Välkommen in för bok- eller restips!måndag 16 januari 2012

Vårkänslor!

Vårkänsla i allmänningen

Tulpaner, levande ljus, trevligt sällskap och en kopp tea på söndagseftermiddagen- vad mer kan man önska?!  
Hej vänner!
Ny vecka och måndagen går mot sitt slut. Hoppas ni alla haft en skön helg!
När jag gick genom allmänningen i lördags fick jag vårkänslor. Några snödroppar hade slagit ut, solen lyste upp och det kändes som att ngt nytt var på gång. Kanske i tidigaste laget men jag är fullkomligt nöjd om jag då och då kan få en liten dos vårkänsla!!!

Det är fortfarande mörkt om kvällarna och morgnarna när jag går våra hundpromenader. De sista dagarna har bjudit på härliga turer under stjärnhimlen om kvällarna och i månljus vissa morgnar. Jag tycker mig ana att det är lite, lite ljusare om morgnarna nu. 

Ibland kan jag längta efter att ha skog på nära håll igen men så här års när det är många hundpromenader i mörker så uppskattar jag verkligen att bo i öppet landskap. Inga skuggor från träden förmörkar vägen jag går längs, vart jag än vänder mig ser jag ljus från omgivande hus och gårdar. Likt lysande knappnålar ser jag de som ligger fjärran från min by, andra lyser inbjudande på närmre håll. Det känns tryggt.

Ikväll blir det inte längre än så här. Jag läser ännu en fängslande bok av Douglas Kennedy och har bara 100 sidor kvar. Dags att läsa vidare......!

Önskar er en alldeles strålande januarivecka!
Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Oj det ser ju vårigt ut på riktigt, förstår att du får vårkänslor! Här har vi ett tunt snölager även om det har regnat bort en del. Lite solsken skulle inte sitta helt fel nu.

  Njut av kvällen och läsningen! Jag har också svårt att slita mig från min bok, men ska försöka få ut ett bokinlägg i kväll om jag orkar skriva klart. Annars kommer det i morgon.

  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med vårkänslor! Jag skulle bli knäckt om här kom 1 meter snö idetta underbara väder!

  Fina bilder du bjuder på! Vilken skön plats vid vattnet att sitta och ta en fika eller två!

  När snödropparna kikar fram tycker jag att hjärtat slår ett extra jubelslag!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag får också vårkänslor när jag ser bilderna. Njutningsfullt! En pirrkänsla inombords...snart är det riktig vår!

  Douglas Kennedy...jag vet att jag läst någonting av honom men poletten trillar inte ner. Minns en fängslande bok om en man som lämnar allt och utger sig för att vara fotograf. Den första delen av boken utspelar sig här.

  Hoppas måndagskvällen är lika skön...jag ska brygga mig en kopp kaffe till och äta något litet och njuta av eftermiddagsledigt.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt! Svensk vår är så vacker (ja jag blir mer patriotisk utomlands :-) ). Skönt med öppet landskap, du beskriver det så fint.

  SvaraRadera
 5. Härligt:) Ljuset är underbart, men vissa morgnar är det så mörkt när man ger sig iväg till jobbet att man helst vill dra täcket över huvudet och somna om.
  Längtar till våren, men som du skriver - en liten dos är gott nog!
  Ha en bra vecka du också!
  Kram Suz

  SvaraRadera
 6. Herregud, vår redan!?!
  Men så härligt. =o)
  Fast kanske ni vill ha lite vinter innan vintern kommer?
  Kram

  SvaraRadera