Välkommen in för bok- eller restips!lördag 7 mars 2015

Hus att tillbringa en semester i


De fem översta fotona kommer från Haciendo Cuatro Ventanas, Teneriffa och kan ses på: http://www.homeaway.se/semesterhus/p6674303Vackert hus att hyra på den gröna ön La Gomera; http://www.homeaway.se/semesterhus/p1640075
God morgon vänner!
Tittar in och önskar er en fin helg!
Hos oss härjar kräksjukan den här veckan, tar tid för lillebror att bli av med.
Så vad passar väl bättre då än att drömma om sköna familjesemestrar nästa vinter?!
Som småbarnsföräldrar föredrar vi att hyra hus framför att bo hotell eller i alla fall att varva det.
Skönt att kunna laga egen mat och förstås också ett bra knep at hålla resutgifterna nere. Så är det ju också en resa i sig att handla på lokala marknader och tillaga det som erbjuds i just det landet.

Från att ha rest långt på semestrarna  (enligt mottot ju längre bort desto bättre:-) föredrar jag numera kortare flygresor och så där lite lagom varmt för barnen. Kanarieöarna har kommit att bli en favorit som fortsätter att överraska varje resa dit. Efter tre vintrar på Gran Canaria funderar vi nu på Teneriffa, La Gomera och Lanzarote. Klart är att det finns många vackra hus att hyra oavsett ö. Visar prov på två av dem idag. Det första kostar lite mer än vad vi brukar lägga men La Gomera å andra sidan är väldigt prisvärt och kostar ofta en bit eller en bra bit under tusenlappen per natt.
Jag brukar söka husen på Home Away och Airbnb.

Trevlig helg!
Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Jobbigt att kräksjukan inte vill ge med sig. Hoppas att ni andra har klarat er. Här hänger förkylningsbacilluskerna i även om jag är piggare. Vad mysigt att hyra semesterhus. Jag har funderat på det många gånger men inte vågat. Skulle gärna göra det i Italien, i södra Frankrike eller på Mallorca kanske.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! å vad trist med den där kräksjukan , peppar peppar var det ett tag sen , men jag minns när barnen var små och det bara gick runt hu..
  Du frågade om vi var i Shanghai då när jag la ut bilden, nej vi var där v.7 så vi har varit hemma några veckor, hade tänkt visa lite mer mer bilder men har mest mobilbilder eftersom jag inte orkade släpa runt på kameran då jag hade annat att bära ( läs shoppingpåsar ;)
  Shanghai var en fantastisk stad , så vänlig men underbar atmosfär , inte alls så där stor och stressig känsla som jag hade föreställt mig.
  Håller med om att fördelarna med att inte resa så långt är många. Efter två långflygningar på 2 månader kommer det kännas som rena barnleken att flyga drygt 2,5 timme till Frankrike i vår, härligt :)
  Fina bilder du visar och jag instämmer i ditt resonemang !
  Ha en fin lördag, kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag bokar direkt hi hi! Finare än hemma ju...har inte testat detta än utan kör på med hotell vart man än ska tyvärr! Bra tips där som jag tar med mig och Teneriffa är bara några timmar bort, härligt!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Oh vad det ser mysigt ut!!! Teneriffa gillar jag med. Vi satt i går och pratade om semestern, vad vi ville hitta på i sommar. Kolmården blir det vid midsommar i alla fall men sedan får vi se, vi har det ´ju väldigt bra här på lilla gården och frågar inte efter så mycket mer. Men Österlen är ju en pärla, så kanske det kan bli en sväng neråt...
  Önskar dig en skön dag!

  SvaraRadera