Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 29 juli 2014

Lekplats, tomater och havsbad, allt i en salig blandning!


Samtliga foton; Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hur har ni det i sommarvärmen?
Denna sommar är verkligen solens och värmens sommar!
Vi har haft goda vänner här från Berlin i helgen. S och jag möttes på NZ för 13 år sedan och blev vänner direkt, så har vi under åren hälsat på varann i Hamburg, London, Stockholm och Skåne, våra hemvister som förändrats men vänskap som bestått. Detta var första gången vi möttes med barn. Så underbart kul!
Hennes lille son på 9 1/2 månad hade mkt skoj med våra pojkar. Hennes jätte trevliga man var också med och vi varvade lek och måltider i trädgården med utflykter i vårt skånska landskap.
Nu planerar vi vart vår 10: e "reunion" ska äga rum!

Annars så skördar vi just nu för fullt här hemma. Växthuset fullkomligt svämmar över av de sötaste av  tomater, paprikor, gurkor och meloner. Bästa skörden någonsin!

Sen har vi färdigställt en lekplats (ja polisstation om ni frågor storebror här!) i trädgården, bor långt från såväl lekplatser som lekkompisar så då satsar vi på att göra vår trädgård så attraktiv som möjligt för pojkarna. Flaggspel sattes upp igår och idag var en dagiskompis med familj här på morgonfika.
Mysigt!

På sena em åkte vi ner en sväng till havet och badade. Ca 25 grader- alldeles, alldeles magiskt!

Njut onsdagen!
Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Karin Petersen30 juli 2014 13:01

  Vilken härlig "polisstation" ni har gjort!
  Jag måste säga att jag är lite avundsjuk på dina tomater, mina har inte mognat än! Men den som väntar på något gott.......
  Även jag har tagit ett par bad i vårt härliga sydkustvatten och då är det verkligen varmt! Underbart!
  Jag har förresten fått tre små kycklingar i mitt hönsgård! Också underbart!
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin!
   Tack för din trevliga hälsning! Hoppas du snart får njuta av dina tomater! Extra söta är våra i år, kanske av allt solsken?!
   Så spännande med kycklingar i hönsgården! Vilken lycka!
   Hälsningar Anna

   Radera
 2. Där kommer de ha roligt, era pojkar! Hur långt har ni in till samhället?
  Vet du, vi har med köpt växthus! Det ska upp nu till hösten så får hönsen gå där i vinter och så till våren - då ska det banne mig odlas. Har i alla fall tomater på g, ska bli spännande att få smaka dem. Hur odlar man melon egentligen?
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oh så fint ni har det och trevligt med besök också! Ja varmt är väl bara förnamnet...skönt för dom med semester men vi som jobbar har det "lite" jobbigt med värmen...men snart är det höst igen och då gnäller man för det hi hi!
  Ha en härlig sommarvecka nu,
  Kram Titti

  SvaraRadera