Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 17 juli 2014

Helg, höns och Englandsfeeling

Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Good evening friends!
En hälsning från England...jag menar Skåne (!) till er alla, kikar in för att önska en trevlig helg!
Så här fint har det blivit i vårt kök sedan det fått en touch av England. 
Jag blir glad varje morgon när jag ska äta frukost och ser flaggspelet.
Annars slukar vi hallon för fullt, skördar squash och rödbetor, tomater och gurka.
Sommarlivet är svårslaget, inte minst med det väder som råder.
Smått magiskt!
Så drömmer vi och skissar vidare på vårt hönshus. Inget lämnas åt slumpen när mannen ritar på hönsens kommnde boning!
I England träffade vi på en helt underbar gård, på de hönsraser vi skulle vilja ha
-de vackra vita Sussexhönsen samt de gula Orphington. 
Kärlek vid första ögonkast för min del och den kvarstår när jag läst på om raserna. Återstår att se om vi kan finna höns av dessa raser hemma i Sverige.

Nu läsdags, läser en alldeles underbar bok som förflyttar mig till en liten by på vischan i Iowa, USA

Happy Weekend!
Kram Anna

9 kommentarer:

 1. Hej Anna !
  Det är så mysigt att få kommentarer från dej..alltid med lite extra värme. Tack sötaste du !!!
  Visst är väl sommarsverige helt gudomligt. Bara det här med alla bär och grönsaker vi kan gotta oss i. Har nyss mumsat i mig blåbärs paj igen..är helt såld på det !!
  Va roligt att ni går loss så på det här med höns..jag har en favoritras som jag dumt nog inte kommer ihåg vad dom heter, men det ser ut som om dom har mamelucker på benen.

  Önskar dej en riktigt fortsatt skön sommar !!
  Stor kram / anette

  SvaraRadera
 2. Totally my cup of tea my dear :-) Underbart flaggspel. Och hallong, squash, rödbetor, tomater o gurka! Visst är det magiskt. Tänk lite höns också, helt perfekt. Så roligt att läsa, skissa och drömma.

  Berätta gärna mer om boken, skulle gärna förflytta mig till vischan i Iowa!

  Stor kram, trevlig helg

  Lotta

  SvaraRadera
 3. Åh så fint ditt kök är! Gillar girlangen med engelska flaggan...
  Ja berätta mer om boken, jag behöver lite bra boktips!
  Ha en skön kväll...
  Sommarkram,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Underbart att läsa på din blogg igen, så skönt att vara tillbaka:)
  Ha en fortsatt fin sommar vännen!
  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
 5. Älskar feelingen i ert hem! Och med lite englandstouch blir det ännu finare! Höns kommer att fullända allt, hoppas verkligen att ni hittar de raser ni vill ha. Vi hade höns förut, men jag var lite rädd för dom så det var inte jättelyckat. :)

  Dina bilder från resan återkommer jag till gång efter annan, jag kan inte se mig mätt på dom! England har något som inget annat land har, det går inte att komma ifrån. Nu måste jag titta på bilderna igen! :)

  Stor och varm sommarkram!
  Elin

  SvaraRadera
 6. Jag vill se mer av ert kök känner jag, verkar hur mysigt som helst.

  Du verkar ha lärt känna mig ganska bra ändå genom raderna eftersom du inte blev så förvånad av vårt gårdsköp. Roligt med en sån bloggvän som dig!

  Ja, nu har vi hittat vårt lilla ställe. Känns lite overkligt för allt gick på en vecka. Vi hittade vårt, min kompis med familj vill köpa detta hus som vi har nu och hennes bror vill köpa deras, ha ha, hängde du med?
  Vera tjatar om getter så nu är det inte omöjligt att det blir några. Vi håller på att planera hagar och var djuren ska bo någonstans, mycket att tänka på. Men roligt!
  Vi kommer att gå ner en del i standard, vi har inte så höga krav materiellt längre, det kommer bli så mysigt ändå. Man behöver inte nytt kök för att känna lycka. Jag nöjer mig med att bara måla om luckorna. Nu har vi ett stort hus, 6 rum och kök, egentligen för stort. På Hyltebacken blir det 4 rum och kök och det räcker ju.
  En ljusverkstad ska fixas i ordning till mig i ladugården, tänk vad häftigt, va?! Tänker pausa med fotvården och bara ägna mig åt min ljustillverkning, känns jätteskönt.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Förresten, dina favorithönsraser ska inte vara några problem att hitta. Visst är de jättefina! Lättast att finna är de nu framåt hösten såklart men finns året om...

  SvaraRadera
 8. Kära Anna,

  Ert hönshus kommer bli så fint. Det vet jag. Jag har ju suttit i ert vackra växthus. Så jag vet att mannen kommer att få till det finaste bland hönshus. Och vilka dagar vi får njuta av denna juli. Sommar när den är som bäst. Livet är verkligen gott Anna.

  Och jag kan ju inte annat än le åt ert fina flaggspel. Ett likadant hänger i vårt kök och från en englandstok till en annan: jag blir inte förvånad. ;) En härlig kärlek vi delar Anna.

  Njut nu av sköna sommardagar och bra böcker vännen och ha det riktigt gott.

  Kram på dig

  Ps. Underbara bilder som alltid!♥

  SvaraRadera
 9. Jag blir alltid så glad av att titta in här hos dig. Ni har ju verkligen en toppen sommar i Sverige i år. Så skönt! Vi har nu några veckors semester här hemma på Mallis. Början av veckan har vari seg med huvudvärk och lite magbaskilusk på lilla tjejen. Nu har vi en hel ö att göra dagsutflykter på och plötsligt vet vi inte vad vi ska välja. Då kom jag att tänka på att du har säkert mer koll än jag på mysiga saker att göra som passar med barn. Tacksam för tips! varm stor kram Ulrika

  SvaraRadera