Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 16 februari 2011

Pizza på Friden på Österlen

Avtagsvägen till Friden Gårdskrog med Rum Foto:Bokcaféet i byn
Mr Friden himself Fotot ovan och övriga foton nedan: www.friden.nu
Ljuvlig pizza och en öl
Charmiga lokalen belägen i en äppellund
Interiör på Friden Hej vänner! Hoppas ni haft en bra dag! Här har det varit så in i norden kallt trots att vi är i sydligaste södern:-)
Några snöflingor singlade ner från himlen på eftermiddagen. Tror det är mer snö på gång..... Blåsten river i oss och havet skummar och yr vildsint och trotsigt.
Men till slut kommer en vår och efter våren följer en sommar. Så ikväll får ni följa med till ett somrigt Österlen och ett annorlunda och mycket härligt matställe.
Häng med!

Strax ovanförKivik och Södra Mellby slingrar sig en vacker väg inbäddad bland rapsfält och vida ängar. Plöstligt dyker det upp en skylt värd att svänga av vid.
Friden Gårdskrog med Rum står det på den.
Vi följer en smal, ringlande grusväg som tar sitt slut mitt i en äppellund. Mitt i denna vackra, grönskande äppellund serveras de ljuvligaste av pizzor.
Pizzorna är stenugnsbakade och gjorda på ekologiskt odlat mjöl och smyckade med ekologiska råvararor i den mån det finns att tillgå och med lokalodlat som utgångspunkt.
Pizzan äts med fördel tillsammans med Fridens egentillverkade ekologiska äppelmust.

Miljön är fridfull och spännande på samma gång. Det är lite Villa Villekulla möter Bullerbyn. Idylliskt men samtidigt originellt och fantastifullt.
Om sommaren kan man när vädret tillåter det sitta ute. Regniga eller kalla kvällar sitter man mysigt inne i den stora "salen" med fantastiska fönster som inger en närmast sakral känsla.
Lägg till en symfoni av färger och udda möbler, dofter av färskgräddad pizza och sorlet från sommarlediga gäster så får ni en känsla av upplevelsen.
Ha en härlig tisdag kväll!
önskar
Anna
Ps. för vägbeskrivning och öppettider se: www.friden.nu

3 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Du ringar in "mina" ställen... Friden står på min lista över sommarens besök! Jag har velat åka dit i flera år, men varje gång vi varit på Österlen har det inte passat/eller varit fullbokat...
  Min vän Anna som också jobbar hos mig har varit nere två somrar i rad och sovit på Södra Mellby Klockaregård och käkat på Friden. Ljuvligt!

  SvaraRadera
 2. Åh, det såg verkligen underbart ut! Och den pizzan beställer jag gärna "hem". =o)
  Underbara bilder osm alltid!

  SvaraRadera
 3. Där har jag varit, kan jag också varmt rekommendera.

  Kram Helena.

  SvaraRadera