Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 29 december 2013

Att prova på Photoshop + söndagstur till skogen

Skogspromenad idag. Redigerad bild.

Oredigerad bild

Söndag i skogen med la familia. Redigerad bild.

 Oredigerad bild
Höstanemon i trädgården. Redigerad.

Höstanemon oredigerad.
 
Stranden häromdagen. Redigerad.

Oredigerad bild
 
Redigerad bild från Köpenhamn

Oredigerad (men en favorit ändå!)
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni njuter skön helg!
Här hemma har vi lugn helg.
Igår frågade vi äldsta sonen vad han helst skulle vilja hitta på imorgon (idag) och svaret kom snabbt,
"-åka till skogen!"
 
Så efter frukost tog vi med oss matsäck och åkte till det fina naturreservatet Häckeberga och vandrade en bit längs Skåneleden. Sådana aktiviteter älskar vi alla i familjen. Storebror var yster som en kalv och orkade vandra en hel timme i skogen. Lillebror sov delar av turen och låg resterande del nöjd i vagnen och tittade på trädtopparna. Skogen bidrar till lugn och harmoni för mig och det gäller nog hela vår familj. Vi mötte även hästar samt några mountainbike åkare. Det finns många sköna sätt att vistas på ute i naturen.
 
Några av er undrade kring Photoshop och jag har som jag skrev innan tagit en 30 dagars gratis prova på period. Jag är hittills positivt överraskad. Jag fotar på känsla utan ngn som helst teknisk kunskap (eller intresse). Jag tar många foton och i olika ljus för att få till de där bilderna man vill få till. Ibland lyckas jag, andra gånger inte. MEN det är hittills faktiskt riktigt kul att redigera fotona light. Element programmet, som jag testar (alla kan göra det, jag är inte sponsrad på ngt sätt!!)
är lätt att använda och det går fort. Precis så som jag vill ha det.
Bebis på gång att vakna här, så jag avrundar nu. Bara skriv om ni har några frågor.
Bifogar några foton jag lekt med!
 
Önskar er alla en skön söndag kväll!
Kram Anna

9 kommentarer:

  1. Det låter underbart med en dag ute i skogen. Vi har knappt tagit oss utanför dörren den senaste veckan men det hade sannerligen varit skönt att komma ut i naturen en stund. Får nog bli en sväng i skogen här med :)

    Ha det fint! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Du tar ju så himla fina bilder...men det är kul med redigering...där kan jag förlora mej länge !
    Har kanske frågat förrut.. men vad har du för kamera ?
    Ljuvliga bilder från havet..blir alltid lika sjuk när jag ser såna !!

    En fin dag till dej och ett riktigt gott nytt år ...kraaaaam

    SvaraRadera
  3. Jag älskar skogen, bor ju mitt i den också. Det känns så bra och sunt att tillbringa stunder med familjen där. Att bara vara och upptäcka naturen tillsammans liksom.

    Vad roligt att jag inspirerar dig! Ibland får jag nästan nypa mig själv i armen, det känns overkligt att jag kommit hit, som jag så länge drömt om. Men man kan mycket mer än man tror, så är det.

    Jag är så glad att vi hittat till varandra, jag ser fram emot att få följa dig även nästa år, att få se lite glimtar från ditt liv och ta del av dina tankar och funderingar.

    GOTTNYTTÅR!
    //bara anna

    SvaraRadera
  4. Hej Anna!

    Vilka härliga dagar ni har haft tillsammans. Det är sköna dagar det där, att bara kunna ta dagen som den kommer och göra det som faller en in. Och jag kan tänka mig att det var en mycket nöjd storebror som somnade på kvällen efter en dag i skogen. Vilken lycka!

    Underbara bilder Anna! Så fina! Både oredigerade och redigerade. Du har alltid en sådan känsla i dina bilder som jag tycker så mycket om. De berättar en historia och förmedlar känslor. Det är roligt med photoshop och att leka med alla möjligheter.

    Ta hand om dig kära vän och allt gott för 2014 för dig och de dina. Nu tar vi och gör det nya året till ett fantastiskt år tycker jag.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej Anna!
    Vilken mysig dag och härliga bilder det blev. Har också photoshop elements men mitt är några år. Vissa grejer är lätta att få till annat inte. Men ibland fixar jag lite men det tar ju sånn tid när man väl börjar :-). Har ibland redigerat lite I blogger/picasa men där har de ändrat en massa så mycket är borta saknar att kunna skriva på bilderna ibland men det går ju I elements.
    Blev full I skratt när jag läste att ni satsa på god middag I kväll men inte att stanna uppe till 12-slaget. Brukade vara samma här då den yngsta alltid kommit under natten på besok plus att båda vaknar ofta väldigt tidigt så inte riktigt värt det när man måste upp. Fast de senaste aren har vi trotsat förutsättningarna och skålat in nyåret men sedan snabbt som attan krypit till sängs.
    Så nu med bara 35 minuter kvar sitter vi här I soffan med tv på, pratar lite, dricker skumpa och jag bloggar lite däremellan. Lungt och härligt mao.
    Ser fram emot att fortsätta läsa dinblogg nästa år och få boktips och bli sugen på att resa mer. På tal om resa så är det nu bara 10 dagar tills vi åker till Phillip Island. Längtar.
    Gott nytt år från Australien till dig och din familj.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Å, vad roligt att du visar bilder så här! Jag ser att det finns massor av kombinationer i redigeringen. Och ibland är även den oredigerade bilden helt perfekt precis som den är! Jag är inte heller någon "foto expert" - går många gånger på känsla. Redigeringen kan hjälpa till med det där lilla extra ;)

    Sötaste du! Tack för ett fantastiskt bloggår. Din blogg är en lisa för själen.

    GOTT NYTT ÅR till dig och familjen!

    KRAM
    Lotta

    SvaraRadera
  7. Dina bilder är så fulla av liv och hela omgivningen och allt!!
    I sommar är Skåne och Österlen ett av mina mål :)

    Kramisar!

    SvaraRadera
  8. Vilken talang du har! Vad kul att du provar dig fram och låter kreativiteten löpa fritt! Önskar dig och din familj ett riktigt fint 2014 Stor kram!

    SvaraRadera
  9. Ärligt och fint av dig att visa bilderna "före" och "efter". Dom är fina allihop. Kul ändå att se vad som hänt då de redigerats.

    SvaraRadera