Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 29 april 2015

På visit i apelsindalen


Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hoppas ni njuter sköna vårdagar.
Det gör vi i vårt sydliga hörn av Skåne.
Men inte utan att jag tänker tillbaka på Mallorca resan så gott som dagligen.
Ett favorit utflyktsmål sedan länge är för mig den lilla byn Fornalutx, belägen i en apelsindal, omgiven av mäktiga berg. Våren är bästa tidpunkten för ett besök då hela byn doftar apelsinblom. Alldeles, alldeles enastående! Så dignar också apelsinträden, samt även några citronträd, av frukt.

Vi hittar bra här efter åtskilliga besök och äldsta sonen tar oss med på en "walkabout" ut ur byn och in bland apelsinodlingarna. Det är alldeles alldeles fantastiskt. Nästan så man får nypa sig själv i armen att det är på riktigt. Dofterna förför och den oranga färgprakten omsluter oss. 
Efter en stunds promenad är vi åter i byn och styr stegen genom de gamla stengränderna med sikte på byns plaza (torg). Där slår vi oss ner på en uteservering och beställer in zuma de naranja con bocadillos con queso, cebolla y tomata (färskpressad apelsinjuice med ost-lök- och tomatfylld baguette som serveras med oliver till). Så gott det bara kan bli!

Några timmar senare susar vi åter norrut med siktet inställt på Alcudiabukten. 
Till Fornalutx kommer vi återvända många gånger. 

Önskar er alla en fin Valborg!
Kram Anna

3 kommentarer:

 1. Åh vilka ljuvliga bilder du tagit ! Jag känner doften ända hit :) lika kul som det är att upptäcka nya platser lika härligt är det att återvända till kära ställen ! Haven fin helg ! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Waow, vad det ser fantastiskt ut!

  Roligt att du tycker att jag inspirerar! Kan ju "viska" till dig att jag drömmer om att öppna hundpensionat. Och nu är jag på g! Har fått godkänt av kommunen och nu väntar jag på besked från länsstyrelsen....

  Hoppas ni har en skön helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Galet vackert! Tack för att du tar med oss med på dina härliga resor...
  Tack för din fina kommentar på bloggen också, blir alltid så glad för dina rara kommentarer!
  Kram Titti

  SvaraRadera