Välkommen in för bok- eller restips!söndag 24 maj 2015

Att odla hemma

Samtliga foton: Bokcaféet i bynSöndag hemma i köksträdgården.
Pojkarna bygger koja intill och jag vattnar i landen.
Det mesta av fröna är satta i jorden nu. Mannen driver upp majsplantorna som vi sätter ut när de blivit lite större, det samma gäller squashen. 
Vi har skördat årets första sparrisar.
De smakar delikat!
Jag är en "rensarodlare", gillar därmed när alla frön är i marken och man efter ett tag får hålla efter ogräs samt vattna. Mannen däremot är en fena på att förgro och plantera ut.
Fast det där med att skörda älskar vi alla, inte minst barnen.
Vi odlar det mesta i så kallade djupbäddar, dock har barnen varsin pallkrage. 
I den ena ska det bli jordgubbar och i den andra morötter.
Vi har valt åt lillebror i år, nästa år lär han vilja välja själv!
I växthuset växer sig tomat- och gurkplantorna allt större.

När jag går upp till växthuset ikväll för att stänga dörren för natten häpnar jag över majkvällens skönhet. Dofterna, äppelträden i blom, nyklippt gräs, fågelsång och bruset från det lilla vattenfallet.
Om inte detta är lycka vet jag inte vad lycka är!

Önskar er en fin kommande vecka!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Åh så långt det kommit hos dig, egen sparris , vilken lyx !! Här växer det i pallkragar men landet är inte sått än men planerar att göra det i veckan. Så härlig med dina små hjälpredor :)Han med kepsen är såå söt!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Jag har så dåligt självförtroende med odlandet, så i år får det bli att testa oss fram med både det ena och det andra.
  Vad roligt att ni fått en ponny att pyssla om! På lördag hämtar vi hem våra småttingar och så har vi även fått tag i en vagn som vi ska hämta. Ser fram emot att ut och köra lite.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Lycka är inte svårare än så...och det fina är att det är okej att det är olika för var och en...:) Ha en fin helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Å, dina bilder! Nu känns det så där härligt igen, när jag läser ikapp och ser allt fint som du har omkring dig. Ljuvliga Skåne! Fint att plantera och ha egen köksträdgård. Ja, det är lycka!

  Tack för att du kikade in hos mig Anna.

  Stor kram och trevlig helg!

  Lotta

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder! Vad härligt med egenodlad sparris och att kunna odla själv. Det saknar jag sedan vi sålde huset. Men jag ska köpa några plantor till min balkong och snart får mitt stora fikonträd flytta ut.

  Kram Linda

  SvaraRadera