Välkommen in för bok- eller restips!söndag 27 oktober 2013

Hösttid

Samtliga foton: Bokcaféet i byn
 Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg!
Här har vi haft fortsatt mildväder. Vi har tillbringat helgen på hemmaplan. Middag med goda vänner, fika med goda grannar, trädgårdspyssel med pojkarna i solskenet idag, bokläsning och ett flertal höstpromenader.
Härligt!
Löven som skiftar färg, höstsådda fält som lyser gröna,
solstrålar som fortfarande värmer, vinden som stundtals friskar i men som fortfarande är ljummen.
En regnbåde under kvällsrundan idag samtidigt som solen strålade som om det vore vår.
Denna hösten är magnifik!
Imorgon eftermiddag väntas dock storm in över Skåne med vindbyar upp till 30m/s.
Vi har plockar in allt löst från trädgården, det blir till att kura inomhus.
 
Önskar er alla en fin vecka!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Älskar den skånska hösten genom dina ögon Anna! Vilken härlig helg ni haft, en drömhelg tycker jag <3

  Var rädda om er nu, hoppas att det blir alltför stor skada om vindarna kommer upp i 30m/s (det är precis ett år sedan Sandy och jag vet ju hur hemskt det är när vindarna drar fram). Bra att allt löst är inplockat!

  Tänker på er!

  KRAM
  Lotta

  SvaraRadera
 2. God morgon min vän!
  Jag har precis skrivit ett inlägg om den kommande stormen, uschinamej. Mannen ska montera ner studsmattan nu på förmiddagen, tror det är bäst för blir det riktigt starka vindar finns det risk att den flyger iväg.
  Annars har vi höstlov här och tänker spendera dagen hemma.
  Hoppas ni inte blåser iväg!
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder Anna, ni verkar fortfarande ha en hel del vackra höstfärger kvar i naturen. Här är det mest bara grått och brunt, men enstaka små färgklickar kan man hitta om man letar noga.

  Jag hoppas att stormen inte ställer till alltför mycket hos er. Jag följer stormens härjningar på nätet, när naturens krafter tar i har man inte mycket att sätta emot... Jag håller tummarna att ni har det bra och kan mysa inomhus utan att behöva oroa er alltför mycket för eventuella skador på hus och trädgård.

  Här har barnen höstlov och njuter av sovmorgnar och lata dagar. Jag ska vara ledig i slutet av veckan, då blir det lite festligheter och roadtrip. Precis sådant jag gillar!

  Ha det gott vännen, vi hörs snart igen!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!

  Vilka underbara bilder du bjuder på vännen och visst har hösten varit helt magisk i år. På det där sättet så att man nästan får nypa sig i armen för att tro att det är sant. Här lär det nog tyvärr vara ont om löv på träden imorgon då vi har sett dem falla i mängd under hela dagen och med de stormvindar som har skakat vårt hus under flera timmar nu så lär nog träden vara ganska bara. Jag hoppas att allt är bra med er och att ni har fått behålla strömmen? Här har den försvunnit ett 10-tal gånger men än så länge har vi klarat oss bra. Utomhus hör vi träden falla i marken med stora dån och det känns skönt att befinna sig inomhus i värmen vid brasan, de tända ljusen och tryggheten. V har spelat spel och lyssnat på radion hela kvällen. Vi har det bra och förödelsen... ja, den får vänta tills imorgon.

  Ta hand om dig och de dina kära vän!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!
  Hoppas ni "finns kvar" och inte blåste bort i stormen. Har hört och förstått att det varit ett rejält oväder som dragit fram och att olika delar fått olika mycket. Klokt att plocka in sådant som kan stiga till väders som det gjorde här med grannens trampolin som de inte satt fast i marken.
  Tänk det är så himla vackert i din trädgård året om. Dessa höstbilder är fantastiska och samma blir det när du visar nästa säsong.
  Skönt med böcker när det är ruggigt ute. Hittade du en massa bra när du var där häromdagen? Jag har kommit in i en härlig läsperiod nu igen och det var länge sedan vill jag lova. Men det är delvis Elins (här ovan) förtjänst. Hon skickade ett gäng böcker till mig och jag har slukat dem, ja så fort jag nu kan sluka böcker men nästan varje kväll läser jag innan jag släcker. Sist var det om Boel och Oscar en så fin historia. Nu väntar läskiga historier från Gotland av Mari ljungstedt.
  Bäst att skynda i sängs.
  Kram Anette

  SvaraRadera