. Att se det fantastiska i det lilla. Att sola på stranden i Goa, glida fram i en husbåt på the backwaters i Kerala, citypuls i Bombay eller palats och kamelsafaris i Rajasthan. 

Allt för ikväll kära ni!
Önskar er en fin tisdag kväll!
Här ska läsas bok nu! Min nuvarande bok är lång!!!!
Kram Anna

Samtliga foton förutom Korsika och Florida är mina egna. Dessa två är lånade från Google Pictures

6 kommentarer:

 1. Åh, nu blir man sugen! Härliga bilder och du får mig verkligen att längta efter att se nya platser:)
  Men visst har vårt avlånga land också vackra platser att erbjuda ... Gotland skulle jag gärna återvända till:)
  Kram Suz

  SvaraRadera
 2. Å vad du längtar! Och så inspirerad jag blir av att läsa om dina resdrömmar, jag vill åka iväg nuu! Visst är det bra att vi har internet som hjälper en oss att undersöka och drömma om alla härliga resmål. För att inte tala om alla härliga tidningsreportage där man ibland kan få tips om de mest oväntade ställen.

  Jag är jättesugen på Paris för tillfället, det är så länge sedan vi var där. Jag vill strosa omkring längs Seine och äta crepes!

  Jag förstår att du även vill spendera en del tid hemma, ni bor ju i en sådan idyll. Och med trädgårdsland och växthus kommer ni att ha mycket gott och vackert att njuta av under sommarmånaderna.

  Här är det bara bra. Har några lediga vardagar denna vecka och det är så skönt, istället blir det helgjobb. Nu ska jag ta ett glas Stoneleigh sauvignon blanc och lite gott snacks, samt fortsätta att läsa min bok. En perfekt kväll i mitt favoritsoffhörn!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. En underbar sammanfattning. Jag har stannat på din blogg lääänge idag!!


  Psssssst...du har en utmärkelse hos mig <3

  SvaraRadera
 4. Anna! Vilka drömreser. jag följer med, på allt!

  Korsika, Indien, Gotland, Paris, södra Sverige...Florida. Jag känner också hur längtan till en strand finns där, precis som du beskriver.

  Vilken kick jag fick av ditt inlägg!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Oj vilket härligt år och vilket härligt liv tänker jag. Det är härligt med mål och drömmar.

  Ha det toppen

  SvaraRadera
 6. Hej Anna,

  Tänkte bara berätta att jag var inne på din blogg på jobbet i natt och "rotade omkring" bland alla dina härliga boktips. Det är nämligen dags att göra en beställning igen så jag behövde lite inspiration. Jag längtar verkligen efter att få öppna ett stort och härligt bokpaket, känna doften av kartong och papper! Under helgen har jag börjat läsa En gränslös kärlekshistoria av Aino Trosell och hittills tycker jag att den är helt fantastiskt bra. Får återkomma när jag har läst ut den.

  Hoppas att din helg har varit bra, jag har haft en lugn jobbhelg och ska nu vrida tillbaka dygnet igen.

  Kram Elin

  SvaraRadera