Välkommen in för bok- eller restips!lördag 8 november 2014

Att ha en chans att bidra till något riktigt viktigtHej vänner!
Hoppas ni har haft en härlig lördag!
Ikväll vill jag skriva några rader om något viktigt, något som dessutom går att påverka och som vi alla kan hjälpa till med.

Det är Anna & Jennie med bloggen Bristol Academy som just är hemkomna från en vistelse på skolan i Kampala, Uganda. De håller just nu på med en insamling till att förbättra barnens sovsalar, och tittar man på fotona så förstår man varför. Som mamma värker det i hjärtat av tanken att barn ska sova i salar som dessa, som om det inte vore nog att de inte bor hos sina föräldrar. Tilläggas att skolan för övrigt verkar vara en liten oas i Uganda, full av omtanke, värme och en förhoppning om att kunna erbjuda dessa barn en ljusare framtid än vad deras start i livet utlovat.

Jag har bestämt mig för att min pappa samt mina barns pappa ska få som farsdag present att de bidrar till att rusta upp dessa sovsalar. En gåva som garanterat inte hamnar i garderoben, byrålådan eller förrådet.
Kanske fler kan tänka sig att göra samma sak, för alla pengar behövs, varenda krona!
Kika in på tjejernas blogg för mer info!

Njut söndagen imorgon!
Kram Anna


5 kommentarer:

 1. Vilket starkt inlägg! Ett inlägg som berör. Tänk så bra vi har det! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Karin Petersen9 november 2014 17:48

  Jag tycker också att det känns bra att ge bort presenter som hjälper. Själv har jag gett bort vätskeersättning via Unicef i Fars dags present.
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
 3. Åh vilket fint och tänkvärt inlägg! Det finns så många goa eldsjälar och det här var ett bra projekt...jag ska genast kolla in på deras sida! Tack för tipset...
  (Kul att du vill vara med i utlottningen också, så glad jag blir!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Så fint att göra så med Fars dags presenterna! Vi köpte matpaket hos Unicef förra julen istället för att köpa blommor med oss till våra föräldrar. Det känns bra att försöka hjälpa till på olika sätt.

  Fint inlägg!

  Många kramar
  Suz

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!

  Så fint att du berättar om insamlingen och vilken perfekt farsdagspresent, att ge tillbaka. Som du vet ligger barn och möjligheten att hjälpa där det behövs, mig varmt om hjärtat.

  Tack för fina ord hos mig, blir alltid så glad!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera