Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 1 augusti 2018

Sissinghurst Castle Garden, del 1

Entrén till Sissinghurst slottsträdgårdÖverallt vackra fönster och ett makalöst överflöd av blommor- vilken lycka att få tillbringa en dag i denna trädgård


Vackra irisar

Storebror tar igen sig en stund i skugganSkrivarlyan längst ner i trädgården intill vallgravenVackra krolliljor i den vackert vildvuxna gången

I år fanns det massor av vita liljor utspridda i de olika trädgårdsrummen

Lillebror lämnar ett blomsterrum för ett annat. Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Ikväll förflyttar jag mig åter till England och vårt absoluta favorit utflyktsmål-
Sissinghurst slottsträdgård utanför byn Cranbrook i grevskapet Kent.
Trädgården skapades på 1930-talet av slottets ägarinna, tillika författarinna, Vita Sackville-West och hennes man Harold Nicolson. Trädgården består av en rad rum, alla med olika karaktär. Kanske kändast är det vita trädgårdsrummet, som sägs ha skapats av Vita för att beundras under fullmånenätter. 

Årets besök är vårt tredje besök på Sissinghurst, första gången vi var där var på vår yngsta sons 1-års dag! Denna gång är det på min mammas födelsedag. Bättre plats att vistas på sin födelsedag kan jag inte tänka mig. Kanske blir lillebror trädgårdsmästare när han blir stor?!

Vi tillbringar timmar i trädgården, pausar för lunch och bakelser och bara njuter av allt vackert. Stämningen är alltid vänlig och positiv här, britterna är som vanligt artiga och voluntärerna, ofta pensionärer, är inget undantag. Idel leenden och folk som släpper fram varandra i de tidvis smala gångarna. Pojkarna älskar alla labyrinter och prång. Perfekt för en stillsam kurra gömma lek med föräldrarna. 

När man vill låta tankarna vandra fritt i stillhet, flanerar man ner mot ängarna, skrivlyan och vallgraven. Här är det lätt att förflytta sig i tid och rum och föreställa sig hur livet levdes här i slottsträdgården för drygt 90 år sedan.

Min kärlek till Sissinghurst, den bara växer för varje besök!
I ett annat inlägg ska ni få se den vita trädgården på Sissinghurst.

So long för ikväll!
Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken fin blogg! Jag hittade just hit för första gången och blev så glad. Jag älskar också trädgård och böcker och Sissinghurst är ett fantastiskt fint ställe. Jag har varit där ett par gånger och åker gärna dit igen.

  Ha en fin kväll!
  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!
   Tack för hälsning här på bloggen och välkommen hit!
   Ja Sissinghurst är verkligen ett underbart ställe, skänker så mkt inspiration!
   Önskar dig en fin torsdag imorgon!
   /Anna

   Radera
 2. Åhhh milde tid så vackert! Jag NJUTER av miljön och dina bilder, jag blir lycklig i hela hjärtat! Precis som du skriver, den där artiga, engelska stilen...så är det på Chelsea Flower Show också...avslappnat och bara trevligt, inga vassa armbågar där inte! Du får gärna visa mer bilder, snälla!!
  Kram i hettan från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti!
   Tack för härlig respons på inlägg! Kommer ett del 2 väldigt snart!
   Trevlig tisdag imorgon!
   Kram Anna

   Radera
 3. Ser fantastisk ut, og står på min bucketlist! I neste måned blir det tur til England med forhåpentligvis innlagt besøk på Highgrove royal gardens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thea!
   Tack för kommentar! Så härligt att du ska till England i nästa månad!! Där finns verkligen så många fantastiska trädgårdar att besöka!

   Radera