Välkommen in för bok- eller restips!



lördag 28 juni 2014

Vårt semesterboende i England

Fina, charmiga Beachy Head Holiday cottages



Underbar "lemoncake" som väntade oss i stugan vid ankomst


Barnrummet, en hel hög böcker och pussel fanns på plats



Muren som omgärdade köksträdgården



Inköpt kokbok Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
En sen kvällshälsning från södra Skåne!
Ikväll får ni följa med till England igen och vårt suveräna boende under veckan, Beachy Head Holiday Cottages, East Dean, East Sussex.
Vår stuga hette Folly och som vi trivdes från första stund alla fyra.
Barnsäng och matstol väntade på den lille, ett rum fullt med barnböcker, bland annatTomas Tåg böcker (Thomas the Train) och pussel väntade vår 4-åring. Lycka!
Åt oss en jätte mysig stuga med 2 (!) badrum och samtliga sovrum samt kök/vardagsrum med utsikt ut mot köksträdgården. Så en solig uteplats där så gott som alla middagar intogs. 10 meter till närmsta jordgubbsplanta (fritt fram att plocka och skörda i köksträdgården!) En alldeles utsökt citronkaka mötte oss vid incheckning och så en glasflaska mjölk (som numera är vas här hemma!), tea och kaffe för hela veckan.
Byn har jag beskrivit innan, sådan lyx att leva byliv med restauranger och "local shop" på gångavstånd.

Ja hit kommer vi att återvända! Jag tittar närmast dagligen på fotona och längtar tillbaka.

Idag har vi haft goda vänner på tea & scones i trädgården. Mysigt!
Önskar er alla en fin söndag!
Kram Anna

10 kommentarer:

  1. VIlket underbart litet ställe det verkar vara. Hur hittade du dit? Hur bokade ni?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja det är en riktig pärla, tyckte vi! Hittade det efter många timmars googlande på holiday cottages. Klicka bara in här för priser och bokning; http://www.beachyhead.org.uk/staying_here/our_holiday_cottages/
      Hälsar Anna

      Radera
  2. Jag smäller av...min hjärna börjar redan planera och fundera..när är lämpligast att resa dit ? Såå himla mysigt det ser ut. Kan man ta med cyklar o se sig omkring på det viset oxå kanske.

    Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette! Det är verkligen super mysigt där! En hel del folk cyklade i trakterna, även om vandring nog var vanligast. Vet att det fanns cykelställ/garage på boendet. Denna länk finns på hemsidan till mer info kring att cykla i området; http://www.beachyhead.org.uk/activities_for_all/biking/
      Angående årstid, ja svårt att säga. Vi hade fokus på blommor (rosor) och ville därför dit när det blommade som mest plus att juli och augusti är dyrare än juni. Träffade andra som bodde på samma ställe och som brukade åka dit sept/okt samt i april på våren. Verkade också toppen! Stugorna och omgivningarna så mysiga att jag tror årstid kvittar, Man kan boka mån-mån eller mån-fre eller fre-mån, det sistnämnda är dyrast per dygn. Vi hade en hel vecka där, rekommenderas om man har gott om tid. Deras bed & breakfast på Tiger Inn såg också super fint ut, om man inte behöver/vill ha självhushåll.
      Kram Anna

      Radera
  3. Men åhhh, det ser verkligen helt fantastiskt ut. Tro jag det att ni trivdes där! :) Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Jaha vad tog min kommentar vägen nu då :) Otroligt mysiga ställen du hittar och reser till. Blir alltid ressugen när jag tittar in hos dig!! Och lillkillen är redan 1år tänk vad tiden går fort!! Jag hoppas att jag får lite liv i bloggen men det är segt, det är lättare att använda Instagram...
    Ha det gott!!!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Det ser helt fantastiskt ut!
    Karin

    SvaraRadera
  6. Vilken idyll, Anna!! Ser underbart ut!
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  7. Åh, dessa vackra gamla stenhus! Och den där citronkakan ser läcker ut!

    SvaraRadera
  8. Mmmm...lemon drizzle. Det bästa med att hyra stuga är nog det där med välkomstbakverk. I Cornwall blir det ofta scones och clotted cream som överraskar. :)

    SvaraRadera