Välkommen in för bok- eller restips!lördag 2 maj 2015

Att umgås med hästar


  


Hej vänner!
Sitter uppkrupen i soffan efter en alldeles underbar vårdag i vårt Skåne. Sol, värme och en skön dag i trädgården. På eftermiddagen cyklade vi över till grannen som har några fina ponnies. Min äldsta son skulle få rida på en av hennes hästar. 
Som gammal hästtjej betyder sådana här stallstunder mycket. Det väcker så många minnen från alla de timmar, dagar, veckor och år jag själv tillbringat bland hästar. Först på ridskola och sedan med egna hästar.
Sedan jag flyttade till Skåne 2008 har jag dock knappt varit i ett stall. Två små pojkars ankomst och så en vovve, stor trädgård och annat. Men allt mer har en längtan över att vistas bland hästar igen smygigt sig in. Så när vår ena granne behövde lite hjälp i stallet tog jag med mig hela familjen. Den lille älskar att busa inne i stallet (när hästarna är i hagen) och båda tycker om att få mata hästarna med morötter och klappa mjuka mular. Jag njuter av att borsta och pyssla om dem. 
Lycka en solig lördag i maj helt enkelt.
 
Önskar er alla en skön söndag! 
Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Hej vännen!

  Så fina de är och jag förstår att du njuter av att få tillbringa tid i stallet kära Anna. Att få sprida den kärlek och glädje du känner för hästar till dina pojkar. Och att få rida i det ljuvliga vårväder som vi har i Skåne just nu kan inte vara annat än magiskt. Jag och yngsta dottern va ute och gick en låg runda idag och det var så vackert i naturen att man nästan tappade andan. Livet är sannerligen gott.

  Ta hand om dig kära vän och fortsätt njuta av helgen och livet. Krama om familjen.♥

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!!
  Läst dina senaste inlägg och njutit av dina fina bilder! Blir avundsjuk på dina mallorcaturer! Ser helt enkelt ljuvligt ut!! Min favoritbild är den med din stora påg, på promenad i sina gröna shorts!! Jättefin!
  Ha en fortsatt fin helg!! Kram på dej!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Anna, känner lukten genom rutan :) kram Anna

  SvaraRadera
 4. Åhh saknar det också...ägde en islandshäst med yvig man för många år sen och jag kan fortfarande sakna doften av min kuse! Härligt att ha dom så nära och få pyssla lite...fina bilder också!
  Ha en glad Anna!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Så söta! Ja det här med hästar är verkligen något speciellt. Själv har jag fått tänka om lite med vårt "hästeri". Jag har insett att jag är rädd för att rida (råkade ut för en otäck olycka för många herrans år sedan och den har tyvärr satt sig i huvudet, alltså psykiskt) och det skulle kräva en massa tid och en bra häst för att komma över den känslan. Tid jag inte tycker att jag har. Nu ska jag ju då starta ett hundpensionat och har gjort valet att lämna tillbaka våra stora hästar och ersätta dem med två små istället. Vi behöver ha några som går här och betar och jag vill ha hästar omkring mig och då blir det bra med två små, som klarar sig på det här betet vi har. En av de små kan vi köra, så det hoppas jag vi kan få till ibland.
  Det blir ju inte alltid som man tänkt men det här tror jag blir bra i alla fall.
  Ha en skön helg vännen.

  SvaraRadera
 6. Åh, härligt med hästar! Jag slutade rida när jag skulle få första barnet 2008 och har bara varit i sadeln ett par tre gånger sedan dess. Några år tidigare red jag 2 gånger i veckan på en medryttarhäst så jag saknar både stall, hästar, turer i skogen och lektioner. För att inte tala om att pussa mule.

  SvaraRadera