Välkommen in för bok- eller restips!måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag boktips!

Boken "Colorado drömmar" av Jane Aamund

Hej vänner!
Hoppas ni har en fin alla hjärtans dag!!!
För att fira denna dag bjuder jag på ett boktips i form av en riktig kärlekshistoria!
Denna bok, "Colorado drömmar" från 1997 är skriven av den danska författarinnan
Jane Aamund.

Det är en riktig kärleksroman att ta fram på gråa dagar. Boken handlar om den danska redan gifta kvinnan Ane som lever i ett inrutat till synes torftigt äktenskap med sin äldre make då hon en dag faller handlöst för en amerikansk veterinär på besök i Danmark. Ane ställs inför ett omtumlande val. Ska hon stanna kvar i sitt unrutade men trygga liv i Danmark hos make och barn och med en framgånsgrik karriär eller ska hon följa sitt hjärta och ge upp sitt liv i Danmark.

Det är en livsbejakande historia som spelas upp och som tar oss med över Atlanten ända till bergens Colorado. En kick för den som står och väger huruvida man ska våga följa sitt hjärta. Boken bygger på Jane Aamunds självupplevda kärlekshistoria och bjuder på fina miljöskildringar och personporträtt som spänner från byliv i Danmark till storslagen natur i Colorado, USA. Läsvärd.

Den får 4 teakoppar.

Ha en bra måndag kväll!

Hälsar

Anna

3 kommentarer:

 1. God "morgon"! Ja för mig som har jobbat natt och sovit bort förmiddagen känns det som morgon i alla fall.
  Det vore toppenroligt att träffas om vi åker till Skåne, det vill jag väldigt gärna göra!
  Vår resa är en organiserad gruppresa som min mamma ville åka på, och eftersom pappa inte vill följa med på just denna så frågade hon mig istället. Det ska bli så roligt göra en resa vi två tillsammans, det var många år sedan sist. Jag håller på för full att läsa på om de ställen vi ska besöka, jag har ju inte särskilt stora kunskaper om detta område förutom det jag hört och sett från mamma och pappa som varit där tidigare.
  Det börjar bli dags att ta itu med denna dag, men först en till kopp kaffe!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Böcker är något som fått stå tillbaka nu under renoverings- och småbarnstiden, bortsett från barnböcker som vi slukar i desto större mängd =)

  SvaraRadera
 3. Låter som en historia i min smak! Tack för tipset! /L

  SvaraRadera