Välkommen in för bok- eller restips!



måndag 2 december 2013

Sydafrikadrömmar från "björnidet"!







Samtliga foton lånade från; www.aasvoelkrans.co.za

Hej vänner!
Tittar ut från björnidet för att önska er  en fin 1:a advent. Här bakade vi lussebullar, möblerade om lite och tände en massa ljus. Mysigt!
Här hemma drömmer  och planerar jag som vanligt om vackra platser att besöka.
Förra gången vi var i Sydafrika fick vi upp ögonen för den mysiga lilla staden Montagu längs Route 62. Då passerade vi bara förbi, nästa gång vill vi stanna några dagar. Vandra i bergen, njuta av stillheten, vidderna och tystnaden samt förstås besöka en och annan vingård. Gott om prisvärda boenden och beläget cirka 2 timmar från Kapstaden. Kanske blir  det på den här hästgården?! http://www.aasvoelkrans.co.za/
 
Önskar er alla en fin vecka!
Kram Anna
 


9 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Vad roligt att upptäcka ett inlägg här hos dig. Du har varit saknad ska du veta. Det är så tomt och tyst utan Anna i bloggvärlden. Din röst behövs så jag är glad över att blogglusten kikar fram igen. Och vilken mysig adventshelg ni har haft tillsammans. Ommöblering låter spännande.

    Så fina bilder du bjuder på från Sydafrika. Det är alltid lika trevligt att resa tillsammans med dig här på bloggen. Och jag förstår att du längtar och planerar nu när vintern är som allra mörkast. Dagarna är riktigt korta nu, men snart vänder det mot ljusare tider igen. Skönt.

    Här hemma målar vi och fixar för fullt och hoppas att vi ska bli klara innan stormen sätter in på torsdag. Då kanske vi behöver den öppna spisen om det blir strömavbrott. Det är en morot så god som någon för att få jobbet gjort. ;)

    Ta hand om dig vännen och ha det så gott!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Ingen dålig dagdröm !! Jag längtar efter ljus och värme..tyvärr lite för tidigt att börja längta efter det.
    Tack själv sötaste du..va roligt att ni gillade ljusstakarna ! Jag gillar Ernst så jag tar det verkligen som en komplimang !

    Kramelikram

    SvaraRadera
  3. Tack för dina gulliga ord inne hos mig! Blev så glad nu när du skrivit några rader.
    Kram
    //bara anna

    SvaraRadera
  4. Hej hej!

    Så glad jag blev att du tittat ut en stund ur idet, och det var ingen dålig dröm du bjöd oss med på! Montagu ser jättefint ut, där skulle jag gärna tillbringa några dagar! Niklas har funderingar på en skärmflygresa i Sydafrika nästa år, vi får se hur det blir eftersom vi även har en del andra planer. Men mer om det så småningom.

    Er första advent lät riktigt mysig. Även här blev det lussekattsbakning, jag bara älskar saffransdoften! Doften mer än smaken faktiskt, även om det ju är riktigt gott med lussekatter också. Jag spelar julmusik för fullt och njuter av decembermys. Visst är det lite tröttsamt med mörkret, men man får göra det bästa av det och tända huset fullt av ljus så fort tillfälle ges.

    Ha det gott kära du, vi hörs snart igen. Nu blir det en liten kopp te här innan läggdags.

    Stor kram
    Elin

    SvaraRadera
  5. Vilket ställe! Är alltid så imponerad över dina smultronställen som du bjuder på! Jag hänger gärna på dit! :-) Kul att få läsa ett blogginlägg från dig, du är fantastisk men jag förstår att tiden inte räcker till för allt. Jag har också gått lite i ide med bloggen :-) nu har jag lite nyfunnen inspiration iallafall :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej där!
    Ja jag blev så glad att hitta ett inlägg från dig här igen. Hade missat det då jag inte haft så mycket "sitta och titta tid" under veckan. Härligt med ett reseinlägg från björnidet. Låter ändå ganska mysigt att gå i ide när det är vinter fast ni har det väll inte så illa där i södra Sverige att ni måste i ide på riktigt?
    Här har vi haft det ganska skönt med lite värme under veckan som gått, ja förutom i torsdags då man hade kunnat tro att vintern återvänt. Det vräkte ner (från sidan) regn hela dagen, vet inte hur många gånger jag blev dränkt när jag sprang mellan bilen och ...skola/kinder för att hämta upp barn. Sedan var det jättekallt för årstiden, +8 bara. Men idag lördag har det varit fint och lagom varmt. Vi har varit iväg på ett "tivoli" som anordnas av Denis jobb (den sociala klubben) varje år. Allt är gratis från karuseller till glass och korv. Tjejerna tycker det är bästa dagen på året. Dock var Emily så himla trött idag då det är danshelg och i år var hon med i flera danser än tidigare år och därför var hon med hela kvällen så det blev sent. Hon var itne i säng förrän 23, tre timmar senare än normalt. Tyvärr är mina barn inte som andras att de tar sovmorgon. Har de varit uppe länge vaknar de tidigare än normalt. Så den tokstollan vakna redan 6.45 och sedan var hon trött, grinig och sur hela dagen. Så där som vi vuxna kan bli dagen efter ett stort kalas du vet ;-). Inte lätt alltid. Hoppas hon får en lång och god natts sömn i kväll för imorgon är det dans igen men tack och lov är det bara matinee.
    Hur går det med julförberedelser för dig med dina två små knoddar? Svårt att få till det? Jag har hunnit göra peppisdeg och den är klar när tillfälle ges att baka men lussebullar blir det nog inte förrän till nästa helg.
    Ha en härlig 2:a andvent och jag hoppas du inte blåst bort av Sven!
    Kram vännen,
    anette

    SvaraRadera
  7. Ett inlägg som gläder även mig:) Jag hänger på till Sydafrika:) Vilka underbara bilder och vilket ställe du hittat, härligt!

    Hoppas ni klarade er undan Sven!

    Ha en fin andra advent!
    Kramar
    Suz

    SvaraRadera
  8. åh sydafrika... Andy tjatar om det varje gång semester kommer på tal :) detta var ett bra tips på ställe att besöka :D hoppas ni har det bra så ses vi snart kram Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klok man du har Therese! Klart ni ska fara dit!! Ses i nästa vecka (om barn håller sig friska etc!!) Kram Anna

      Radera