Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 15 mars 2011

Val av läsplats!

Vilsam bokläsning på soffan Bild lånad på nätet
Sommarläsning i trädgården Foto från Sköna Hem
Biblioteksmiljö Foto: Mike Hudson God kväll i stugorna! Hoppas veckan börjat bra!
Jag läser just nu en bok av den brasilianske författaren Paulo Coelho. Den började riktigt bra, får se om den fortsätter i samma anda. Recension lär följa här på bloggen!

Var läser ni helst era böcker?
Jag sitter helst uppkrupen i soffan hemma. Är det solsemester som gäller så är en solstol i skuggan en populär plats. Jag kan annars tänka mig alla tre alternativen från bilderna ovan.
Men en riktigt bra bok kan man läsa var som helst!
Minns en vistelse på den lilla ön Ko Tao i Thailand för dryga 10 år sedan då jag fått låna en spännande bok från en grannbungalow och elektriciteten var avstängd nattetid. Jag satt i en badrumstrappa med ficklampa och läste för att inte väcka mitt ressällskap.
Den boken var bara helt grymt bra och boken vände närmast blad av sig själv.
Det är en härlig känsla när man 100 % fängslas av en bok och dessutom har tid att hänge sig åt läsandet!!!
God läsning!
önskar
Anna

5 kommentarer:

 1. Just nu har jag börjat läsa en bok som en rar bloggvän skickat till mig. Jag läser nog helst liggande i soffan eller sängen. På sommaren i soffan på altanen. Regnar det, kan jag sitta i växthuset. Det är så skönt att sitta där och läsa, samtidigt som regnet smattrar på taket.
  Vilken bok var det som du läste där i badrumstrappan?
  Ha en bra dag i morgon! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilket roligt bokminne från Thailand! Jag läser helst liggande på sängen, det har blivit en vana. Men jag håller med om att man kan läsa så gott som var som helst bara boken är tillräckligt bra. Just nu läser jag Mrs Dalloway av Virginia Woolf och den får mig tyvärr bara att somna. Jag har gett den tre kvällar och ändå bara lyckats läsa 31 sidor, jag är nära att ställa tillbaka den i bokhyllan (eller låta den ligga på sängbordet som prydnad, för omslaget är så himla fint!). Fast jag tycker alltid att det känns trist att ge upp en bok, tänk om den blir jättebra från och med nästa sida eller nästa kapitel! 31 sidor är ju inte mycket alls, men jag tycker bara att texten är en enda röra och kan inte för mitt liv hålla mig vaken. Kanske borde jag läsa den på dagtid istället?
  Önskar dig en fortsatt fin läsvecka!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Favvoplatsen är nog vid vattnet, eller i trädgården!
  Ensam o bara naturens o ev grannars sommarljud.
  Klem Anna

  SvaraRadera
 4. Vår bibba-tant hade satt fram härliga böcker på kvinnodagen och nu hann jag börja med en, Marina Lewycka, We are all made of glue - böcker om kvinnor, vänskap, livet, man känner nog igen sig själv och får skratta också, helst i faffas gamla stol!

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket bibliotek, ett sånt skulle man ha!
  Jag läser mycket i sängen, innan jag ska sova. Annars blir det i flyg, eller när jag går uppför helvetes backen upp till mitt hus. Läser lite var som helst faktist.
  Kram

  SvaraRadera